اغلب این پزشکان متخلف در رشته زنان و زایمان فعالیت می‌کنند که از طریق سامانه نظارتی 1690 شناسایی شده‌اند

محرومیت دائمی برای 5 پزشک زیرمیزی‌بگیر

گام‌های طرح تحول سلامت گویا دارد به مقصد می‌رسد، اما روز گذشته سازمان نظام پزشکی خبر داد که پنج پزشک متخلف به دلیل دریافت زیرمیزی از بیمار، از طبابت محروم شده‌اند.
کد خبر: ۷۵۶۹۴۶

در گذشته به بهانه پایین بودن تعرفه‌های جراحی، برخی پزشکان به خود اجازه می‌دادند دریافتی‌های خارج از روال قانونی از بیمار دریافت کنند و به همین دلیل هم در گام سوم طرح تحول سلامت، تعرفه‌های پزشکی به‌روز شد تا دیگر بهانه‌ای دست پزشک متخلف نباشد، اما خبر اخیر محرومیت پنج پزشک زیرمیزی بگیر به دلیل دریافت زیرمیزی نشان داد که حتی اگر تعرفه‌ها هم چند برابر افزایش پیدا کند، باز هم پزشکانی پیدا می‌شوند که عادت زیرمیزی را ترک نکنند و همواره دنبال نقره داغ کردن بیماران باشند.

حدود دو ماه قبل بود که سامانه 1690 برای ثبت شکایت از پزشکان متخلف راه‌اندازی شد و هم اکنون با کمک این سامانه، مردم می‌توانند از هر پزشکی که در مطب یا بیمارستان دولتی و خصوصی، زیرمیزی می‌گیرد، شکایت کنند.

معاون نظارت سازمان نظام پزشکی خبر داده است که صدهزار تماس مردمی با این سامانه ثبت شکایات تعرفه‌ای و دریافت زیرمیزی برقرار شده که ۲۶۹ مورد آن مرتبط با بستری بوده است. از این میان نیز برای پنج پزشک حکم قطعی محرومیت از طبابت صادر شده است.

محمد جهانگیری به فارس توضیح داده است از صدهزار تماسی که با این سامانه گرفته شده و چند هزار بازدید و بازرسی‌های انجام شده، در نهایت 90 درصد پرونده‌ها قطعی شده و پنج رای صادر شده است.

البته به گفته این مقام مسئول، جدای از این پنج پزشک، موسسات پزشکی نیز تخلف داشته‌اند، قبلا هم داشته‌اند و این اتفاق معمولا در نوشتن صورتحساب، رخ داده است.

با این حساب شاید با خود فکر کنید که چطور از بین صدهزار تماس با این سامانه، فقط پنج رای محکومیت صادر شده است؟

جهانگیری، این اتفاق را نتیجه اخلاق‌گرا بودن پزشکان می‌داند و می‌گوید: آمار پایین حکم صادره، نشان‌دهنده فرهیختگی و پایبندی جامعه پزشکی به اخلاق حرفه‌ای است.

اما دکتر محسن خلیلی، قائم مقام معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی به جام‌جم توضیح می‌دهد که نباید ملاک را صد هزار تماس با این سامانه بدانیم، زیرا خیلی از مردم ضمن تماس با این سامانه فقط می‌خواستند این سامانه را آزمایش کنند. بسیاری از تماس‌ها هم مربوط به مشکلات دارو، وقت اتاق عمل و برخی از این‌گونه مشکلات درمانی بود، در حالی که عمده تمرکز این سامانه روی تخلفات تعرفه‌ای بنا شده است.

یعنی به گفته این مقام مسئول، ماهیت این سامانه به این دلیل طراحی شده است تا اسامی پزشکانی که در مطب از بیمار زیرمیزی می‌گیرند سپس عمل جراحی را در بیمارستان‌های دولتی یا خصوصی انجام می‌دهند، آشکار شود.بنابراین اگر فقط این‌گونه تخلفات را در نظر بگیریم، خلیلی تاکید می‌کند که فقط 269 مورد آن مربوط به تخلفات بستری بیمار بوده است و در این بین نیز پنج پزشک متخلف، محکوم شده‌اند.

آن 264 پرونده دیگر هم پس از بررسی اسناد و مدارک، در نهایت به برائت پزشک منجر شده است و به همین دلیل اگر بخواهیم جمع‌بندی کنیم، می‌توانیم بگوییم این صدهزار تماس مردمی توانسته است پنج پزشک زیرمیزی بگیر را به سازمان نظام پزشکی معرفی و آنها را از طبابت محروم کند.

بی اخلاقی برای دریافت 600 هزار تومان زیرمیزی

با افزایش تعرفه‌های پزشکی در نیمه دوم امسال، هم وزارت بهداشت و هم سازمان نظام پزشکی تاکید داشتند که دیگر هیچ بهانه‌ای برای دریافت زیرمیزی وجود ندارد و با کوچک‌ترین تخلف تعرفه‌ای برخورد می‌شود.

قائم‌مقام معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی عنوان می‌کند برای این سازمان مهم نیست که پزشک چه مقدار زیرمیزی گرفته است، بلکه صحبت سر کار خلاف مقررات و خلاف اخلاق است و به همین دلیل هم چون تخلف این پنج پزشک برای ما محرز شده است، حکم محرومیت از پزشکی را برای آنها صادر کرده‌ایم. خلیلی خاطرنشان می‌کند که این پنج پزشک، زیرمیزی‌هایی بین 600 تا 700 هزار تومان دریافت کرده‌اند و بیشتر آنها هم پزشکانی بوده‌اند که در رشته‌های زنان و زایمان فعالیت می‌کنند. درباره تخلفات دیگری که در این بازه دو ماهه اخیر انجام شده است، خلیلی می‌گوید که برخی از این اعتراض‌ها به دلیل خدماتی است که هنوز در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی تعریف نشده است. مثلا در برخی بیمارستان‌ها استفاده از برخی لوازم یکبار مصرف در عمل جراحی، تعرفه دقیقی ندارد و به همین دلیل هم احتمال دارد بیمار از این موضوع شکایت کند که خدماتی خارج از تعرفه‌های قانونی در صورتحساب او نوشته شده باشد.به همین دلایل است که خلیلی عقیده دارد جا افتادن تعرفه‌های جدید و اصلاح تعرفه‌های قدیمی، حدود سه سال طول می‌کشد.

اعلام اسامی پزشکان متخلف، درخواستی عمومی

انگار رسم شده است که اسامی افراد متخلف را با کنار هم قرار دادن چند حرف الفبا به افکار عمومی معرفی می‌کنند و مثلا در چند ماه اخیر هم که اسامی برخی پزشکان متخلف اعلام شد، از همین قاعده استفاده شد.

اما این بار درخواست عموم مردم این است که اگر پزشکی تخلف کرده و در مواجهه با بیمار، فقط پرکردن جیبش برایش مهم بوده است، این پزشک متخلف به مردم معرفی شود تا دیگر پزشکان متخلف نیز از این رویه عبرت بگیرند و داستان زیرمیزی فروکش کند.حالا قائم‌مقام معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی می‌گوید این پزشکان فقط 20 روز وقت دارند که نسبت به اجرای این حکم اعتراض کنند، اما در صورت تائید نهایی این حکم، اسامی این پنج پزشک متخلف منتشر خواهد شد.

در صورتی که این اتفاق مثبت رخ بدهد، می‌توان این رویداد را یک حرکت روشنگرانه و رو به جلو به حساب آورد که اگر نگوییم در تاریخ نظام پزشکی کشور بی سابقه بوده، اما با قاطعیت می‌توان بگوییم این کار یک امر کم سابقه خواهد بود که فواید این حرکت در بلندمدت نیز اثرگذار می‌شود.

زیر‌میزی ‌های چند صد هزاری یا چند میلیونی؟

600 تا 700 هزار تومان رقمی است که از سوی قائم مقام سازمان نظام پزشکی به عنوان مبلغ زیرمیزی دریافت شده توسط پزشکان محروم شده از طبابت اعلام می‌شود، این مبالغ در برابر رقم‌هایی که اغلب افراد با این عنوان به برخی از پزشکان پرداخته‌اند، ناچیز به نظر می‌رسد، خصوصا که پیش از این رقم‌های اعلامی بیشتر از این نیز بوده است. ابتدای امسال رئیس اداره رسیدگی به شکایات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرده بود که برخی پزشکان و مراکز درمانی تابع دانشگاه شهید بهشتی سال گذشته، یک میلیارد و صد میلیون تومان زیرمیزی گرفته‌اند.با توجه به این‌که وزارت بهداشت بارها تاکید کرده که جمعیت پزشکان زیر میزی بگیر کم است، از رقم اعلامی در مورد شکایات فقط یک دانشگاه علوم پزشکی به نظر می‌رسد که رقم‌ها باید میلیونی باشد. با این تفاسیر انتظار می‌رود،وقتی برای مبالغ 600 تا 700 هزار تومان کار به محرومیت همیشگی پزشکان زیرمیزی بگیر می‌رسد، باید با زیرمیزی‌های میلیونی برخوردهای قاطعانه و ادامه‌دار صورت بگیرد تا این شیوه غیراخلاقی هر چه زودتر برچیده شود.

جراحی زنان و زایمان در صدر شکایات قصور پزشکی

مدیرکل کمیسیون‌های پزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: از فروردین تا پایان آبان امسال، 506 مورد شکایت از رشته تخصصی جراحی زنان و زایمان به کمیسیون‌های پزشکی قانونی ارائه شد که از این تعداد 187 نفر محکوم و 319 نفر تبرئه شدند.

به گزارش ایرنا از سازمان پزشکی قانونی کشور، کامران سلطانی افزود: آمار شکایت از پزشکان زنان و زایمان طی این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 1‌/‌30 درصد افزایش یافته است. وی تصریح کرد: در این بازه زمانی 3405 پرونده در کمیسیون‌های قصور پزشکی بررسی شده که 1473 مورد آن به محکومیت منجر شده و 1932پرونده تبرئه پزشکان را به دنبال داشته است.

سلطانی خاطرنشان کرد: در این مدت، آمار پرونده‌های به نتیجه رسیده کمیسیون‌های قصور در مقایسه با مدت مشابه آن در سال قبل 5‌/‌25 درصد افزایش یافته است.

مدیرکل کمیسیون‌های پزشکی سازمان پزشکی قانونی کشور ادامه داد: براساس این گزارش و مطابق با میزان شکایات واصله در کمیسیون‌های قصور پزشکی، در مدت مذکور رشته تخصصی زنان و زایمان در صدر شکایات قرار داشت.

سلطانی توضیح داد: پس از آن رشته‌های جراحی عمومی با 359، ارتوپدی با 353، دندانپزشکی با 306، پزشکی عمومی با 272 و جراحی پلاستیک و ترمیمی با 231 مورد بیشترین آمار شکایات را داشت.

به گفته وی، در این مدت 152 مورد شکایت از پرستاران نیز به کمیسیون‌های پزشکی قانونی ارائه شد که 31 مورد آن محکومیت پرستاران را به همراه داشت و بقیه به تبرئه منجر شد. وی یادآور شد: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته، آمار شکایت از پرستاران 63 مورد بود که امسال 141 درصد افزایش یافته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها