انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل به دور دوم کشید

انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل برگزار شد و همان‌طور که انتظار می‌رفت رقابت برای تعیین رئیس‌جمهور این کشور به دور دوم کشیده شد.
کد خبر: ۷۲۵۰۱۰
انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل به دور دوم کشید

به گزارش ایسنا، پس از شمارش نزدیک به 98 درصد آرا، دیلما روسف، رئیس‌جمهور کنونی برزیل و رهبر حزب چپ کارگر با کسب 41.5 درصد آرا در دور اول انتخابات پیشتاز شد. پس از وی آئسیو نوس، نامزد حزب راست سوسیال‌دموکرات با کسب 33.6 درصد آرا در جایگاه دوم و مارینا سیلوا از حزب سوسیالیست با 21.3 درصد در جایگاه سوم قرار گرفتند. به این ترتیب، سه هفته دیگر یعنی در بیست و ششم اکتبر (چهارم آبان) دور دوم انتخابات میان روسف و نوس برگزار خواهد شد.

در دور نخست انتخابات که یکشنبه برگزار شد، بیش از 142 میلیون نفر حق شرکت در این انتخابات را داشتند. گزارش‌ها نشان می‌دهد درحالی که شرکت در این انتخابات برای افراد 18 تا 70 سال امکان‌پذیر بود، میزان مشارکت در آن 80 درصد گزارش شد. پس از اعلام نتایج، آنتونیو دیاس توفولی، رئیس دادگاه عالی انتخابات برزیل روند برگزاری و شمارش آرا را بسیار موفقیت‌آمیز دانست و تاکید کرد که نمی‌توان مشکلات کوچکی را که اتفاق افتاد به همه انتخابات تعمیم داد.

اظهارنظر نامزدها

دیلما روسف، پس از تائید پیروزی خود در مرحله نخست انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل از حمایت مردم قدردانی کرد. وی سپس شروع به انتقاد صریح و تند از رقیبش در دوم انتخابات کرد؛ به عقیده کارشناسان، این انتقادات از سه هفته داغ و جنجالی در برزیل حکایت دارد. رئیس‌جمهور برزیل در سخنرانی خود یادآوری کرد که حزب سوسیال‌دموکرات که نوس ریاست آن را برعهده دارد، سال گذشته کشور را در بحرانی اقتصادی و اجتماعی فرو برد.

رئیس‌جمهور برزیل گفت: «ما با حزب سوسیال‌دموکرات مبارزه خواهیم داشت؛ زیرا همیشه بر یک‌سوم مردم حکومت کرده و همیشه فقرا را رها کرده است. مردم برزیل دیگر آنها را نمی‌خواهند. کسانی که کشور را سه بار ورشکسته کردند. آنها نرخ بهره را به 45 درصد رساندند و بیکاری گسترده‌ای ایجاد کردند.»

در مقابل، آئسیو نوس، مخالفان دولت در برزیل را به اتحاد برای پیروزی در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری فراخواند.

وی اظهار کرد: نامزدهای جناح مخالف با اتحاد برنده شده‌اند زیرا اکثریت آرا را در اختیار دارند و این چیزی است که ما باید در دور دوم در پی آن باشیم. مارینا سیلوا، نامزد حزب سوسیالیست برزیل نیز شکست خود را در دور اول انتخابات پذیرفت و گفت: از دید بسیاری از سیاستمداران، این شکست نیز نوعی پیشرفت محسوب می‌شود؛ ما قصد داشتیم در این انتخابات پیروز میدان شویم؛ ولی اکنون به احزاب دیگر و نتایج به​دست آمده احترام می‌گذاریم.

3 هفته مهم برای روسف

روسف، سه هفته پرتنش را پیش‌رو خواهد داشت تا از خود در برابر انتقادهای تند رقیب راستگرایش دفاع و برای جلب حمایت تعداد بیشتری از رای‌دهندگان تلاش کند.

رئیس‌جمهور فعلی برزیل امیدوار است تلاش حزبش در 12 سال گذشته برای کاهش فقر و ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر، رای‌دهندگان را قانع کند که بار دیگر سکان هدایت کشور را به وی بسپارند. پس از آن‌که روسف در سال 2010 به عنوان نخستین رئیس‌جمهور زن تاریخ برزیل انتخاب شد، ناظران سیاسی وی را ادامه‌دهنده راهی معرفی کردند که لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور پیشین این کشور از سال 2002 آغاز کرده بود.

برزیل در زمان ریاست‌جمهوری داسیلوا، دوران بسیار طلایی​ای را سپری کرد. بر پایه گزارش صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی (2010 میلادی)، برزیل در دوران داسیلوا به نهمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر برابری قدرت خرید و یازدهمین قدرت اقتصادی جهان از نظر نرخ مبادلات بازار تبدیل شد. آن زمان این پرسش مطرح شد که آیا برزیل پس از داسیلوا نیز قادر به ادامه این روند خواهد بود؟

برزیل دوران روسف نیز همانند گذشته به رشد اقتصادی خود ادامه داد و در سال 2012 میلادی از سوی صندوق بین‌المللی پول، هفتمین اقتصاد جهان معرفی شد. البته برزیل در 18 ماه گذشته شاهد رکود، رسوایی‌های ناشی از فساد مالی و اعتراض‌های عمومی در ارتباط با خدمات ضعیف عمومی و هزینه‌های جام‌جهانی بوده است.

روسف که در میان طبقه کارگر هواداران زیادی دارد، به لطف برنامه‌های رفاه اجتماعی سخاوتمندانه خود و سابقه حزبش در کاهش شکاف طبقاتی همچنان امیدوار به پیروزی در دور دوم است. البته حمایت مارینا سیلوا می‌تواند بر نتایج این دور تاثیرگذار باشد. البته وی هنوز در این باره اظهارنظری نکرده است.

در سوی مقابل، نوس پنجاه و چهار ساله از حزب راست میانه قرار دارد. وی که از سال 2010 عضو سنای برزیل و فرماندار پیشین ایالت میناس گرایس است، رویکرد متفاوتی از حزب چپ روسف دنبال می‌کند. آنچه از مواضع نوس و حزبش در دور نخست انتخابات دیده شد، تاکید بر رویارویی با تورم و کاهش هزینه‌های دولتی بوده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها