نمایش عکس‌های کمتر دیده شده قجری در عکاسخانه شهر

29 قطعه از عکس‌های کمتر دیده شده از چهار عکاس دوره قاجار ـ ناصرالدین شاه ـ از امروز تا 19 اردیبهشت در عکاسخانه شهر به نمایش گذاشته می‌شود.
کد خبر: ۷۸۴۸۷۵
نمایش عکس‌های کمتر دیده شده قجری در عکاسخانه شهر

دوشنبه 17 فروردین 1394 دویست و دوازدهمین نمایشگاه موزه عکسخانه‌شهر با عنوان مجموعه ای از عکس های قدیمی عکس های کمتر دیده شده برگزار می‌شود.

این نمایشگاه شامل 29 قطعه از عکس های کمتر دیده شده از چهار عکاس دوره قاجار ناصرالدین شاه، آنتوان سوریوگین، عبدالله میرزا، ابراهیم خان صنیع السلطنه و تعدادی عکاس ناشناس است. ابراهیم خان فرزند میرزا احمدخان صنیع السلطنه است، میرزا احمدخان نویسنده کتاب عمل عکاسی است که معیرالممالک او را به اروپا فرستاد و عکاسی و کلیشه سازی را فرا گرفت و ریاست عکاسخانه دارالفنون را بر عهده داشته است.

عبدالله میرزا قاجار در مدرسه دارالفنون فن عکاسی را فراگرفت و در عکاسخانه مبارکه دارالفنون به کار مشغول شد و سپس به کمک معیرالممالک در سال 1295ه.ق به فرنگستان فرستاده شد تا در این رشته تحصیل کند،

پس از بازگشتش مأموریت یافت که از برخی نواحی ایران عکس تهیه کند. ناصرالدین میرزا ولیعهد محمدشاه، نوجوان بود که با فن عکاسی آشنا شد و به آن علاقه‌مند شد. پس از رسیدن به سلطنت با مشاهده عکس هایی که عکاسان هیئت های نظامی و سیاسی و جهانگردان و اروپاییانی که در تهران بودند و از او و درباریان گرفته بودند، این علاقه رو به ازدیاد نهاد و خود دوربین در دست گرفت. آنتوان سوریوگین گرجستانی الاصل از عکاسان معروف بود . ابتدا در تبریز سپس در تهران عکاسخانه اش را دایر کرد.

علاوه بر عکس های عکاسخانه ای هنرمندانه او عکس‌های سوریوگین روی بیان و توصیفی که حاکی از شغل و طبقات اجتماعی آنان بود متمرکز گشت. و تعدادی از عکس ها توسط عکاسان ناشناس گرفته شده که به دلیل مرسوم نبودن نوشتن اسم عکاس ناشناخته باقی مانده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از 17فروردین تا 19 اردیبهشت 1394 در روزهای شنبه تا چهارشنبه ساعت 9 تا 13 ، 14 تا 19 و پنج شنبه ها 9 تا 13 به موزه عکسخانه شهر مراجعه کنند. موزه جمعه‌ها وتعطیلات رسمی تعطیل است.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها