علی باقرزاده در دومین روز از سیو یکمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه طبق اعلام مدیران مدارس 13 هزار نفر در اسفند دانشآموز بودند که هم اکنون در مدارس حضور ندارند، گفت: اسامی 600 هزار والدین بی سواد دانشآموزان در اختیار مدیران مدارس قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: براساس مقررات کشور هر فردی که مهارت خواندن و نوشتن اولیه را نداشته باشد بیسواد است، برای شناسایی افراد بیسواد در کشورهای مختلف روشهای متفاوتی به کار گرفته میشود که در کشور ما برای شناسایی افراد بیسواد از روش سرشماری استفاده میشود.
وی افزود: 90 درصد از سرپرست خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد در مناطق محروم بیسواد هستند که برای شناسایی آنها یک پایگاه اطلاعات ثبتی ایجاد کردهایم.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: مشخصات اعضای بیسواد خانواده دانشآموزان به تفکیک مدرسه، منطقه و استان تهیه و در اختیار مدیران مدارس قرار دادهایم یعنی هر مدیر مدرسه فرمی را در اختیار دارد که مشخصات اعضای بیسواد خانواده دانشآموزان مدرسهاش که زیر 50 سال سن دارند در آن ثبت شده است.
باقرزاده بیان کرد: 600 هزار نفر شناسایی شدهاند و اسامی آنها در اختیار مدیران مدارس قرار گرفته است که طبق اعلام آنها 3 درصد از این افراد باسواد بوده و بیسوادی 75 درصد تأیید شده است که تا پایان سال 93 برای باسوادکردن آنها تلاش میکنیم.
وی افزود: برای آموزش اولیای بی سواد دانشآموزان در اولویت نخست از معلمان همان مدرسه استفاده خواهیم کرد اما اگر معلمی داوطلب این کار نبود از دانشآموزان مقطع متوسطه، مدارس غیردولتی و مرکز آموزش از راه دور بهره خواهیم برد.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: مدیران مدارس باید در برابر این طرح احساس مسئولیت کنند اما هم اکنون گزارشهایی ارائه میشود که آنها در برابر این طرح احساس مسئولیت ندارند و معلمان آماده همکاری نیستند. بحث دیگر نیز مقاومت افراد بیسواد در برابر این طرح است.
باقرزاده عنوان کرد: برای هرکدام از این چالشها راه حلی را در نظر گرفتهایم که میتوان به بحث تشویق و تنبیه اشاره کرد به گونهای که اگر از این طریق باسواد شوند مورد تشویق قرار گرفته اما اگر درباره این طرح مقاومت کنند امتیازاتی از آنها سلب خواهد شد از جمله قابل برداشت نبودن یارانهها.
وی ادامه داد: انسداد مبادی ورودی بیسوادی برای ریشهکنی بیسوادی ضروری است اما طبق اعلام مدیران مدارس 13 هزار نفر در اسفند دانشآموز بودند که الآن دیگر دانشآموز نبودند.
در ادامه این موضوع علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: یکی از مشکلات سوادآموزی در کشور این است که هیچ اهرمی در اختیار نداریم هم اکنون بیش از 9 میلیون بیسواد در کشور وجود دارد که برای ریشهکنی بیسوادی باید سعی کنیم بیسواد جدید تولید نکنیم
وی افزود: انسداد مبادی بیسوادی که معاونت آموزش ابتدایی برای اجرای آن در تلاش است هیچ دانش آموز 6تا10 سالهای نباید از مدرسه بازبماند.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: هم اکنون 57 مدرسه تک دانش آموز در کشور داریم اما در برخی از مناطق کشور خانوادهها اجازه نمیدهند که دخترانشان به مدرسه بروند که باید تلاش کنیم از سال تحصیلی 93-94 بیسواد جدیدی تولید نشود و تمام مدارس کشور طرح باسوادی اولیا بیسواد دانش آموزان را اجرایی کنند که این طرح در ارزشیابی مدیر مدرسه مدنظر است.(تسنیم)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد