حمید خیری در مورد مباحث اخیر مطرح شده در مورد راه اندازی داروخانههای گیاهی مجزا از داروخانه های موجود گفت: در گذشته نیز اعلام کردیم انجمن داروسازان ایران با ایجاد داروخانههای گیاهی به طور مجزا از داروخانههای موجود با دلایلی که از قبل اعلام شده مخالف است. نه اینکه با توزیع داروهای گیاهی مخالف باشد بلکه با توزیع داروهای گیاهی موافقیم و اعتقاد داریم بایستی این کار صورت بگیرد اما نه با ایجاد داروخانه مجزایی به نام داروخانه گیاهی.
وی در تشریح علت مخالفت انجمن با بیان اینکه داروی گیاهی از نظر تعداد محدود هستند و اگر یک داروخانهای بخواهد تحت عنوان داروخانه گیاهی در کنار داروخانه معمولی ایجاد شود بعد از مدتی به دلیل محدودیت در تعداد داروهای گیاهی ترنول اقتصادی معقولی نخواهد داشت، گفت: در صورت ایجاد داروخانه گیاهی مجزا، این داروخانهها عملا بعد از یک مدت ناگزیر خواهند بود تا داروهای غیرگیاهی و شیمیایی را هم وارد داروخانه خود کنند.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان با تاکید بر اینکه که دارو میتواند منشا گیاهی، شیمیایی و یا حیوانی داشته باشد، افزود: بنابراین خوب است که در دل داروخانههای موجود داروخانههای گیاهی نیز وجود داشته باشد همانطور که در حال حاضر در داروخانههای فعلی داروهای گیاهی را هم ارائه میدهیم. در نتیجه ایجاد داروخانه گیاهی به صورت مجزا عملا معقول نخواهد بود و اگر چنین داروخانهای عملا ایجاد شود در آینده باعث ورود مکملها به این داروخانهها شده و مسلما دکترهای داروساز حق خود میدانند که داروهایی با منشا شیمیایی هم ارائه دهند. در نتیجه این کار، در کنار یک داروخانه، داروخانه دیگری را ایجاد کردیم در حالیکه ایجاد داروخانه بر اساس تناسب جمعیت و بر اساس فاصله و مبانی و آیین نامههای خاصی ست که وزارت بهداشت تعیین کرده و عملا تمام این مسائل به هم میخورد.
به گفته خیری، البته انجمن داروسازان مخالفت خود را با راه اندازی این داروخانهها فقط از نظر اقتصادی مطرح نمیکند بلکه باید داروهای گیاهی که موجود هستند با تجدید نظر در قیمت و بسته بندی آنها در داروخانههای موجود ارائه شوند. کما اینکه امروز هم مردم داروهای گیاهی را از داروخانههای موجود دریافت میکنند و چقدر خوب است که وزارت بهداشت بر ممنوعیت فروش دارو در عطاریها تمرکز کند تا این داروها را از طریق داروخانه در اختیار مردم قرار دهد.
عرضه داروهای گیاهی باید از عطاری ها برچیده شود
خیری ضمن انتقاد از عرضه داروهای گیاهی در عطاریها، گفت: ما باید مروجین ارائه داروهای گیاهی باشیم تا این داروها از این حالت که در عطاریها عرضه میشود خارج شود. غالبا در عطاریها نسخه پیچیده میشود که این منطقی به نظر نمیآید.
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان نتایج مثبت برچیده شدن عرضه داروهی گیاهی از عطاری ها و ارائه آنها در ساختار داروخانه ها را برشمرد و افزود: نتیجه مثبت این کار این است که اولا با توجه به اینکه داروساز در دوران تحصیل دورههای داروهای گیاهی را گذرانده و در مقابل ارائه داروهای گیاهی مسئول است اگر در ارائه دارو اشتباهی انجام دهد باید در بسترهایی مثل نظام پزشکی و وزارت دادگستری پاسخگو باشد. عملا ارائه چنین داروهایی در عطاری باعث میشود که کسی پاسخگو نباشد و مسئولیت نمیپذیرد.(ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت