همشهری : توضیح دولت درباره افزایش حقوق کارمندترها
مصوبه ۱۵بهمنماه امسال هیأت وزیران بر مبنای بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد سقف حقوق و فوقالعاده ویژه قابل پرداخت به کارکنان ستادی وزارتخانهها و سازمانهای مستقل زیرنظر ریاستجمهوری، موجب برخی انتقادها در مورد تبعیض در میزان افزایش حقوق یا فوقالعاده شغل کارمندان دولت شد.
در همین زمینه و نیز افزایش حقوق در سال 94 با دکترمحمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفتوگو کردهایم.
میزان افزایش حقوق کارمندان دولت در سال آینده و مبنای این افزایش چگونه است؟
با توجه به اینکه برای سال آینده نرخ تورم در حد 14درصد پیشبینی شده ما هم برای جبران این کاهش ارزش پول یا قدرت خرید کارکنان دولت 14درصد به حقوق و مزایای آنها اضافه کردیم. انشاءالله بتوانیم به نرخهای تورم پایینتر از این دست پیدا کنیم تا افزایش حقوق خود را در ترمیم قدرت خرید کارکنان دولت مؤثرتر نشان دهد کما اینکه برای سالجاری نرخ تورم را 25درصد پیشبینی کردیم که خوشبختانه در آخرین گزارش 15.2درصد است.
برخی مصوبه بهمنماه امسال هیأت وزیران در مورد میزان افزایش حقوق و فوقالعاده شغل کارکنان ستادی وزارتخانهها و سازمانهای مستقل زیرنظر ریاست جمهوری را مصداق تبعیض در میزان افزایش حقوق کارکنان دولت در سال94میدانند، نظر شما چیست؟
نه چنین تبعیضی وجود نداشته و میزان افزایش حقوق همه کارکنان دولت در حد 14درصد است.
یعنی تفاوتی حتی در میزان فوقالعاده شغل کارمندان دولت در سال آینده براساس مصوبه 12 بهمن هیأت وزیران را شاهد نخواهیم بود؟
میزان افزایش حقوق کارمندان دولت همین 14درصد است اما پرداختی به کارکنان دولت براساس 2مولفه حقوق ثابت و فوقالعاده است. حقوق ثابت به ازای سنوات خدمت، تحصیلات و عوامل مختلف تعیین میشود که یک جدول امتیازی دارد. اما فوقالعاده شغل کارکنان دولت طبق ماده68 قانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت میشود. بند اول یا یکی از این فوقالعادهها برای بدی آب و هوا و یا سختی کار، ایثارگری، عائلهمندی و... است.
اما در بند دهم که از آن تحت عنوان« فوقالعاده ویژه» نام برده شده است، توضیح میدهد که برای برخی مشاغل آنقدر بازار کار خوبی در رقابتهای جهانی یا تولید ناخالص داخلی وجود دارد که افراد دارای این تخصصها بهراحتی میتوانند در بازار کار غیردولتی جذب شوند، اگر دولت خواستار آن است تا این افراد را در سیستم خود نگه دارد میتواند فوقالعاده شغل ویژهای به این افراد بدهد که این فوقالعاده ویژه حداکثر به 25درصد از مشاغل و برخی از دستگاهها تعلق خواهد گرفت و باید در موارد ویژه انجام شود. این افزایش نیز باید به پیشنهاد سازمان مدیریت وبرنامهریزی و تصویب هیأت وزیران باشد.
بهطور مشخص مصوبه اخیر هیأت وزیران در مورد افزایش فوقالعاده شغل کارمندان دولت چه بوده است؟
اخیرا هیأت وزیران مصوبهای داشت که میزان افزایش فوقالعاده شغل ویژه که براساس قانون تا 50درصد مصوب شده بود، توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی حداکثر تا 35درصد اعمال کند که البته در عمل زیر 35درصد خواهد بود. در واقع هیأت وزیران با مصوبه خود خواسته است تا فوقالعاده شغل ویژه را که 50درصد است کاهش دهد. بنابراین به سازمان مدیریت و برنامهریزی اجازه داده شده تا در اینگونه موارد افزایش فوقالعاده شغل ویژه کارکنان دولت از 35درصد بیشتر نشود. توجه کنیم این میزان افزایش تنها برای فوقالعاده شغل ویژه و افرادی است که عملا آنها را در بازار کار روی دست میبرند و دولت نمیتواند با آگهیهای استخدامی چنین افرادی را جذب کند.
یعنی انتقادات مطرح در مورد این مصوبه هیأت وزیران و برتر بودن برخی کارمندان دولت یا اینکه چرا شامل معلمان نمیشود را فاقد مبنای کارشناسی میدانید؟
هیچ تبعیضی وجود ندارد اما برخی چون نمیدانند موضوع چیست، بهدنبال مطرحکردن تبعیض و بزرگنمایی هستند. این مصوبه نهتنها تبعیض نیست بلکه قانون است. قانون میگوید که نباید به کارکنان بهطور یکسان فوقالعاده شغل ویژه داد. قانونگذار برای کسی که در منطقه گرمسیر با بدی آب و هوا کار میکند، تفاوت قائل شده است.
همچنین کسانی که در مشاغل خاص مانند انرژی هستهای فعالیت کرده و مثلا بیشتر از یکیدو نفر از این افراد در کشور وجود ندارد، قانون میگوید که میتوان برای جذب این افراد 20تا 30درصد فوقالعاده پرداخت کرد اما حقوق ثابت همه افراد از یک جدول پیروی میکند. در واقع قانون میزان افزایش فوقالعاده شغل ویژه اینگونه افراد را تا 50درصد تعیین کرده اما هیأت وزیران این رقم را کاهش و حداکثر تا 35درصد برای افراد مشمول دریافت این فوقالعاده ویژه تعیین کرده است.
هیأت وزیران در تاریخ 12بهمنماه به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامهریزی مصوب کرد کارکنان ستادی وزارتخانهها و سازمانهای مستقل زیرنظر ریاستجمهوری که انجام وظایف ستادی و حساس را بر عهده دارند، بین 25تا 35درصد به فوق العاده حقوقشان اضافه شود. این بخشنامه از اول بهمن اجرایی شده و حقوق کارمندان ستادی و وزارتخانههای دولت افزایش 35درصدی پیدا کرده است.
این مصوبه انتقاد تعدادی از نمایندگان و کارمندانی که شامل افزایش حقوق شدند، را بهدنبال داشت. متعاقب آن تعدادی از معلمان در سراسر کشور هم از پایین بودن سطح حقوقشان و نیز آنچه تحت عنوان افزایش تبعیضآمیز حقوق کارکنان دولت اعلام کردند، انتقاداتی مطرح کرده و حتی تجمع سکوت هم برگزار کردند. معلمان میگویند هم شغلشان حساس است و هم دریافتی حال حاضرشان از سایر کارمندهای هم تراز پایینتر است. در نتیجه دولت باید برای بهبود وضعیت حقوق و مزایای آنان هم فکری بکند.
همشهری
توضیح دولت درباره افزایش حقوق کارمندترها
42 میلیون سهامدار در انتظار تصمیم مسئولان
شهر اشکانی هم از تیشه داعش در امان نماند
آرمان
چرا حساب یک مرده 2 سال گردش مالی داشت ؟
کارخانه قند ورامین تعطیل شد
باز شدن گره های فنی پرونده هسته ای
اعتماد
انتحار داعش علیه تاریخ
خبری از گرانی بنزین نیست
دستاوردهای آزادی دیپلمات ایرانی
کیهان
اسارت مستشاران نظامی آمریکا و اسرائیل در مرکز فرماندهی داعض
نتایج بررسی حادثه کلینیک چشم پزشکی بزودی اعلام می شود
رویتر : تحریم ها آسیب پذیری ایران را کاهش داده است
هفت صبح
فاش شدن راز زورگیری های زن و شوهر مسافربر
جزئیاتی جدید از جریمه ریالی سربازی
کشف شگفت انگیز یک روزنامه نگار از کارتونی عامه پسند
جام جم
سوداگری در 40 درصد معاملات مسکن
رفع بن بست اهی فنی مذاکرات هسته ای
نوروز جهانی تر می شود
شرق
94 ، سال افشاگری است
وزیر خارجه اردن ناگهان در تهران
خط کفاف جایگزین خط فقر می شود
سیاست روز
دستمزد۹۴ یک میلیون تومان زیر خط فقر
پیامهای سفر وزیر خارجه اردن به تهران
نیش عقرب، مشت واشنگتن - تلآویو را باز کرد
پرسپولیسِ درخشان ادامه دارد؟
ایران
در برابر پول های کثیف سکوت نمی کنیم
منشور حقوق مسافر گرفتار در قانون 70 ساله
کارنامه اقتصاد مقاومتی دولت واقعیت ها و ادعاها
دنیای اقتصاد
طرح ابتکاری ایران برای لغو تحریم ها
رسوایی مالی سناتور ضد ایرانی
سکته پول های اروپایی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: