هریسون «جک» اشمیت، دانشمند و فضانوردی که در دسامبر سال 1972 بر روی سطح ماه قدم گذاشت، میگوید: تمامی ماهنوردان در آن زمان بر این موضوع توافق داشتند که پس از پیادهروی روی سطح این قمر و برداشتن کلاهها از سرشان متوجه میشدند نمونههای خاک ماه در درون هوای کابین بوی باروت سوخته تفنگ میدهد.
«لاری تیلور»، مدیر موسسه علوم زمینی سیارهای دانشگاه تنسی، نیز با اشمیت موافق است. او در طول ماموریت آپولو 17 در مرکز فضایی جانسون ناسا در هوستون خدمت میکرد و یکی از افرادی بود که مستقیما به فضانوردان حاضر روی ماه مشاوره میداد. تیلور بر این باور است آنچه فضانوردان بو میکردند، ذرات غبار بسیار فعالشده با اتصالات سست (dangling bonds) بود.
وی گفت: یک زمینشناس در زمان خرد کردن صخرههای زمینی، بویی حس میکند که از خردکردن مواد معدنی و بنابراین ایجاد اتصالات سست حاصل میشود. اما روی ماه، این اتصالات میتوانند به مدت طولانی وجود داشته باشند و چون صخره و خاک ماه فقط حاوی 43 درصد اکسیژن است، بخش اعظم چنین اتصالاتی به دلیل وجود اکسیژن هستند. من معتقدم تمامی فضانوردان این اتصالات را در غبار ماه بوئیدهاند.
باز آلدرین، خلبان ماژول ماه ماموریت آپولو 11 نیز بوی این قمر را به خاطر دارد. هنگامی که آرمسترانگ و آلدرین پس از پیادهروی روی ماه دوباره وارد فرودگر شدند، لباسها و تجهیزاتشان از خاک ماه پوشیده شده بودند و این خاک بوی خاصی داشت. (ایسنا)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد