مطالعات گسترده ای درباره هوش و استعداد دختران و پسران انجام شده و بسیاری از این تحقیقات گویای این موضوع بوده اند که دختران در درسی مانند ریاضی نسبت به پسران از هوش کمتری برخوردارند و در عوض دختران در درس های حفظ کردنی آمار بیشتری را به خود اختصاص داده اند.
اما مطالعات اخیر محققان دانشگاه میسوری آمریکا و محققان اسکاتلند مبنی بر مقایسه هوش و استعداد دختران و پسران در دروس مختلف نشان می دهد که دختران در بیش از ۷۰ درصد کشورها آمار بیشتری از هوش و استعداد را به خود اختصاص داده اند.
سطح و وضعیت اقتصادی، سیاسی یا حتی سن دختران و پسران در این مطالعه تاثیرگذار نبوده است. این مطالعه بر روی ۱.۵ میلیون دختر و پسر ۱۵ ساله به مدت ۱۰ سال و در بازه زمانی سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی انجام شد.
«دیوید گری»، سرپرست این تیم تحقیقاتی گفت:در این تحقیقات حتی کشورهایی که دختران برای ادامه تحصیل با مشکلات متعددی مواجه هستند نیز مورد مطالعه قرار گرفتند.
نتایج تحقیقات نشان داد دختران در دروسی مانند ریاضی، علوم و ادبیات نسبت به پسران پیشتاز هستند. پسران تنها در ۳ کشور کلمبیا (امریکای جنوبی)، کاستاریکا (امریکای مرکزی) و هندوستان (شهر هیماچال پرادش) از دختران پیشی گرفتند و آمریکا و انگلیس نیز جزوهای کشورهای بودند که دستاوردهای مشابهی را در دختران و پسران نشان می دادند.
این موضوع در حالی است که شکاف بزرگی بین آموزش دختران و پسران در کشورهایی مانند قطر، اردن و امارات متحده عربی وجود دارد.
محققان معتقدند پس از مشخص شدن تفاوت بین دختران و پسران بایستی مطالعات دیگری برای تکمیل شدن چگونگی و چرایی این رخداد انجام شوند.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: