به گزارش واحد مرکزی خبر، جواد مظفری افزود: ایران ذخایر ژنتیکی فراوانی دارد و باید مقررات در این زمینه رعایت و خلأهای قانونی موجود برای حفاظت از آنها پر شود.
وی با اشاره به اینکه به بهانههای مختلف ذخایر ژنتیکی گیاهی از کشور خارج میشوند، گفت: باید مقررات رعایت شود تا کشاورزی در این زمینه در آینده دچار آسیب نشود.
رئیس بانک ژن گیاهی ملی ایران افزود: برخی کشورها به عنوان قطب پسته مطرح هستند در حالی که دو محصول زعفران و پسته مختص ایران است که به صورت قاچاق از کشور خارج شدهاند.
مظفری با بیان اینکه برای مدیریت منابع ژنتیکی کشور اقداماتی در حال اجراست، گفت: نبود قانون مدون در این زمینه ما را با مشکلات متعددی مواجه کرده است. یکی از این اقدامات پیشنهاد لایحه حفاظت و بهرهبرداری از منابع زیستی کشور است که از سال 87 تقدیم دولت شده و هماکنون به کمیسیون اصلی تحقیقات هیات دولت رسیده است و وزرای مربوط در حال بررسی این لایحه هستند.
رئیس بانک ژن گیاهی ملی ایران افزود:این لایحه جوابگوی مسائل مختلف ژنتیکی کشور است و مدیریت منابع با این اقدام، منسجم و یکپارچه شده و موجب سرمایهگذاری بهتر و شکوفایی اقتصاد کشور میشود.
وی با اشاره به اتمام طرح جمعآوری ژن سبزی و صیفی گفت: این نمونههای ژنتیکی بعد از پنج سال تحقیق و بررسی جمعآوری شدهاند و هماکنون در بانک ژن گیاهی کشور بیش از 11هزار نمونه سبزی و صیفی نگهداری میشود.
رئیس بانک ژن گیاهی ملی ایران افزود: این طرح با هدف حفظ ارقام داخلی و بومی اجرا شده است، زیرا ارقام داخلی خصوصیات و ویژگی منحصر بهفردی دارد. بزرگترین بانک ژن گیاهی منطقه غرب آسیا و آسیای مرکزی و شمالغرب آفریقا متعلق به ایران است که بیش از 75 هزار نمونه ژنتیکی در آن نگهداری میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد