به گزارش جامجم، اوایل هفته گذشته مرد رانندهای با حضور در پلیس آگاهی شهرستان شهریار در غرب استان تهران و طرح شکایتی گفت: دو مرد جوان را به عنوان مسافر دربستی سوار کردم تا به خارج از شهر ببرم. در میانه راه آنها با چاقو مرا به مرگ تهدید کرده و به بیابانهای اطراف شهر بردند، سپس در حالی که مدام فریاد میزدند تو میخواهی ما را بکشی، مرا با ضربات چاقو مجروح کردند.
وی ادامه داد: آنها آنقدر کتکم زدند که بیهوش شدم. زمانی که چشمانم را باز کردم شب شده بود و از آن دو مهاجم و خودروی پرایدم خبری نبود. با رساندن خود به کنار جاده، از رانندهای عبوری کمک خواستم و او مرا ابتدا به مرکز درمانی سپس به اداره آگاهی رساند. نمیدانم آن دو نفر چه کسانی بودند و به چه انگیزهای این چنین مرا تا حد مرگ کتک زدند شاید اگر بیهوش نمیشدم، آنها مرا میکشتند.
همزمان با شروع تحقیقات ماموران و اطلاعات بهدست آمده از متهمان فراری، تصاویر رایانهای از دو مرد ناشناس به دست آمد و جستجو برای دستگیری آنها و کشف خودروی سرقتی آغاز شد تا این که دو روز پیش ماموران هنگام گشتزنی در یکی از محلههای شهریار متوجه خودروی پرایدی شدند که با مشخصات خودروی سرقتی مطابقت داشت. بنابراین از راننده و سرنشین خودروی مورد نظر خواستند توقف کنند که آنها توجهی نکرده و بسرعت از محل دور شدند.
ماموران به تعقیب آنها پرداختند و در جریان تعقیب و گریز در حومه شهر موفق شدند خودروی سرقتی را متوقف و هر دو سرنشین آن را دستگیر کنند.
متهمان در بازجویی اولیه مدعی شدند خودرو را چند روز پیش خریدهاند و شاکی را نمیشناسند و از سرقتی بودن خودرو خبری ندارند.
همزمان با شروع تحقیقات از متهمان، مالباخته به پلیس آگاهی فراخوانده شد و زمانی که در مواجهه حضوری با دو متهم بازداشت شده قرار گرفت، آنها را به عنوان سارق خودروی خود معرفی کرد.
علیرضا ، یکی از متهمان در اظهاراتش به پلیس گفت: من و دوستم هر دو شیشه مصرف میکنیم. روز حادثه هم پس از مصرف شیشه دچار توهم شدیم و گمان میکردیم مرد رانندهای در تعقیبمان است تا ما را بکشد. چند ساعتی در خیابان پرسه میزدیم تا اینکه بعد از ظهر با دیدن راننده ای که کنار خیابان پارک کرده و به دنبال مسافر بود، متوجه شدیم چهره او با چهره همان رانندهای که در ذهنمان بود مطابقت دارد. بهزعم خودمان اطمینان یافتیم او همان فردی است که قصد جانمان را دارد. بنابراین به او نزدیک شدیم و خواستیم ما را دربستی به خارج از شهر منتقل کند.
وی ادامه داد: در میانه راه او را با چاقوهایی که همراه داشتیم، زخمی کرده و پس از آن که کتکش زدیم دست و پایش را بسته و با خودرو فرار کردیم. چند روز بعد زمانی که به محل رها کردن راننده رفتیم، گمان کردیم مرده و پلیس در تعقیبمان است، بنابراین تصمیم گرفتیم خودرو را رها کنیم که ماموران دستگیرمان کردند. قصد سرقت و آسیب زدن به شاکی را نداشتیم و همه ماجرا فقط به دلیل توهم ناشی از مصرف شیشه بود. با صدور قرار قانونی برای متهمان از سوی اصغر احمدی، بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار، تحقیقات تکمیلی از آنها برای مشخص شدن ادعایشان ادامه دارد.
تلنگر
معتادان شیشهای را جدی بگیرید
دکتر سید مهدی صابری - رئیس بخش معاینات روانپزشکی پزشکی قانونی تهران
شیشه یکی از مواد محرک روان است و برخلاف داروهای مخدر که باعث احساس آرامش و رخوت کوتاهمدت میشود و اساس گرایش به آن نیز همین است، موجب افزایش انرژی، تحرک و حس لذت کاذب میشود.
به همین دلیل در مواقعی که فرد نیاز به تمرکز ذهنی بیشتر، انجام کارهای ظریف، افزایش احساس لذت، افزایش سطح هوشیاری یا توان بدنی دارد، ممکن است به مصرف شیشه روی آورد و همین احساس انرژی کاذب یا افزایش هوشیاری و لذت، فرد را تشویق میکند که به مصرف شیشه ادامه دهد.
استفاده مکرر از شیشه موجب بروز تغییراتی در فعالیتهای شیمیایی مغز میشود و بسته به اینکه فرد مصرفکننده به چه میزان مستعد بروز اختلال روانی باشد، آثار گوناگونی را در او ایجاد میکند.
به این معنا که اگر فرد زمینه اختلال روانی داشته باشد، حتی با یکبار مصرف شیشه دچار حالات روانپریشی خواهد شد علاوه بر آن تعدد دفعات مصرف و بالا رفتن مقدار مصرف نیز امکان بروز واکنشهای ناخواسته و شدید روانی را افزایش میدهد.
واکنشهای افرادی که به مصرف شیشه وابسته شدهاند، به صورت حالاتی از خشم، پرخاشگری، سوءظن، بدبینی، افسردگی، بیتدبیری، آرامش نداشتن و... بروز میکند؛ این امر رفتارهای غیرطبیعی را در افراد ایجاد میکند و اطرافیان به سهولت میتوانند این تغییرات رفتاری را تشخیص داده و احتمال دهند که فرد به مصرف شیشه روی آورده است.
همانطور که در خبر حمله دو مرد شیشهای به راننده خواندید، فرد شیشهای از رفتار اطرافیان برداشتهای نادرستی دارد و هر حرکتی برای او معنادار میشود. او از نگاهها یا گفتههای عادی دو نفر برداشت نادرست دارد و همواره احساس میکند دیگران با حرفها یا نگاههایشان او را متهم میکنند.
علاوه بر این فرد شیشهای دچار توهماتی میشود که ممکن است تحت تأثیر آن بدون آنکه صدا، شیء یا فرد خاصی در محیط باشد، آن را احساس کند و بر درستی احساس و تصور خود نیز اصرار دارد.
فرد شیشهای تصور میکند که افرادی همواره در تعقیبش هستند و رفتارهای او را تحت نظر دارند. او نسبت به وسایل الکترونیک مانند تلویزیون، پریز برق، کامپیوتر یا حتی دریچه کولر حساس است و فکر میکند این وسایل برای ضبط رفتار و گفتههای او در خانه قرار داده شده است؛ بنابراین گاه به سمت این وسایل حملهور شده و آنها را خرد میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: