با اسلام جنگ نداریم!

ادعای دروغ اوباما

پاسخ به ادعای وال‌استریت ژورنال

اصل ماجرای پاسخ رهبرمعظم انقلاب به نامه اوباما چیست؟

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی مدعی شده است: آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران طی هفته‌های اخیر به نامه‌ باراک اوباما در اکتبر سال 2014 که در آن خواستار همکاری تهران و واشنگتن برای مقابله با نیروهای داعش شده بود پاسخ داده است.
کد خبر: ۷۷۰۲۶۱
اصل ماجرای پاسخ رهبرمعظم انقلاب به نامه اوباما چیست؟

این در حالی است که پاسخ رهبر معظم انقلاب به نامه رئیس‌جمهور امریکا، جدید نیست و بر اساس اخبار بدست آمده، همان زمان محترمانه و البته صریح به نامه اوباما پاسخ داده شده بود.

انتشار خبر نامه اوباما به رهبر انقلاب نیز توسط وال استریت ژورنال انجام شده بود؛ بر اساس گزارش وال استریت ژورنال، اوباما در نامه خود به «امکان همکاری ایران و امریکا در مقابله با داعش» اشاره کرده بود.

رهبر انقلاب قبل از ارسال این نامه و متعاقب، اظهارنظرهای شفاهی مقامات امریکایی در گفت‌وگو با مقامات ایرانی در خصوص حضور در ائتلاف علیه داعش، جزئیات درخواست مقامات امریکایی در این زمینه را افشا کرده و مبانی و دلایل مخالفت جمهوری اسلامی با حضور در این ائتلاف را نیز بیان کرده بودند.

«و امّا یک مطلبی هم خارج از مسئله‌ بیمارستان و بیماری و محیط بیمارستان عرض بکنم و آن اینکه من این چند روزه - این دوسه روز آخر - تفریحی داشتم و آن تفریح عبارت از این بود که گوش می‌کردم به حرف‌های آمریکایی‌ها در زمینه‌ داعش و مبارزه‌ با داعش و حرف‌هایی که می‌زنند؛ حرف‌های پوچ و توخالی و جهت‌دار. از جمله‌ آن چیزهایی که برای من واقعاً مایه‌ تفریح بود، این بود که دیدم، هم وزیر خارجه‌ آمریکا، هم آن دختر - سخنگوی‌شان که می‌آید وامی‌ایستد آن‌جا حرف می‌زند - صریحاً گفتند که ما از ایران برای ائتلاف علیه داعش دعوت نمی‌کنیم! اوّلاً چه افتخاری بالاتر از این برای ما که آمریکا در یک کار دسته‌جمعی، در یک کار خلافِ غلطی که دارند انجام می‌دهند، از ما مأیوس باشد و نخواهد که ما باشیم؛ این برای ما مایه‌ افتخار است، مایه‌ تأسّف نیست. ثانیاً دیدم همه‌شان دروغ می‌گویند؛ برای این‌که همان روزهای اوّلی که مسئله‌ داعش در عراق پیش آمد، آمریکایی‌ها به‌وسیله‌ سفیرشان، از سفیر ما در عراق، درخواست کردند که بیایید بنشینیم درباره داعش با هم هماهنگی کنیم. سفیر ما این را منعکس کرد؛ بعضی از مسئولین ما هم حرفی نداشتند، من مخالفت کردم؛ گفتم در این قضیّه، ما بخصوص با آمریکا همراهی نمی‌کنیم؛ چون این‌ها خودشان دست‌شان آلوده است؛ در این قضیّه ما چطور بیاییم با کسانی که دستشان آلوده است و نیّتشان آلوده است همکاری کنیم؟ بعد از آن هم همین آقای وزیرخارجه‌ای که این حرف را آمد جلوی چشم همه‌ دنیا پشت دوربین گفت که «ما از ایران همکاری نمی‌خواهیم»، همین ایشان، شخصاً از آقای دکتر ظریف درخواست کرده بود که بیایید ما در این قضیّه همکاری کنیم؛ دکتر ظریف رد کرد. معاون او هم - که او هم یک زنی است که می‌بینید، می‌شناسید - از آقای عراقچی در مذاکراتش درخواست کرده بود که بیایید ما همکاری کنیم؛ این‌ها رد کردند. بعد از آن‌که آن‌ها رد کردند و ما صریحاً گفتیم با شما در این قضیّه همکاری نمی‌کنیم، حالا می‌گویند ما ایران را نمی‌خواهیم وارد کنیم!

این‌ها قبل از این یک ائتلافی علیه سوریّه تشکیل دادند - با سروصدای فراوان در اطراف عالم؛ سی کشور، چهل کشور، پنجاه کشور را جمع کردند - هیچ غلطی نتوانستند بکنند در مورد سوریّه؛ در مورد عراق هم همین است. نمیخواهند هم کار جدّی‌ای بکنند. آن حرکتی که علیه داعش انجام گرفت و کمر داعش را در عراق شکست، این کار آمریکایی‌ها نبود؛ خود آن‌ها هم خوب می‌دانند، داعشی‌ها هم خوب می‌دانند، مردم عراق هم خوب می‌دانند؛ می‌دانند کار مردم عراق بود، کار ارتش عراق بود، کار نیروهای مردمی‌ای بود که به‌خوبی یاد گرفته بودند چه‌جوری باید با داعش مبارزه کنند؛ و مبارزه کردند و تا این‌جا ضربه‌های جدّی‌ای را وارد کردند، بعد از این هم ضربه را این‌ها وارد خواهند کرد؛ حالا خواهند دید. آمریکا با این کار، می‌خواهد بهانه‌ای پیدا کند که همچنان که در پاکستان با وجود دولت مستقر، با وجود ارتش قوی - ارتش پاکستان ارتش قوی‌ای است - بدون اجازه وارد پاکستان میشود و هرجا را دلش میخواهد بمباران می‌کند، می‌خواهد در عراق و سوریّه هم چنین کاری را انجام بدهد؛ بدانند که اگر چنانچه چنین اقدامی بکنند، همان مشکلاتی بر سر راه‌شان به‌وجود خواهد آمد که در این ده سال گذشته در قضیّه‌ عراق برای‌شان به‌وجود آمد. غرض، تماشا کردن این قضایا برای ما یک تفریحی بود، آن هم روی تخت بیمارستان.»

رهبر معظم انقلاب، پس از ارسال نامه رئیس‌جمهور آمریکا، در سخنرانی عمومی تلویحا به موضوع اشاره کرده و بار دیگر، با اشاره به زمینه شکل‌گیری گروه‌های نظیر القاعده و داعش، اهداف اصلی استکبار از تشکیل جریان‌هایی نظیر ائتلاف علیه داعش را تبیین کردند:

«جریان «تکفیر» - این چیزی که امروز در عراق و در سوریّه و در برخی از کشورهای دیگر منطقه بُروز کرده و در واقع با همه‌ی مسلمانها مواجه‌اند، نه فقط با شیعه - ساخته‌ی دست خود استعمارگران است؛ اینها چیزی به نام القاعده، چیزی به نام داعش درست کردند برای مقابله‌ی با جمهوری اسلامی، برای مقابله‌ی با حرکت بیداری اسلامی، منتها دامن خودشان را گرفته است؛ امروز دامن خود آنها را گرفته است. البتّه امروز هم با یک نظر دقیق تحلیلی وقتی انسان نگاه میکند، میبیند که تلاشی که امروز آمریکا و هم‌پیمانان آمریکا در آنچه «مواجهه‌ی با داعش» اسم گذاشته‌اند - که واقعیّتی ندارد - در اینجا دارند به‌خرج میدهند، بیش از آنچه تلاش برای نابودکردن نطفه‌ی این حرکت خبیث باشد، تلاش برای جهت‌دادنِ دشمنی‌های مسلمانان میان یکدیگر است. سعی میکنند مسلمانها را به جان هم بیندازند؛ عامل آن را امروز این گروه جاهل و متعصّب و متحجّر و وابسته قرار داده‌اند والّا هدف همان هدف است؛ سعی آنها این است که مسلمانان را از دشمن اصلی منصرف کنند.» (21/7/93)

رهبر معظم انقلاب چند روز بعد در دیدار نخست وزیر عراق نیز مجددا با اشاره به ادعاهای مطرح شده برای مبارزه با داعش تأکید کردند: ما اطمینان و اعتمادی به صداقت گویندگان این حرف ها نداریم و معتقدیم موضوع داعش و تروریسم باید بوسیله کشورهای منطقه علاج شود. (29/7/93)

رهبر معظم انقلاب در دیدار شرکت‌کنندگان در «کنگره‌ی جهانی‌ جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» نیز با بر شمردن شواهد و دلایلی که نشان می‌دهد جریان تکفیر در خدمت سیاست‌های استعماری امریکا و انگلیس است، به یک گزارش نیز اشاره و خاطرنشان کردند:

«به ما اطّلاع دادند که هواپیماهای ترابری آمریکا، مهمّاتی را که این گروه موسوم به داعش احتیاج داشتند، در مراکزی که داعش در عراق مستقر بود، از آسمان پرتاب کردند و برای آنها کمک رساندند. گفتیم لابد این کار، اشتباهی بوده؛ بعد تکرار شد؛ آن‌طور که به من اطّلاع دادند پنج مرتبه این اتّفاق افتاده است! پنج مرتبه اشتباه میکنند؟ آن‌وقت بظاهر ائتلاف ضدّ داعش درست کرده‌اند! که دروغ محض است؛ این ائتلاف، دنبال اهداف خبیث دیگری است، میخواهند این فتنه را زنده نگه دارند؛ دو طرف را به جان هم بیندازند، جنگ خانگیِ بین مسلمانان را همین‌طور استمرار بدهند تا این(جنگ‌) بماند؛ هدف آنها این است؛ البتّه نخواهند توانست، این را بدانید.»(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۲
همایون
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۵
۰
۰
این روزنامه ی به جای كلمه send باید می نوشت reply چون رهبری جواب نامه رو دادن.این توی مسایل ژورنالیستی معنای دیگری رو در اذهان مردم دیگر كشور ها ایجاد میكنه.
خودم و بابام فدای آقام ( مقام معظم رهبری آیت الله سید علی خامنه ای )
خدا همیشه سلامت نگهشون داره و سایه پر بركتشون بالای سر من و مردم ایران باشه
لایك فراوان
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۲۶
۰
۰
اصل موضوعی كه رسانه ها در مورد نامه رهبر معظم به اوباما دارن و پنهونش می كنن اینه كه رهبر معظم با درایتشون مستقیما به رئیس جمهور آمریكا نامه نوشتن و این تابو رو شكستن. یعنی مذاكره با دشمن بد نیست و این جواب همون دلواپساس كه سعی می كنن جلوتر از رهبری و مردم حركت كنن و كاسه داغتر از اش شدن. رهبر بزرگمون نشون دادن كه دیگه شعار مرگ بر آمریكا كارساز نیست و اگه با كسی مشكلی داریم یا نظرمون با نظرش یكی نیس لازم نیس بهش پشت كنیم و بهتره كه نظرمون رو راجبش بگیم. حالا طرف خواست با نظر ما یكی می شه نخواست هم حداقل ما حرفامونو بهش زدیم. حالا دیگه كسی نباید به ظریف خرده بگیره كه چرا با جان كری پیاده روی كرده یا چرا روحانی مستقیما با اوباما حرف زده. به نظر من خیلی نكته تو این نامه بود كه رسانه های ما فقط به تاریخ گذشته بودن نامه پرداختن در حالی كه اصل موضوع كه رابطه با دشمن همیشه هم بد نیس رو پاك كردن. چه اشكالی داره در مورد موضوعاتی كه با آمریكا نظرمون یكی هست یا نیست باهاش مذاكره كنیم، یا ما نظر اونا رو عوض می كنیم یا اونا نظر مارو. این منطق حتی در اسلام و سخنان بزرگان دینمون هم هست. یعنی برای اسلام آوردن یكی یا همون امر به معروف و نهی از منكر گفتن كه اول از راه حرف و منطق وارد بشین و باهاش گفتگو كنین و بعد سراغ روش های دیگه برین.
مرحبا به رهبر

نیازمندی ها