دکتر رضا ملک زاده امروز پنجشنبه در بیست و ششمین همایش بین المللی بیماری های کودکان گفت: به طور کلی در مجموع دو هزار و 114 مقاله پزشکی در زمینه اطفال در کشور تولید شده که از بین این مقالات فقط یک مقاله بیش از یکصد بار استناد داشته است.
وی افزود: 547 مورد از این مقالات (از مجموع 2114 مقاله) حتی یک بار هم استفاده نشده است. بیشترین رشته هایی که در زمینه طب اطفال به آن پرداخته شده، نورولوژی و نفرولوژی با 9 درصد فراوانی بوده است.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه دانشگاه تهران به تنهایی تولید 35 درصد از مقالات پزشکی اطفال را داشته است، اظهار امیدواری کرد: در زمینه تولیدات مقالات پزشکی اطفال شاهدی رشد و پیشرفت بیشتری باشیم.
زنان روستایی ایرانی از آمریکایی ها چاق تر هستند
معاون وزیر بهداشت گفت: طی تحقیقی که در 362 روستای استان گلستان روی 50 هزار نفر در حال انجام است، زنان روستایی ایران از زنان روستایی آمریکا چاق تر بوده و چاقی مردان روستایی کشور نیز نزدیک به مردان آمریکایی است.
ملک زاده افزود: بیشترین شیوع سرطان مری در جهان در استان گلستان بوده که یکی از دلایل آن چاقی است بطوریکه در تحقیق روی 50 هزار نفر جمعیت بالای 40 سال این استان، 62 درصد آنان چاق هستند.
وی افزود: طبق این تحقیق، 10 درصد این افراد چاق، دیابت و 30 درصد آنان نیز کبد چرب دارند و زیاد غذا می خورند که غذای اصلی آنان نان و برنج است؛ نان و برنج در چاقی بدتر از چربی عمل می کند.
معاون وزیر بهداشت گفت: چهار هزار و 130 نفر از این 50 هزار نفر مورد مطالعه طی هشت سال جان خود را از دست دادند که 50 درصد آنان به خاطر سکته های مغزی و قلبی و 22 درصد نیز به دلیل سرطان جان خود را از دست دادند.
ملک زاده افزود: برخی از این افراد نیز به دلیل بیماری های مزمن کلیوی، ریوی و کبدی جان خود را از دست دادند.
سالانه ایرانی ها 10 سال عمر بربادرفته دارند
معاون وزیر بهداشت گفت: سالانه ایرانی ها 10 سال عمر برباد رفته دارند به آن معنا که 10 سال زودتر جان خود را براثر بیماری های غیرواگیر به ویژه سکته های قلبی و مغزی از دست می دهند.
ملک زاده افزود: شرایط ابتلا بیماری های غیرواگیر (NCD) از دوران حاملگی برای جنین به وجود می آید.
وی گفت: علاوه بر ژنتیک، مسائل محیطی مانند آلودگی هوا، آب و غذا نیز در بروز بیماری های غیرواگیر موثر است و باید به شرایط قبل و بعد از بارداری برای پیشگیری از این بیماری ها توجه شود.
ملک زاده تاکید کرد: بیماری های غیرواگیر در حقیقت به مجموعه ای از عوامل و شرایطی که مادران در دوران بارداری با آن روبرو هستند، بستگی دارد بنابراین پیشگیری از ابتلا به این بیماری ها باید از دوران بارداری آغاز شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر باید به تغذیه ، ورزش، آلودگی هوا و غذا نیز توجه شود و هرچند زیرساخت های خوبی در کشور برای کنترل بیماری های غیرواگیر وجود دارد اما این مساله به برنامه ریزی و بودجه نیازمند است.
ملک زاده در بخش دیگری از سخنان خود به ارتباط «زندگی با حیوانات» با «بیماری های غیرواگیر» اشاره کرد و افزود: طبق مطالعه ای در ترکمن صحرا، زندگی با حیوانات خطر ابتلا به سرطان مری را چهار برابر افزایش می دهد.
عمر ایرانی ها 10 سال افزایش می یابد
معاون وزیر بهداشت گفت: طی 45 سال گذشته امید به زندگی در زنان و مردان ایرانی، 22 و 21 سال افزایش یافته و به 73،5 و 72،5 سال رسیده است.
ملک زاده افزود: در حال برنامه ریزی های لازم در وزارت بهداشت هستیم تا سن امید به زندگی را 10 سال دیگر افزایش دهیم و به 80 سال برسانیم.
ایرانیان 193 هزار مقاله علمی تولید کردند
معاون وزیر بهداشت ایران گفت: تولیدات علمی ایران از سال 1972 تا 2014 میلادی 193 هزار و 64 سند علمی در ISI (سایت معتبر بین المللی برای رتبه بندی مقالات علمی جهان) و 245 هزار سند علمی در اسکوپوس (یکی دیگر از سایت های رتبه بندی بین المللی) بوده است.
ملک زاده افزود: از بیش از 193 هزار سند علمی در آی.اس.آی، 61 هزار مقاله آن مربوط به پزشکی بوده هرچند تولیدات مقالات پزشکی ایران در سال 2013 کم شده و امیدواریم در سال آینده افزایش یابد.
وی گفت: رتبه کلی تولیدات علمی ایران در سایت بین المللی اسکوپوس 17 و در آی.اس.آی، 30 است و از نظر تولیدات علمی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا اول هستیم.
معاون وزیر بهداشت افزود: میزان مشارکت ایران در تولید علم جهان در سال 2011 به یک و نیم درصد و در سال 2012 به 1،56 و در سال 2013 به 1،53 درصد رسیده و با توجه جمعیت ایران، این مشارکت ، منطقی به نظر می رسد.
ملک زاده با اشاره به اینکه از 61 هزار مقاله تولیدی پزشکی ایران فقط دو مقاله بیش از 600 بار و فقط یکصد مقاله بیش از صد بار مورد استناد قرار گرفته اند، افزود: باید درباره تاثیرگذاری مقالات بیشتر کار کنیم و فقط به فکر افزایش تعداد مقالات نباشیم بلکه به کیفیت آن نیز بپردازیم.
کاهش همکاری های بین المللی علمی ایران
معاون وزیر بهداشت در ادامه از کاهش همکاری های علمی بین المللی کشور خبر داد و گفت: بخشی از این کاهش ها به دلیل شرایط سیاسی و اقتصادی ، افت قیمت پول ملی و تحریم ها بوده است و امیدواریم با برنامه ریزی های لازم این همکاری ها افزایش یابد.
ملک زاده افزود: زمانی می توانیم پیشرفت کنیم که همکاری های علمی بین المللی افزایش یابد.
بیست و ششمین همایش بین المللی بیماری های کودکان از امروز پنجشنبه در مرکز طبی کودکان آغاز بکار کرده و به مدت پنج روز ادامه خواهد داشت.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم