و حالا اینترنت 4G در ایران...

این روزها گوشی‌های تلفن همراه به یکی از نیازهای زندگی روزمره تبدیل شده‌ است. گوشی‌های هوشمند طیف وسیعی از امکانات را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که بهره‌گیری از آنها فقط از طریق دسترسی به خطوط پرسرعت اینترنت امکان‌پذیر است.
کد خبر: ۷۴۶۰۱۶
و حالا اینترنت 4G در ایران...
در این شرایط یک گوشی هوشمند بدون دسترسی به اینترنت تفاوت چندانی با گوشی‌های تلفن‌ همراه معمولی ندارد. از این‌رو در نسل جدید شبکه‌های تلفن همراه دسترسی به اینترنت به عنوان یکی از امکانات این شبکه‌ها مورد توجه قرار گرفته است که از سوی اپراتورهای تلفن همراه در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

یکی از موضوعاتی که در نشست بیست سالگی تلفن همراه مطرح شد این بود که همه اپراتورهای تلفن همراه از پایان شهریور مجاز به ارائه خدمات نسل سوم و چهارم شبکه تلفن همراه در کشور هستند. اما پرسشی که ممکن است ذهن بسیاری از کاربران تلفن همراه را به خود مشغول کرده باشد این است که با ارتقای نسل شبکه‌های تلفن همراه در کشور از چه مزیت‌هایی بهره‌مند خواهند شد.

از نسل اول تا چهارم

علی شمیرانی، کارشناس حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: نسل اول فناوری تلفن بی‌سیم یا نسل اول شبکه تلفن همراه استانداردی است که سال 1980 مطرح شد که تا پیش از روی کار آمدن نسل دوم شبکه تلفن همراه استفاده از آن ادامه داشت.

شبکه‌های نسل اول مبتنی بر سیگنال‌های رادیویی آنالوگ بود، اما عملکرد شبکه‌های نسل دوم براساس سیگنال‌های رادیویی دیجیتال بنا نهاده شده بود. شبکه‌های نسل دوم که تحت‌عنوان GSM از آن نام برده می‌شود فقط برای انتقال داده‌های صوتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. شبکه‌های نسل 5/2 که به عنوان GPRS شناخته می‌شود مدل ارتقا یافته شبکه‌های نسل دوم است که علاوه بر انتقال صوت می‌توان برای تبادل داده نیز از این شبکه استفاده کرد. چگونگی انتقال اطلاعات در این دو شبکه از نظر فنی متفاوت است. برای انتقال صوت از فناوری سوئیچ‌مداری استفاده می‌شود، اما برای تبادل داده باید از فناوری سوئیچ بسته‌ای استفاده شود. بعد از نمایان شدن مشکلات و محدودیت‌های شبکه‌های نسل اول و دوم، نسل سوم فناوری ارتباطی سیار با هدف از میان برداشتن محدودیت‌هایی مانند سرعت پایین و وجود فناوری‌های سازگارناپذیر در کشورهای مختلف مورد بهره‌برداری قرار گرفت. ویژگی منحصربه‌فرد شبکه‌های نسل سوم یا3G این است که علاوه بر تماس‌های تلفنی و دسترسی به اینترنت پرسرعت واقعی، منطقه وسیعی را تحت‌پوشش قرار می‌دهد. این شبکه‌ها حجم وسیعی از اطلاعات را منتقل می‌کند و از مهم‌ترین امکانات آن می‌توان به نمایش تصویری و ویدئوکنفرانس، اینترنت پرسرعت روی تلفن همراه، تماس و ارتباط صوتی، انتقال پیام و تشخیص موقعیت جغرافیایی اشاره کرد. فناوری 3G امکان دسترسی به اینترنت را با سرعت دو مگابیت بر ثانیه در حال سکون، 348 کیلو بیت بر ثانیه در حال حرکت و 128 کیلوبیت بر ثانیه در خودرو امکان‌پذیر می‌‌کند که نسبت به اینترنت در نسل‌های قبلی تلفن همراه تحول گسترده‌ای به شمار می‌رود.

به گفته شمیرانی، مهم‌ترین مزیت شبکه‌های 4G نرخ داده یا Data Rate با سرعت بالاست. در واقع نسل چهارم انقلاب بزرگی در فناوری‌های بی‌سیم محسوب می‌شود که می‌تواند همه ارتباطات IP را با سرعت بسیار بالایی برای گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و دستگاه‌های هوشمند همراه فراهم کند. بررسی شبکه‌های 4G و شبکه‌های اینترنت ADSL نشان می‌دهد سرعت شبکه‌های تلفن همراه نسل چهارم به مراتب بیشتر است.

با اتصال شبکه‌های نسل چهارم به شبکه‌های تلفن همراه امروزی می‌توانید از همه نرم‌افزارهای اینترنتی با سرعتی بهتر از اینترنت خانگی استفاده کنید. در واقع هر دهه تغییرات اساسی را در شبکه‌های مخابراتی شاهد بوده‌ایم و از نسل‌های جدیدی از شبکه‌ها رونمایی شده که از امکانات و توانایی‌های منحصربه‌فردی برخوردار است. سرعت تبادل داده در شبکه‌های مخابراتی با رشد بسیار سریعی مواجه بوده است. این رقم در شبکه‌های نسل اول فقط 2/1 کیلوبیت در ثانیه بود که در شبکه‌های نسل دوم به 6/9 کیلوبیت در ثانیه و در شبکه‌های نسل سوم به 384 کیلوبیت در ثانیه و بعد از آن به بیش از دو مگابیت در ثانیه افزایش یافت. این رقم در شبکه‌های نسل چهارم صد مگابیت در ثانیه بود و در شبکه‌های نسل پنجم هم به یک گیگابیت در ثانیه خواهد رسید.

دسترسی به نسل جدید شبکه‌های تلفن همراه

اگرچه راه‌اندازی شبکه‌های نسل پنجم در بسیاری از نقاط جهان در مرحله مطالعاتی است، اما کره‌ای‌ها در این زمینه وارد مراحل اجرایی شده‌اند. ‌اکنون 80 درصد جمعیت جهان تحت‌پوشش تلفن همراه قرار دارد و هفت میلیارد کاربر از تلفن همراه و دو میلیارد کاربر از اینترنت تلفن همراه در سراسر جهان استفاده می‌کنند. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا سه سال دیگر تعداد تلفن‌های همراه در جهان به بیش از 9 میلیارد و 700 میلیون می‌رسد که از این تعداد پنج میلیارد و صد میلیون آن دارای فناوری باند پهن خواهد بود؛ همچنین تعداد تلفن‌های همراه نسل چهارم حدود 920 میلیون پیش‌بینی می‌شود.

فرانک فراهانی‌جم/ گروه دانش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها