داغ ته سیگارها بر پیکر محیط‌ زیست

فیلترهای به جا مانده از سیگار در طبیعت و محیط زیست سالانه یک میلیارد متر مکعب آب شرب را آلوده می‌کند، اما این تمام آسیب‌های زیست‌ محیطی ته سیگارها نیست که در ایام نوروز رنگ و بوی جدی‌تری به خود می‌گیرد.
کد خبر: ۷۸۱۶۶۲
داغ ته سیگارها بر پیکر محیط‌ زیست

در تعطیلات نوروزی با توجه به بالارفتن آمار مسافرت و استفاده بیشتر شهروندان از طبیعت، رها کردن فیلترهای سیگار در محیط زیست کشور می‌تواند خسارت جبران‌ناپذیری به کشور تحمیل کند، بنابراین باید به افراد سیگاری هشدار داد برای این‌که کمتر سبب تخریب محیط زیست شوند، دست‌کم فیلتر سیگار خود را در طبیعت رها نکنند.

مدیر کل دفتر آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط‌زیست در این باره به ایرنا گفته آرسنیک موجود در فیلتر سیگار موجب آلوده شدن یک میلیارد متر مکعب آب می‌شود، این درحالی است که این میزان آب مورد نیاز 14 میلیون نفر در سراسر جهان است.

نکته اینجاست که فیلتر سیگار مرکز تجمع مواد سمی داخل سیگار است و براساس آمار ارائه شده از سوی مسئولان می‌توان نتیجه گرفت، سیگاری‌های کشور سالانه نزدیک به 60 میلیارد نخ سیگار مصرف می‌کنند، در این بین متاسفانه به دلیل ناآگاهی بسیاری از سیگاری‌ها بی‌توجه به عواقب زیست‌محیطی رها کردن فیلتر سیگار، آن را زیر پا له می‌کنند.

باید یادآور شد در فیلتر باقیمانده از سیگارهای دود شده، مواد سمی و فلزات سنگین خطرناک دیگری مانند نیکوتین، سرب، مس و کروم وجود دارد که در یک بسته متشکل از 12هزار الیاف پلاستیکی در هم تنیده مانند استات سلولز و تجزیه‌ناپذیر جاخوش کرده‌اند. این درحالی است که این مواد سمی علاوه بر تهدید سلامتی انسان‌ها سالانه سبب مرگ میلیون‌ها پرنده و آبزیان می‌شود.

نکته‌ای که نباید فراموش کرد این است که این چرخه‌ای است که در زنجیره غذایی در نهایت به انسان باز گشته و به زیان خود او تمام خواهد شد.

بنابراین باید از افراد سیگاری و اعضای خانواده آنها خواست دست‌کم در تعطیلات نوروزی توجه بیشتری به این نکته کرده و ته سیگار‌های خود یا اعضای خانواده‌شان را در طبیعت رها نکنند.

آوید طالبیان‌ - ‌گروه جامعه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها