مهدی دادمهر، دانشجوی دکترای نانوبیوتکنولوژی دانشگاه تهران، مبدع «روش تشخیص زودهنگام سرطان با استفاده از تعیین رفتار متیلاسیون ژن های سرکوب کننده تومور» گفت: از آنجایی که 90 درصد سرطان ها قابل درمان هستند، باید به دنبال روش هایی برای تشخیص زودهنگام سرطان باشیم.
وی افزود: معمولا اولویت روش های تشخیصی سرطان بر اساس تکنیک هایی است که مبتنی بر نمونه گیری از خون هستند که در روش های مرسوم برای تعیین متیلاسیون، نود درصد DNA مورد آزمایش طی «تیمار بی سولفیت» از دست می رود و 10 درصد باقیمانده مورد ارزیابی و آزمایش قرار می گیرد.
این محقق ایرانی کشورمان با اشاره به اینکه دراین روش ابداعی، تشخیص مستقیم بر اساس شناسایی متیلاسیون «DNA» است، افزود: با استفاده از نانوسامانه جدید می توانیم طی ۳ الی ۴ ساعت رفتار ژن های سرکوب کننده تومور سرطان را از طریق تغییر رنگ و فلورسانس شناسایی کنیم.
دادمهر اظهار داشت: تا کنون از فناوری های بسیار پر هزینه مبتنی بر آنتی بادی و یا پروتئین های خاص نیز استفاده می شده که به گروه های متیل متصل می شدند ولی روش جدید این فرصت را به وجود آورده که با کمترین هزینه با استفاده از یک نانوسامانه مبتنی بر نانوکلاسترهای نقره این تشخیص را با دقت بسیار بالاتری انجام داد.
دانشجوی دکترای نانوبیوتکنولوژی دانشگاه تهران افزود: این آزمایش برای افراد سالم نیز قابل انجام است تا با استفاده از این تکنولوژی و با توجه به ژن مورد بررسی، احتمال بروز سرطان مرتبط با آن ژن را تعیین کنند.
این گروه تحقیقاتی در دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران بر اساس پیشنهاد پروفسور شیخ نژاد مخترع داروی ضد سرطان سیستانین و به سرپرستی دکتر مرتضی حسینی صورت گرفته است. (مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد