سایت اخبار علمی روسیه «Hi-news.ru» فهرستی از فناوری های تخیلی را که به منصه ظهور رسیده، منتشر کرده است.
تعجب نکنید این فناوری ها اکنون در نزدیکی شما قرار دارند.
1- ربات های مایع
سازمان پروژه های تحقیقاتی پیشرفتهٔ دفاعی «دارپا» خواستار تولید ربات هایی است که به ربات های نرم یا مایع معروف هستند. این ربات ها می توانند همچون ماهی مرکب به مکان های تنگ و فروناپذیر رخنه کرده و با گذر از مسیرهای طولانی، دوباره به حالت اولیه خود بازگردند.
2- کنترل اجسام و اشیا به کمک نیروی فکر
این پروژه که «Brainflight» نام دارد توسط اتحادیه اروپا حمایت مالی می شود و هدف اصلی آن ساخت هواپیمایی است که کاملا توسط قدرت فکر و مغز انسان هدایت و کنترل شود.
محققان در تلاش هستند تا بدین ترتیب، آموزش پرواز را ساده تر، ارزان تر و در دسترس تر سازند. آنها بر این عقیده اند که این موضوع به خاطر کاهش فشار وارده بر روی خلبان، موجب افزایش امنیت در پروازها خواهد شد.
3- بهبود آب و هوا
دانشمندان دانشگاه های فلوریدای مرکزی و آریزونا موفق به فراگیری نحوه ارسال امواج لیزر قدرتمند برای باردار کردن ابرها برای ایجاد رعد و برق و باران شدند.
دیگر دانشمندان نیز توانسته اند جرقه های خفیف الکتریکی در ابرها ایجاد کنند ولی شارژ الکتریکی این جرقه ها هنوز آنقدر قدرت نداشته اند که بتوانند موجب پیدایش رعد و برق شوند.
4- لیزرهای جذب و جابهجا کننده
لیزرهای جذب کننده می توانند از انرژی خود برای حرکت اجسام و یا حتی یک سفینه فضایی استفاده کنند اما این چیزی است که ما تا پیش از این تنها در فیلم های تخیلی مشاهده می کردیم. سالیان سال بشر این لیزرها را دست نیافتنی می شمارد تا این که چندی پیش، دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا موفق به ساخت نوعی لیزر جذبی شدند که می تواند در آب مورد استفاده قرار گیرد.
دانشمندان فیزیک دانشگاه دندی که به دانشگاه شهر اکتشاف معروف است، موفق به ساختن نوعی لیزر جذبی آکوستیکی شدند که می تواند اجرامی به اندازه یک سانتیمتر را جا به جا نماید. این دانشمندان یقین دارند که کشف آنها می تواند در حوزه سلامت بسیار مفید واقع شود.
5- تریکودرها
دانشمندان دانشگاه «Southampton» انگلیس، توانسته اند یک نوع تریکودر یا همان حسگر پزشکی جیبی طراحی کنند که به جای سنسورهای شیمیایی از قطعات الکترونیکی استفاده می کند به کمک این حسگر می توان بدون ترک محل بستری بیمار، از ساختارهای پروتئینی وی نمونه برداری کرد.
این حسگرهای اسکن کننده به دلیل سرعت عکس العمل بالا و عدم نیاز ارسال نمونه ها به آزمایشگاه، می توانند در وقت و هزینه تشخیص بیماری صرفه جویی کرده و بسیار مفید واقع شوند.
6- پرداخت از طریق بیومتریک
«فردریک لیفلند» دانشجوی رشته مهندسی دانشگاه لوندا در سوئد، سیستمی را خلق کرده است که می توان از طریق زیست سنجشی یا بیومتریک برای پرداخت های مهم بانکی استفاده کرده است.
بر اساس اطلاعات دریافتی، تا تاریخ 15 آوریل 2014 میلادی، 15 رستوران و مغازه از این سیستم برای تایید صحت پرداخت های حساب بانکی مشتریان مشتریان خود استفاده کرده اند. در همین زمان، تا به امروز حدود 1600 نفر از این سیستم برای جایگزینی روش پرداخت به صورت نقدی و یا از طریق کارت اعتباری استفاده می کند.
7-ربات هایی که می توانند در خارج از ایستگاه فضایی فعالیت کنند
وظیفه اصلی این ربات ها، فعالیت در خارج از ایستگاه های فضایی است در آینده ای نزدیک این ربات ها خواهند توانست در کره ی ماه و کره ی مریخ بسیار مفید واقع شوند.
8- محافظ های انعکاسی
شاید این موضوع غیر ممکن به نظر برسد ولی از این سیستم برای ارتباطات رادیویی و رادار استفاده می شود. جالب است بدانید که یونوسفر اطراف کره ما نوعی میدان پلاسمایی است. این میدان تمامی امواج ارسالی از سطح زمین را انعکاس می دهد. به همین دلیل نیز می توان آن را بسان محافظی اطراف سفینه ای فضایی تلقی کرد.
9- دستگاه های پنهان کننده
هنوز قادر به پنهان کردن یک سفینه فضایی نیستیم ولی سیستم های پنهان کننده امروزی قادر هستند نور، تماس لمسی، گرما و صدا را پنهان کنند.
10 - ربات های خدمتکار
امروزه دیگر تقریبا هر کسی می تواند یک ربات خدمتکار برای خودش خریداری نموده و یا اجاره کند. این ربات ها می توانند خانه را تمیز کرده و یا نشت گاز را در خانه تشخیص دهند.
مدل های مخلفی از انواع این نوع ربات ها در جهان ساخته شده است. مدتی است که ربات هایی به بازار آمده اند که خودشان می توانند خودشان را بدون دخالت انسانها جمع و جور کنند.(ایرنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد