به گزارش تسنیم، با پیگیریهای مدیران و فعالان حوزه هنرصنعت فرش همدان، ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش کبودرآهنگ، ملایر و نهاوند با عنوان فرش همدان در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) صورت گرفت و براساس اعلام مرکز ملی فرش ایران پیگیری لازم برای ثبت فرش مناطق دیگر نیز ادامه دارد.
حمیدرضا متین گفت: فرش دستبافت همدان دارای قدمت تاریخی بالایی بوده و بسیاری از پادشاهان ایرانی آن را بهعنوان هدیه به سران کشورهای دیگر اعطا میکردند.
وی با اشاره به اینکه سالهای گذشته فرش دستبافت همدان حال و روز خوشی نداشته است، افزود: تلاش شد با برنامهریزی مناسب و واقعبینانه نسبت به احیای فرش دستبافت همدان در بازارهای داخلی و خارجی اقدام شود.
وی تصریح کرد: وضع تحریمهای سنگین، محدودیت بازارهای صادراتی، انفعال تجار و بافندگان داخلی و تولید فرش دستبافت با هزینههای کمتر در کشورهایی همچون چین و افغانستان ازجمله عواملی بود که سبب شد فرش دستبافت همدان روز به روز در خاموشی و فراموشی فرو رود.
به گفته متین، سال گذشته به بافندگان و تجار فرش دستبافت همدان بارها اعلام شد که بازاریابی و شناسایی سلایق بازارهای جهانی را آغاز کنید چراکه افقهای روشنی در عرصه سیاسی کشور وجود دارد و میتوان به مذاکرات خوشبین بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان بیان کرد: ثبت جهانی فرش دستبافت همدان نکته بسیاری مثبتی برای استان همدان محسوب میشود که میتواند در تبدیل استان همدان به برند فرش دستبافت ایران و منطقه کمک کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد