صادق حسین پور روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که بیشتر این اراضی در غرب مازندران واقع است ، افزود : سودجویان این اراضی را به صورت قطعات مختلف تفکیک کردند تا بتوانند بتدریج شرایط تغییرکاربری آنها را فراهم کنند.
وی ادامه داد : اگر چه این اراضی دارای منابع آبی بوده و بسیار مستعد کشاورزی هستند اما امروز هیج محصولی در آنها کشت نمی شود و به حال خود رها شده اند.
حسین پور از تعهد امور اراضی جهاد کشاورزی استان برای زیر کشت بردن حدود هشت هزار هکتار از اراضی بایر در سال جاری خبر داد و گفت : این اقدام به منظور حفظ حقوق بیت المال و با اعمال قانون صورت می گیرد.
وی افزود : زیر کشت بردن همه اراضی بایر مستعد نیازمند عزم ملی و تلاش همگانی نهادهای مربوط استانی است.
سطح اراضی زراعی و باغی استان مازندران 470 هزار هکتار است.
حسین پور قیمت بالای زمین ، کوچک شدن قطعات اراضی و سود جویی مشاورین املاک را از دیگر چالش های مهم تغییرکاربری اراضی مازندران اعلام کرد و گفت : تغییر کاربری اراضی با تخریب محیط زیست سبب مرگ تدریجی کشاورزی شده و امنیت غذایی جامعه را به خطر می اندازد.
وی یادآور شد : سال گذشته تغییر کاربری اراضی به دلیل به کارگیری نیروهای دهگردشی ، حضور 13 گروه گشت نظارتی، همکاری نهادهای قضایی و انتظامی و استانداری و دبیرخانه شورای حفظ حقوق بیت المال در مقایسه با سال پیش از آن 80 درصد کاهش یافت.
حسین پور بیان داشت : از زمان اجرای قانون حفظ کاربری اراضی از سال 74 تا پایان سال 92 یکهزار و 144 فقره و در سال 93 دو هزار و 742 فقره ابنیه غیرمجاز در اراضی کشاورزی مازندران قلع و قمع شد.
وی کمبود نیروی انسانی متخصص و خودرو را از مشکلات امور اراضی مازندران برشمرد و خواستار تامین این نیازها شد.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی مازندران سنددار کردن اراضی کشاورزی ( طرح کاداستر ) ، رفع تداخلات اراضی زراعی و باغی با منابع طبیعی و حضور 21 گروه گشت حفظ کاربری اراضی را از جمله برنامه سال جاری این نهاد برشمرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد