حسین محمدرضایی در گفتوگو با تسنیم با اشاره به وضع رودخانه زایندهرود و زمان جاری شدن آب در این رودخانه افزود: ضروری است که به منظور آب رسانی به کشاورزان شرق اصفهان، براساس ابلاغ مصوبات وزارت نیرو، آب زایندهرود برای مرحله دوم جاری شود تا کشاورزان بتوانند محصول خود را به ثمر برسانند.
وی با بیان این که قرار است آب زایندهرود در مرحله دوم برای مدت سه ماه در این رودخانه جاری باشد، گفت: زمان باز شدن آب در مرحله دوم، براساس نظر کمیته پنج نفره آب تعیین میشود و این کمیته با در نظر گرفتن میزان بارشها و وضعیت آب، برای باز شدن مجدد آب تصمیمگیری کرده و زمان آن را اعلام میکند.
رئیس انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان بیان کرد: اگر در اسفند میزان بارشها بخوبی انجام شود، باز شدن زایندهرود به نیمه دوم اسفند موکول میشود ولی اگر این امکان وجود نداشته باشد، به دلیل نیاز کشت کشاورزان به آب، این اقدام زودتر انجام میشود و در نیمه نخست اسفند، آب جاری میشود.
وی با اشاره به مقدار آب آزادسازی شده در مرحله نخست باز شدن آب زایندهرود گفت: با توجه به مقدار آبی که در دور نخست از پشت سد زایندهرود آزادسازی شد، کشاورزانی که حقابه از آب زایندهرود داشتند، 40 الی 50 درصد زمینهای خود را زیر کشت بردند بنابراین ضروری است آب زایندهرود برای دور دوم نیز جاری شود و این محصولات به ثمر برسد.
محمدرضایی به میزان آبی که قرار است در دور دوم آزادسازی شود اشاره کرد و افزود: بر اساس توافقهای انجام شده، قرار بود 400 میلیون مترمکعب آب به کشاورزان تعلق گیرد که 150 میلیون مترمکعب از این مقدار در مرحله نخست آزادسازی شد و 250 میلیون متر مکعب آن نیز در مرحله دوم و در مدت سه ماه به دست کشاورزان میرسد.
وی با بیان اینکه مقدار آب مقرر که در دور دوم به کشاورزان تعلق میگیرد، برای آنها کافی نیست، خاطرنشان کرد: این امکان وجود دارد که مقدار آبی که قرار است در مرحله دوم آزاد شود، برای کشت کشاورزان کفایت نکند.
رئیس انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان صنایع بزرگ ازجمله فولاد مبارکه، ذوبآهن، صنعت پتروشیمی، نیروگاهها و صنایع دفاع را ازجمله مهمانهای ناخوانده که از آب زایندهرود استفاده میکنند، دانست و گفت: این صنایع بزرگ هیچ حقابهای از زایندهرود نداشتند و به مرور زمان شروع به برداشت آب از آب این رودخانه کردند و همین مساله سبب ایجاد مشکلاتی برای کشاورزان اصفهانی شده است.
وی خروج آب از حوزه زایندهرود را از دیگر عوامل ایجاد مشکلات اخیر دانست و تصریح کرد: آبی که در حوزه زایندهرود مصرف میشود، دوباره به این رودخانه بازگشته و میتوان از آن استفاده کرد ولی آبهایی که از حوزه زایندهرود خارج میشوند، همچون آبی که به نائین و یزد منتقلشده دیگر به چرخه استفاده در اصفهان باز نمیگردد و همین موجب ایجاد کمبودهایی در آب اصفهان میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد