در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
«ورزش زورخانهای» نام دیگر ورزش باستانی ایرانیان میباشد که علاوه بر ورزش زورخانهای، کشتی پهلوانی نیز در آن جا داشت و از این رو «ورزش پهلوانی» نیز نام دارد و «زورخانه» جائیست که در آن، این ورزش باستانی با اسباب، بیاسباب و با آداب و رسوم مربوط انجام میشود. ورزش زورخانهای در محدودة تاریخی و فرهنگی ایران -از گذشتههای دور- رواج داشته است و به عنوان قدیمیترین ورزش بدنسازی جهان، معرفی شده و هم اکنون نیز به ثبت جهانی رسیده است.
ورزش زورخانهای، آداب و سنتی خاص دارد که با پیروی از پهلوانان و دلاوران افسانهای دورۀ باستان و تأسی از پیشوای نخستین شیعیان «حضرت علی (ع)»، به خلق و خوی مردانگی، مروت، فروتنی، از خود گذشتگی، کمک به تنگدستان و جوانمردی، میپردازد. این خصایل نیکو، در قالب شعرها و داستانهائی به صورت آهنگین و به همراهی «ضرب زورخانه»، برای برانگیختن ورزشکاران در هنگام ورزش، از سوی «مرشد» خوانده میشود.
همچنین، این ورزش باستانی، در بین ورزشکاران به احترام و ادب معروف است و با اصول زیادی همراه میباشد. به طور مثال تمامی حرکتها با اجازه از سادات و پیش کسوتان زورخانه- که به رخصت گرفتن معروف است- انجام میشود و شعار آن، پرورش روح و جسم میباشد.
اگر چه امروز این ورزش باستانی دارای رونق کمتری میباشد، اما هنوز هم برای کسانی که در گودهای زورخانه پیر شدهاند، خاطرهانگیز است و ورزشکاران علاقمند به این رشتة ورزشی، پیوسته به فعالیت خود ادامه میدهند.
علاقمندان برای بازدید مجازی از این اسناد به آدرس ذیل مراجعه کنند:
http://www.nlai.ir/tabid/2598/mid/5853/ctl/asnad/Default.aspx?Subjectmid=5850&SubjectID=13719
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد