به گزارش مهر، معصومه ابتکارافزود:در دوره قبل مسئولیتم در سازمان حفاظت محیطزیست مطالعه مناطق حفاظتشده راشروع کردیم و برای مناطق تحت مدیریت سازمان یک نقشه جامع مدیریتی تدوین شد چرا که شیوه مدیریتی مناطق به شکل سنتی دیگر پاسخگویی نیاز جوامع بخصوص جوامع محلی نیست.
وی اضافه کرد: مطالعات بیش از صد نقطه به پایان رسیده است و نقشه جامع آنها تهیه شدو در بسیاری از این نقاط نقشه تفضیلی را هم تدوین کردهایم، اما این مطالعات در سالهای گذشته نه فقط عملیاتی نشده است بلکه مورد توجه نیز قرار نگرفته و ما پس از بازنگری و بهروزرسانی این مطالعات در صدد اجرایی کردن آنها هستیم.
ابتکار گفت: شاخص این مطالعات زون بندی است یعنی برای هر کدام از این مناطق پارکهای ملی و از جمله آشوراده نقشهای را تهیه کردیم و متخصصان براساس شرح خدمات مناطق زونبندی را تعریف میکنند. یک زون به عنوان زون حفاظتی و یک زون به عنوان سپر آن زون حفاظتی و یک زون دیگر هم برای گردشگری متمرکز در صورتی که منطقه ظرفیت آن را داشته باشد تعریف میشود البته این اقدامات با شرایط خاص مربوط به هر منطقه انجام خواهد گرفت.
ابتکار ادامه داد: گردشگری در آشوراده از مطالبات مردم است وگرنه ما علاقه داریم این گردشگری طبیعی از هامون شروع شود و امروز در تمام دنیا حفاظت به شکل مطلق رد شده است و ما باید در حفاظت از این مناطق از مردم و جوامع محلی کمک بگیرم.رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به رد نقشه ارائه شده در خصوص احداث اماکن تفریحی در آشوراده افزود: تفاهمنامه امضا شده به هیچ عنوان به معنی واگذاری آشوراده نیست، بلکه ما در این تفاهمنامه بر آن تاکید داریم که پیمانکار تنها میتواند در زون تفرج آن هم فقط در 10 درصد آن امکانات و تجهیزاتی که در چارچوب ضوابط و مورد تائید سازمان حفاظت محیطزیست است و سازگاری با اکوتوریسم و محیطزیست را دارد مستقر کند.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست اضافه کرد: تفاهمنامه به معنی واگذاری اختیارات نیست بلکه به معنی این است که دو دستگاه موضوع مشترکی برای کار دارند و این هم افزاییها باعث بهبود اوضاع و شرایط میشود. در شرایطی که ما با کمبود نیرو مواجه هستیم هم افزایی کمک بسزایی خواهد کرد.
معصومه ابتکار در باره جاده ابر گفت: احداث جاده دارای یک سری شرایط و الزامات خاص است و ما نمیتوانیم در همه نقاط کشور تحت عنوان توسعه جاده و راه احداث کنیم.
وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست نظر خود را در باره جاده جنگل ابر اعلام کرده است، احداث این جاده آسیبهای فراوانی به آن منطقه بکر و باارزش خواهد زد و خواستار توقف این پروژه و انجام مطالعات کارشناسی هستیم.
وی ادامه داد: احداث جاده باعث ایجاد ناپایداری خواهد شد همانطور که در برخی نقاط جنگل ما با رانش زمین مواجه شده ایم اما متاسفانه بخشی از این جاده در گذشته کشیده شده است و خوشبختانه رویکرد دولت یازدهم هم حفظ جنگل ابر است و مقامات دولتی و استانی هم معتقد هستند احداث جاده ابر ضرورتی ندارد و از اولویتهای دولت به حساب نمیآید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه