به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع مصر، امروز شنبه نیروهای مسلح مصر تشییع جنازه 29 کشته انفجار اخیر را برگزار کردند؛ حادثه خونباری که در اثر انفجار خودروی بمبگذاری شده در منطقه «الشیخ زوید» در صحرای سینا واقع در شمال مصر رخ داد.
این انفجار در نزدیکی پاسگاه ایست و بازرسی ناحیه «کرم قوادیس» اتفاق افتاد و بیش از 61 کشته و مجروح برجای گذاشت.
عبدالفتاح السیسی رییس جمهور مصر در سخنانی که حاکی از خشم وی از وقع اتفاقات العریش بود وعده داد که غائله العریش را پایان دهد، السیسی در عین حال تصریح کرد که «مصر درگیر تهدیدی موجودیتی» شده است و «جنگ سینا طولانی مدت خواهد بود.»
مخالفت تل آویو با استقرار نیروهای مصری در سینا
نشانه ها حاکی از ذینفع و دخیل بودن صهیونیست ها در حوادث سینا است.
فرماندهان مصری امروز شنبه تصمیم گرفتند برای تامین امنیت سینا و جلوگیری از تکرار حوادث امنیتی از این دست، نیروهای بیشتری را در این صحرا و پاسگاه های آن مستقر کنند اما این اقدام با واکنش منفی رژیم صهیونیستی روبرو شد.
بعد از اعلام آماده باش عبدالفتاح سیسی به ارتش مصر، تعدادی از خودروهای نفربر گشتی و زرهی در خیابان های اصلی شمال سینا، کانال سوئز و همه نقاط مرزی مصر و غزه مستقر شدند؛ اقدامی که با تهدید صهیونیست ها مواجه شد.
شبکه 2 تلویزیون رژیم صهیونیستی این اقدام ارتش مصر را مصداق زیر پا گذاشتن معاهده کمپ دیوید دانست و در گزارشی آن را مخالف الحاقیه کمپ دیوید تلقی کرد؛ سندی که تعداد نیروها و تجهیزات حاضر در سینا را مشخص کرده است.
اما مساله سینا و سناریوهای اسرائیل در آن منحصر به امروز نیست.
سینا، خط مقدم نبرد با اسرائیل
حوادث تروریستی و انفجارهایی از این دست در صحرای سینا مسبوق به سابقه است و هر از گاهی با تحولات سیاسی داخلی مصر مانند برکناری محمد مرسی به دست نظامیان و همچنین بالا رفتن تب های مقطعی منطقه ای مانند بحران داعش در سوریه و عراق منجر به تشنج هایی در این منطقه ملتهب می شود.
بی بی سی در تحلیلی می نویسد که حملات تروریستی در سینا بعد از برکناری محمد مرسی در مصر شدت گرفته است. این شبکه خبری می افزاید: سینا تبدیل به سرزمین مطلوب برای گروه های تروریستی شده و فقر و تغافل درباره آن به این امر دامن زده است. همچنین درگیری های داخلی قبایل محلی آن باعث تحریک تنش در این منطقه می شود.
اما نکته ای که بی بی سی در تحلیل اوضاع جاری صحرای سینا بی اعتنا از کنارش گذشته این است که صحرای سینا برای مصر و جهان عرب در تقابل با اسرائیل اهمیت ویژه ای دارد.
فهمی هویدی اندیشمند و نویسنده مصری چند سال پیش صحرای سینا را خط مقدم نبرد جهان اسلام با اسرائیل و نقطه تنش تاریخ ساز در سرنوشت خاورمیانه خوانده بود. او تاکید کرده بود که غفلت درباره اوضاع و تحولات این منطقه که روزگاری (اکتبر 1973) شاهد نبرد دلاورانه ای از سوی ارتش های عربی با رژیم صهیونیستی بود، می تواند به تل آویو امکان دهد سناریوهای خود را برای تجزیه کشورهای عربی و تقابل با دنیای اسلام از معبر صحرای سینا میسر کند.
جریان تکفیر، بازوی سیاست های تل آویو
این هشدارها اکنون بیش از هر زمان دیگری در قالب فعالیت جریان های تکفیری در صحرای سینا مشهود است.
دکتر سعد الزنط رییس مرکز بررسی های راهبردی مصر در گفتگو با شبکه تلویزیونی «آن تی وی» می گوید: اسرائیل همه انگیزه های لازم برای دست داشتن در حادثه کرم القوادیس شیخ زوید را دارد به ویژه اینکه کارشناسان می گویند از سلاحی جدید و سنگین در انفجار اخیر استفاده شده که اسرائیل آن را در اختیار دارد.
همچنین رسانه های مصری به طور گسترده اظهارات برخی احزاب و مقام های لبنانی و فلسطینی درباره انفجار اخیر در صحرای سینا را بازتاب دادند.
جبهه مردمی فلسطین در بیانیه ای این اقدام را در راستای منافع صهیونیست ها و هدف از آن را تقسیم کشورهای عربی با تفرقه انگیزی در آن و ترسیم مجدد نقشه جغرافیای سیاسی منطقه دانست.
مصطفی حمدان رییس جنبش ناصری های مستقل لبنان نیز این انفجار را برای اخلال در امنیت ملی مصر دانست و گفت: این طرح را اسرائیل با استفاده از ابزار تکفیری ها پیش می برد.
وی تصریح کرد: هدف طرح تکفیری – تجزیه ای و تروریستی در خدمت به پروژه صهیونیست ها این است که کشورهای عربی را با تحریک های قومی، نژادی و قبیله ای به تجزیه بکشاند. از این رو، جریان تکفیر به آنچه برپایی دولت یهودی نامیده می شود کمک شایانی می کند.
جام جم آنلاین- جواد ارشادی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت