معمولا زمانی تشخیص می دهیم غذایی خاص فاسد شده که مقداری از آن را در دهان می گذاریم اما چه خوب خواهد بود اگر این تشخیص قبل از استفاده از مواد غذایی صورت گیرد. اکنون و به لطف ابتکارعمل محققان دانشگاه «MIT» چنین امکانی فراهم شده است.
گروهی از شیمیدانهای دانشگاه «MIT» بر روی حسگر ارزان و بدون نیاز به سیمی کار می کنند که به راحتی وجود غذای فاسد را در محیط اطراف تشخیص می دهد. این شیوه تشخیص که تاکنون کم سابقه بوده است به واسطه شناسایی گازهای موجود در هوا صورت می گیرد.
اما نکته جالب تر نحوه اطلاع رسالی حسگر است. پس از تأیید وجود گازهایی در هوا که نشان دهنده وجود غذای فاسد در محیط است، اطلاعاتی به تلفن همراه ارسال می شود و افراد حاضر در محل را از وجود مواد غذایی در آستانه فاسد شدن و حتی میوه های در حل گندیدن در طبقه پایین یخچال آگاه می سازد.
یکی از محققانی که این فناوری نوین را ارایه کرده است، می گوید: مهمترین نکته این حسگر ارزان بودن آن است و همین امر به کاربردی شدن آن در آینده نزدیک کمک زیادی خواهد کرد.
محققانی که این ایده را ارایه کرده اند پیش از این نیز (سال 2007) با ابداع حسگری که با تشخیص بخاراتی خاص در محیط، وجود مواد منفجره نظیر «TNT» را نشان می دهد خبر ساز شده بودند. این ابتکار عمل کاربردی منجر به کسب جایزه نیم میلیون دلاری توسط ابداع کنندگانش شد.(مهر)
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه