کتاب با تصاویر زیبایی از ریتون زرین و لوح زرین داریوش بزرگ و دستبند زرین و خنجر زرین و جام زرین خشایارشاه آغاز میشود و بعد عکاس شما را به دیدار آرامگاه باباطاهر و بوعلی سینا و هزاران دیدنی دیگر در همدان میبرد. این دیدنیهای مختلف در چهار فصل سال و در ساعات مختلف شبانهروز عکسبرداری شدهاند.
دکتر افشین پرتو در مقدمه کتاب درباره تاریخ استان همدان میگوید: «همدان خاستگاه توان آریاییان است و مادها این شهر را برپا داشتند و آن را هگمتانه نامیدند. پس اگر در جستجوی دست یافتن به دیروز و دیروزهای خود هستی، باید همدان را بپویی، چه آنکه هر گوشهاش بازماندهای از دیروزهای دور و دیروزهای نزدیک ایران را میبینی.»
سپس او تاریخ همدان از چند هزار سالگی قدمتش تا امروز را به طور خلاصه مرور میکند و از آثار باقیمانده از دوران پیش از اسلام به تندیس شیر سنگی، سنگ نبشتههای گنجنامه، آرامگاه استر و مردخای، آرامگاه حیقوق نبی در تویسرکان و آتشکده بهرام در ملایر اشاره میکند.
عربزاده عکسهای باکیفیت خود را در چند دسته کلی تقسیمبندی کرده و با مراجعه به فهرست میتوان بسادگی دسته مورد نظر را یافت. این تقسیمبندیها عبارتند از مقبرهها، مسجدها، زیارتگاهها، کلیساها، میدان مرکزی شهر، برج قربان، مجسمه شیر سنگی، تپههای باستانی، کتیبهها، قلعهها، حمام حاجآقا تراب، کاروانسرای شاهعباس فرسفج، یخچال میرفتاح و آبانبار شاهعباسی، خانههای قدیمی، موزه هگمتانه، موزه تاریخ طبیعی، غار علیصدر، پارک سیفیه، سرآبها، همدان امروز، صنایع دستی، بازارها، مشاغل سنتی و طبیعت.
عکاسی و مدیریت هنری و اجرایی این کتاب به عهده عباس عربزاده بوده است و توضیحات عکسها از مرضیه غلامی. همدان دروازه تمدن در 3000 نسخه توسط عربزاده با حمایت مالی شرکتهای انصار به چاپ رسیده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم