تجارت فیروزه ایران به نام ترکیه!

معاون سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی با بیان این‌که ایران بعد از هند و برزیل، سومین تولید‌کننده سنگ‌های تزیینی قلمداد می‌شود، گفت: تجارت فیروزه ایران از قدیم‌الایام در ترکیه انجام می‌شد و از همان زمان تاکنون نام «تورکیوس» را در جهان کسب کرده است.
کد خبر: ۷۱۷۷۲۱
تجارت فیروزه ایران به نام ترکیه!

بهروز برنا با بیان این‌که ایران از نظر سنگ‌های تزیینی و سنگ نما وضعیت خوبی دارد، اظهار کرد: در حال حاضر چهار میلیارد تن ذخیره سنگ‌های تزیینی در ایران وجود دارد که سالانه بیش از 13.5 میلیون تن تولید دارند.

وی گفت: سنگ‌های تزیینی در تمام استان‌های ایران از جمله آذربایجان شرقی، اصفهان، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی و رضوی، فارس، مرکزی، همدان، سیستان و بلوچستان و زنجان یافت می‌شود.

وجود 6 ذخیره سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در ایران

برنا با بیان این‌که شش ذخیره سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در ایران وجود دارد، افزود: مهم‌ترین معدن سنگ‌های قیمتی ایران مربوط به فیروزه نیشابور است.

به گفته وی اخیرا به سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی توجه بیشتری شده و گونه های مختلفی شکل گرفته است.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به نقش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در جهان گفت: سنگ‌های قیمتی چین با یشم، برزیل با آمازونیت، تانزانیا با تانزانیت، بولیوی با بولیونیت شناخته می‌شوند.

برنا با بیان این‌که ایران در زمینه‌ سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی به رتبه‌ای در جهان دست نیافته است، گفت: کشف فیروزه توسط کشور‌های ایران و مصر بوده است و علی‌رغم این‌که ایران یکی از مهم‌ترین کاشفان فیروزه بوده اکنون فیروزه ایرانی به نام ترکیه رقم خورده است.(ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها