عباس کشاورز امروز چهارشنبه ضمن نادرست خواندن آمار فائو درباره کاهش تولید یک میلیون تنی غلات در ایران که برخی از رسانه های داخلی نیز آن را منتشر کرده بودند، افزود: براساس آمار موجود ایران در سال زراعی 92 - 93 حدود 10.2 میلیون تن گندم تولید کرده که حدود 7 میلیون تن آن توسط دولت به شکل تضمینی خریداری شده است.
وی افزود: تولید گندم سال گذشته ایران برابر با 9 تا 9.1 میلیون تن بوده که نزدیک به 4 میلیون و 800 هزار تن آن از سوی دولت خریداری شده بود.
معاون تولیدات زراعی وزارت جهادکشاورزی درباره میزان تولید دیگر غلات در کشور، گفت: در سال زراعی 92 - 93 در تولید غلات نیز کاهشی نداشته ایم زیرا وقتی تولید گندم از رشد 10 درصدی برخوردار شده بالطبع تولید دیگر غلات نیز با افزایش مواجه شده است.
کشاورز افزود: همچنین سال گذشته یک میلیون و 900 هزار تن برنج در کشور تولید شد و با وجودی که برداشت برنج امسال هنوز پایان نیافته امید می رود تولید در این بخش نیز با 5 تا 6 درصد افزایش مواجه شود.
این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی گفت: امسال تنها در تولید جو افزایشی نداشته ایم، سال گذشته 2 میلیون و 700 هزار تن جو تولید شد که امسال به علت کاهش بارندگی ها و سرمازدگی این میزان به دو میلیون و 400 هزار تن رسید که حدود 300 هزار تن کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می دهد.
وی افزود: از آنجا که 26 درصد جو کشور در استان خراسان رضوی تولید می شود اما امسال به دلیل نامساعد بودن شرایط آب و هوا این امر محقق نشده است.
معاون تولیدات زراعی وزارت جهادکشاورزی درباره منابع تولید آمار فائو نیز گفت: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) آمار خود را از وزارت جهادکشاورزی و مرکز آمار ایران دریافت می کند لذا برای هیچ کشوری تولید آمار نمی کند که بخواهد براساس آن وضعیت تولید محصولات کشاورزی آن کشور را تحلیل و اعلام کند.
کشاورز درخصوص جایگاه ایران در تولید غلات از جمله گندم براساس آمار فائو نیز گفت: براساس تولیدات سالجاری هنوز جایگاه ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان جهان مشخص نشده است.
فائو بتازگی اعلام کرده است؛ تولید غلات ایران در سال زراعی که ابتدای مهر امسال پایان یافت به 19.3 میلیون تن رسیده است که نسبت به سال قبل از آن یک میلیون تن کاهش نشان می دهد. ایران در سال زراعی گذشته 20.3 میلیون تن غلات تولید کرده بود.
گندم مهمترین غله تولیدی در ایران است که براساس گزارش فائو تولید آن تا پایان سال زراعی امسال به 13 میلیون تن رسیده است.
برنج دومین غله تولیدی مهم در ایران محسوب می شود که براساس برآورد فائو تولید آن با افزایش 100 هزار تنی به 1.9 میلیون تن رسید اما تولید جو و ذرت در ایران بدون تغییر به ترتیب در سطح 3.2 و 1.3 میلیون تن باقی مانده است.
تولید دانه های روغنی در ایران همانند سال گذشته در سطح 700 هزار تن باقی مانده است.
همچنین طبق آمار فائو، ایران دوازدهمین تولیدکننده بزرگ گندم جهان در سال 2014 معرفی شده که به دلیل کاهش یک میلیون تنی تولید گندم نسبت به سال گذشته برابر با 13 میلیون تن بوده است.
در سال جاری میلادی کل تولید گندم در جهان با رشد 0.2 درصدی نسبت به سال قبل مواجه خواهد شد و به 718.5 میلیون تن خواهد رسید بنابراین تولید گندم ایران در سال زراعی این کشور که مهرماه پایان یافت با کاهش 7.1 درصدی نسبت به سال قبل مواجه شده و به 13 میلیون تن رسیده و این در حالیست که ایران در سال گذشته 14 میلیون تن گندم تولید کرده بود.
براساس برآورد فائو، اتحادیه اروپا با تولید 147.1 میلیون تن گندم طی امسال رتبه نخست جهان را به خود اختصاص داده و چین با 125.3 میلیون تن و هند با 95.9 میلیون تن به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار گرفته اند. تولید گندم اتحادیه اروپا در سال جاری رشد 2.4 درصدی داشته است.
آمریکا با تولید 55.2 میلیون تن گندم در رتبه چهارم جهان قرار داشته و روسیه، کانادا، استرالیا، پاکستان، ترکیه، اوکراین و قزاقستان نیز به ترتیب در رتبه های پنجم تا یازدهم از این نظر قرار گرفته اند.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد