قیمت اوراق تسهیلات مسکن که در روزهای پایانی اسفند ماه با افزایش مواجه شده و در قیمتهای 80 تا 82 هزار تومان مورد معامله قرار می گرفت،از ابتدای امسال روند نزولی به خود گرفت و افت کرد.
به این ترتیب قیمت این اوراق با شروع سال و به طور سنتی به دلیل کاهش تقاضا با افت مواجه شد و به قیمت های 78 هزار تومان رسید، اما انتشار بیانیه لوزان و احتمال دست یابی به توافق هسته ای قیمت این اوراق را در مدار نزولی قرار داد و آن را تا سطح 75 هزار تومان کاهش داد.
علاوه بر بیانیه لوزان، انتشار اخباری مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده بانکی در افت قیمت این اوراق تاثیر گذاشت و زمینه افت قیمت و کاهش تقاضا در این اوراق را فراهم کرد؛ اما بررسی افزایش وام مسکن در جلسه شورای پول و اعتبار در روز 19 فروردین ماه قیمت این اوراق را تحت تاثیر قرار داد و هر یک از برگه های این اوراق را با رشد 2 هزار تومانی مواجه کرد به طوری که قیمت این اوراق در برخی نمادها به سطح 80 هزار تومان در این روز رسید.
زیرا مهم ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت " تسه" ها ،سیاستهای دولت مبنی بر افزایش سقف تسهیلات مسکن و رونق بخش مسکن است، به طوری که در سال 1392 افزایش میزان وام مسکن زمینه افزایش بی سابقه قیمت این اوراق را فراهم کرد.
اما افزایش پیدا نکردن میزان وام مسکن موجب شد تا جلوی رشد قیمتی این اوراق گرفته شده و قیمت تسه ها را به محدوده قیمتی 78 هزار تومان برگرداند به طوری که در حال حاضر "تسه" دی ، بهمن و اسفند 1393 در قیمت 78 هزار تومان و تسه مهر و آبان در قیمت 76 هزار تومان معامله می شود.
قیمت اوراق " تسه" در نیمه اول سال 1393 به قیمت 100 هزار تومان رسیده بود اما از آذر ماه همان سال روند متعادلتری به خود گرفت و با ادامه رکود در بازار مسکن تا سطح 77 هزار تومان کاهش پیدا کرد و هزینه متقاضیان دریافت وام را کاهش داد.
اوراق تسهیلات مسکن اوراقی است که متقاضیان استفاده از انواع تسهیلات مسکن باید در ازای هر 500 هزار تومان، یک برگه حق تقدم تسهیلات مسکن خریداری کرده و به بانک مسکن ارائه کنند. یعنی برای دریافت وام 45 میلیونی مسکن باید 90 ورقه حق تقدم تسهیلات خریداری شود.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت