به گزارش جامجم، اوایل آبان امسال مردی با حضور در پلیس فتای استان البرز و اعلام شکایتی گفت: چند روز پیش مقابل خودپردازی در شهرکرج رفتم و مقداری پول از حسابم برداشتم. روز بعد پیامکی از بانک به من رسید که نشان میداد 9 میلیون تومان از حسابم برداشت شده است. با مشکوک شدن به این پیامک به بانک رفتم و پس از بررسیهای لازم متوجه شدم کارتی مشابه کارت من جعل شده و فردی با آن از یک طلافروشی در منطقه دیگری خرید کرده است. اکنون از طلافروش و مرد سارق شکایت دارم.
پس از تشکیل پرونده و همزمان با شروع تحقیقات مرد طلافروش شناسایی و به پلیس فتا احضار شد. او در تحقیقات پلیسی گفت: از این که مرد مشتری سارق بوده و پولهایی که پرداخت کرده متعلق به شاکی است، بیخبر بودم. او از مغازهام طلا خرید و مبلغ آن را کارت اعتباری کشید. با ثبت اظهارات وی، ماموران با حضور در طلافروشی به بازبینی دوربین مداربسته آنجا پرداخته و متوجه شدند متهم برای شناسایی نشدن چهرهاش، از کلاه لبهدار استفاده کرده بود.
در حالی که جستجوی پلیس برای دستگیری سارق ادامه داشت، مرد دیگری با حضور در پلیس فتا شکایتی را مطرح کرد و گفت: برای تهیه جهیزیه دخترم مبلغ 16 میلیون تومان از دو بانک وام گرفته بودم و آن را به یکی از حسابهای بانکیام واریز کردم تا روز بعد همراه همسر و دخترم برای خرید جهیزیه به مرکز خرید برویم، اما روز بعد متوجه شدم 16 میلیون تومان طی چند مرحله از حسابم سرقت شده است.
کارآگاهان در بررسی این پرونده هم متوجه شدند کارت بانکی وی جعل شده و با آن در طلافروشی و صرافیها سکه و دلار خریداری شده است. در این مرحله با افزایش شکایتها و حضور 43 زن و مرد دیگر در مرکز پلیس و طرح شکایتهایی مشابه، روند رسیدگی به پرونده وارد مرحله جدیدی شد، این در حالی بود که کارآگاهان پلیس فتا اطلاعاتی به دست آوردند که نشان میداد سارقان دو نفر هستند که با ماسکهای آلودگی هوا یا کشیدن کلاه روی چهرههایشان اقدام به خرج کردن پول مالباختگان در طلافروشی یا صرافیها میکنند.
کارآگاهان با گذشت حدود سه ماه از وقوع این سرقتهای سریالی، ردی از هویت و مخفیگاه سارقان را در شهرستان کرج به دست آوردند. ماموران روزهای پایانی هفته گذشته همزمان در قالب دو گروه عملیاتی و با هماهنگی بازپرس پرونده وارد خانه متهمان شده و آنها را دستگیر کردند. در بازرسی از خانه متهمان طلا، سکه، پول، دلار و وسایل جعل کارتهای بانکی و ابزار جاسوسی اسکمیر همراه چند سند مغازه، خانه و خودروهای مدل بالا کشف شد.
متهمان با انتقال به پلیس فتای استان البرز در بازجوییهای اولیه به سرقت از حسابهای مردم اعتراف کردند.
یکی از آنها در اظهاراتش گفت: با نصب ابزار جاسوسی به نام اسکیمر در دستگاههای خودپرداز چند بانک در مناطق شهرستان کرج، توانستم مشخصات روی کارت و رمز بانک افرادی که به آنجا مراجعه میکردند را تصویربرداری کرده و بعد از برداشتن اسکیمر از روی دستگاه خودپرداز موجودی حساب مردم را بررسی کرده و با تهیه کارتهای جعلی به نام آنها و با توجه به این که رمز کارتها را نیز داشتم به صرافی و طلافروشیها میرفتم و خرید میکردم. همچنین نیمههای شب با پوشاندن چهرهام مقابل برخی خودپردازها میرفتم و بخشی از پولهای حساب مردم را به این طریق برداشت میکردم. این دزدیها را من و دوستم به نوبت انجام میدادیم. در یک سال گذشته این سرقتها را در کرج ، قزوین و شهر تهران بزرگ انجام دادیم.رئیس پلیس فتای استان البرز در این باره به جامجم گفت: تحقیقات پلیس فتا از روی اسناد و مدارک بهدست آمده در این پرونده نشان میدهد متهمان حساب افراد بسیاری را خالی کرده و در این مدت 400 میلیون تومان سرقت کرده اند. تحقیقات تکمیلی از آنها برای برملا شدن دیگر جرایمشان ادامه دارد. همچنین سومین متهم پرونده که در خرید طلا با 2 مجرم اینترنتی همدستی داشت، دستگیر شد.
سرهنگ یزدان نیکنام افزود: با آگاهی مردم از روش فیشینگ و دقت در نحوه پرداختهای الکترونیکی، متهمان اینترنتی به سرقتهای دیگری با نفوذ به کارتهای بانکی روی آورده اند.
در این روش که اسکیمر نام دارد، مجرمان با قرار دادن مدارهای مغناطیسی در دستگاههای کارتخوان فروشگاهها، اطلاعات کارتهای بانکی مشتریان را ذخیره میکنند و با تخلیه اطلاعات از جمله رمز دوم، کارت بانکی جعلی ساخته و از حساب مشتری سرقتهای میلیونی میکنند؛ آنها حتی این ابزار جاسوسی را در دستگاههای خودپردازی که از ضریب امنیتی پایینتری برخوردار باشند، نصب میکنند و به این طریق اطلاعات مشتریان بانکها را به دست آورده و با تهیه کارتهای جعلی از روی نمونه اصلی، موجودی حساب مردم را خالی میکنند. مردم باید هر ماه رمز حسابشان را عوض کنند و هنگام استفاده از خودپردازها به فضایی که برای وارد کردن کارت است، دقت کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت