به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه اطلاع رسانی سازمان محیط زیست، معصومه ابتکار با تبریک سال نو و تجدید حیات طبیعت به هموطنان، اظهار داشت: احترام به محیط زیست، احترام به خالق یکتا و احترام به زندگی است و تخریب آن خیانت در امانت و ظلم به نسل های آینده است.
وی با اشاره به دیدار دست اندرکاران حوزه محیط زیست با رهبر معظم انقلاب در اسفند ماه سال گذشته، افزود: توجه راهبردی ایشان به مباحث محیط زیست اتفاق کم نظیری بود که نشان داد ایشان نگاه جامعی به همه ابعاد محیط زیست دارند و محیط زیست را یک مسأله ملی می دانند که همه قوا در حفظ آن مسئولیت دارند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد که دستگاه های اجرایی مرتبط با محیط زیست، هماهنگی و همراهی بیشتری داشته باشند.
ابتکار سپس به نقش مردم در حفظ محیط زیست تاکید کرد و با اشاره به فرا رسیدن 13 نوروز روز انس با طبیعت، افزود: مسافران با همت و تلاش خود ضمن بهره مندی از این موهبت های الهی و ارزش های خدادادی با رعایت اخلاق طبیعت گردی و به کار بستن توصیه های زیست محیطی، در حفظ و حراست طبیعت و محیط زیست کوشا باشند.
وی با بیان اینکه گسترش شهرها و آلودگی های محیط زیست، زندگی و بقای حیوانات و سایر موجودات زنده را با مخاطرات جدی مواجه کرده است، گفت: گیاهان و حیوانات نیز مانند ما حق زندگی دارند پس در سفرها و در روز طبیعت، پاسبان طبیعت و ساکنان آن باشیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست، سیزدهم فروردین (روز انس با طبیعت) را نقطه عطفی در رویارویی انسان با مظاهر طبیعی دانست و افزود: هنر بهره مندی از آموزه های دینی و اخلاق زیست محیطی ایجاب می کند با اراده و همتی مضاعف صیانت از جلوه های الهی را سرلوحه رفتار و منش خود قرار داده تا این روز با عمل به توصیه های زیست محیطی به خوبی سپری شود.
به گفته وی، گیاهان و درختان به عنوان جزئی از طبیعت زیبای کشور سهم بسزا و نقشی بسیار مهم در زندگی ما دارند که تلطیف هوا، تعادل دمای محیط، تصفیه هوا، حفاظت از خاک و تامین بخشی ازمواد غذایی مورد نیاز انسان، اندکی از سودمندی های فراوان آنهاست که در سخنان معصومین (ع) نیز از تاثیر مثبت گیاهان بر جسم و جان آدمی آثار بسیاری وجود دارد.
ابتکار به تفرجگران سیزده نوروز توصیه کرد با توجه به فصل گلدهی گیاهان، محل اسکان خود را در اماکنی انتخاب کنند که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد و از لگدمال کردن گیاهان و شکستن سرشاخه های درختان خودداری کنند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست بااشاره به اینکه سالانه هزاران هکتار جنگل و مرتع به دلیل بی احتیاطی هموطنانمان در آتش می سوزد، گفت: در روز طبیعت، هموطنان تا حد امکان غذاهای آماده که نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشند و در صورت نیاز به آتش، حتی الامکان از زغال آماده استفاده کنند و از شکستن هرگونه سرشاخه درختان جلوگیری به عمل آورند و حتماً خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنند، همچنین از روشن کردن آتش در کنار درختان خودداری کنند و بهترین کار هم همراه داشتن گاز پیک نیکی است.
وی از مسافران خواست کیسه مخصوص جمع آوری زباله را همراه خود برده و در پایان روز زباله های تولیدی را به ایستگاه های مستقر تحویل دهند و زباله های خود را در جنگل، ساحل دریا، کنار چشمه های آب، مناطق کوهستانی و دره ها رها نکنند.
جلوگیری از شکار و صید حیات وحش و عدم حمل هرگونه سلاح، تبر، اره و تور صیادی از دیگر توصیه های معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به مردم بود.
وی همچنین از مسافران سیزده نوروز درخواست کرد در مناطق جنگلی و یا مناطقی که تابلوی عبور حیوانات اهلی یا وحشی وجود دارد، با کمترین سرعت ممکن رانندگی کرده و مراقب حیوانات بی پناه باشند.
معاون رییس جمهور افزود: گردشگران نوروزی لازم است از تخریب آشیانه پرندگان و مسدود کردن محل زندگی حیوانات وحشی خودداری کنند و به جای شکار حیوانات و به جای چیدن گل ها و گیاهان، از آنها عکس بگیرند و سال ها از دیدن آن عکس لذت ببرند.
ابتکار خطاب به هموطنان گفت: بیاییم دیده بان طبیعت سرزمین خود باشیم و برای حفظ محیط زیست سرزمین پهناور ایران، همه احساس مسئولیت کنیم و به متخلفان تذکر بدهیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان از تفرجگران سیزده نوروز خواست در صورت مواجهه با تخلف هایی همچون آلودگی محیط هوا، زباله و پسماندها، شکار حیات وحش و موضوع هایی از این دست با سامانه 1540 تماس بگیرند تا بلافاصله و پیگیری شود و در صورت مشاهده حریق در جنگل نسبت به خاموش کردن آن اقدام و یا با مراکز آتش نشانی، محیط زیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت