به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی، کرسی یونسکو، دکتر مصطفی معین در آستانه برپایی «پنجمین کنفرانس علمی سالانه سلامت روان و رسانه» با اعلام این مطلب افزود: با توجه به اینکه مسایل مربوط به پیشگیری از ابتلا به بیماری های روانی به تنهایی از عهده دولت خارج است، برای ارتقای سلامت روان نیازمند آموزش های عمومی و ارتقای فرهنگ سلامت با توسعه شبکه های اجتماعی اعم از مجازی و غیر مجازی، تقویت نهادهای مدنی و به طور کلی مشارکت مردم هستیم.
وی افزود: با توجه به اینکه جامعه ما نیز مانند اکثر کشورهای در حال توسعه دارای شکاف های اجتماعی از قبیل شکاف جنسیتی، نسلی، قومی، نژادی، مذهبی و نیز شکاف بین مردم و دولت، دولت و مردم، دانشگاه و جامعه و بلعکس است، شبکه های اجتماعی قادر به ترمیم این شکاف ها هستند.
دکتر معین با اشاره به اینکه مسئولیت سلامت روان تنها برعهده وزارت بهداشت یا سایر نهاد های رسمی نبوده، مساله ای ملی است که همه باید در برابر آن احساس مسولیت کنند، گفت: به دلیل اهمیت این مساله، موضوع کنفرانس امسال سلامت روان و رسانه «سلامت روان و رسالت همگانی» نامگذاری شده است.
وی با تاکید بر نقش آموزش از طریق شبکه های اجتماعی و رسانه های رسمی، افزود: هر چند برخی رسانه ها به ویژه صدا و سیما که دارای پوشش گسترده تری نسبت به دیگر رسانه های رسمی است، می توانند، نقش مهمی در بهبود شاخص های سلامت روان داشته باشد، اما شاهدیم، متاسفانه این رسانه در برخی مواقع نقش مخربی داشته که این امر سلب اعتماد جامعه را همراه دارد.
رییس کرسی یونسکو در آموزش سلامت افزود: ضروری است، عقلانیت، دانش تخصصی و اخلاق حرفه ای در رسانه ها، به خصوص رسانه ملی تقویت شود.
وی گفت: با توجه به اینکه عوامل اجتماعی در بروز بیماری های مزمن بویژه اختلال روان و برعکس، بهبود شاخص های سلامت روان نقش اساسی دارند، ضروری است، نظام سلامت و برنامه های توسعه کشور عوامل خطرزای اجتماعی از قبیل نابرابری و فقراقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی را که در بسیاری از کشورهای در حال توسعه مشترک است از طریق سیاستگذاری مناسب و ارایه آموزش به ویژه در فضای مجازی کاهش دهند.
پنجمین کنفرانس علمی سالانه سلامت روان و رسانه از سوی کرسی یونسکو در آموزش سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ انجمن علمی روانپزشکان ایران؛ انجمن علمی مطالعات فرهنگی و ارتباطات؛ انجمن علمی جامعه شناسی ایران؛ انجمن پرستاری ایران؛ دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت؛ مرکز تحقیقات روانپزشکی؛ مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان(انستیتو روان پزشکان تهران) سه شنبه پنجم اسفند ماه در بیمارستان روزبه تهران برگزار می شود.
علاقه مندان به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کنفرانس می توانند با تلفن 66938545 تماس حاصل کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت