سیاست روز:نقدی بر بازنشر گفتوگوی سال ۸۹ هاشمی درباره نامه به رهبری؛ ملاحظاتی بر یک نامه
سایت آیتالله هاشمیرفسنجانی گفتوگویی را از او منتشر کرده است که به سال ۸۹ باز میگردد. بازنشر او با توجه به این که مهدی هاشمی فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز گذشته دومین جلسه دادگاهی خود را سپری کرد و از سوی دیگر مطلبی به نقل از یک فعال اصلاحطلب منتشر کرده و در آن به نقل از آقای هاشمی نوشته است: «آیتالله روزی به خود من گفت: این سینه من از اسرار نظام جمهوری اسلامی زخم است، اما اگر کسی از چپ و راست فکر کند بر اثر فشارها و هجمههایی که به من وارد میکند، میتواند باعث شود تا من این اسرار را افشا کنم، اشتباه میکند.»
مطلب نخست که به سال ۸۹ باز میگردد و درباره نامهای است که آقای هاشمیرفسنجانی به محضر رهبر معظم انقلاب فرستاد و آن را رسانهای کرد مربوط میشود.
در سال ۸۸ و در بحبوحه التهاب فتنه ۸۸ آیتالله هاشمیرفسنجانی نامهای به حضرت آیتالله خامنهای نوشت که در آن مطالبی منتشر شده بود که به نظر میرسید در زمان مناسبی منتشر نشده است.
پیش از آن که رهبر معظم انقلاب آن را ببینند بخوانند نامه رسانهای شد و همانطور که پیشبینی میشد فضای التهاب و فتنه را افزایش هم داد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام همواره از آن نامه دفاع کرده است و باز نشر گفتوگویی درباره آن نامه در سایت آیتالله هاشمیرفسنجانی نشاندهنده دفاع دوباره او از نامه بدون سلام و والسلام آیتالله هاشمیرفسنجانی است.
اما از آن سال تاکنون پاسخ رهبر معظم انقلاب اسلامی به نامه آقای هاشمیرفسنجانی یا داده نشده است، یا بنا بر مصلحت منتشر نشده است.
نکتهای که در این موضوع قابلتوجه است این است که با توجه به اظهارات آقای هاشمی مبنی بر روابط نزدیک و دیرینه او با رهبر معظم انقلاب چه نیازی به نوشتن نامه به محضر ایشان و البته انتشار آن پیش از این که رهبر انقلاب آن را ببینند و بخوانند؟!
آقای هاشمیرفسنجانی نامهای را که برای مقام معظم رهبری نوشته بود منتشر کرد و البته این انتشار بدون بازتاب هم نبود. این نامه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهور منتشر شد اما با توجه به محتوای نامه، آیا تأثیر خود را بر مردم برای چرخش در رأی گذاشت یا تأثیر دیگری داشت؟
فتنه ۸۸، اتفاق تلخی بود که کام همه را تلخ کرد چه آنها که به رئیسجمهور منتخب رأی داده بودند و چه آنها که به آقای موسوی رأی دادند.
همه مردم و مسئولان نظام از آن اتفاق نامبارک دلچرکین شده بودند و برای خروج از آن فضای آلوده باید تلاش میشد که آتش فتنه خاموش شود.
بسیاری بر آن آتش بنزین هم ریختند تا بیشتر شعلهور شود اما این فتنه با درایت رهبری و آگاهی مردم علیرغم برنامهریزیهای گسترده دشمنان خارجی و دستنشاندگان داخلی آنها سرانجام خاموش شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره نامه بدون سلام و والسلام خود به رهبری در سال ۸۸ گفت: رهبری گفتند اگر جای شما بودم، بعد از انتخابات منتشر میکردم و من نیز گفتم خواست خدا بود که شما تا قبل از انتشار نامه را نبینید.
در جایی از این مصاحبه باز نشر شده از آقای هاشمیرفسنجانی پرسیده میشود که تا الان نامهای نوشتهاید که از نوشتن آن پشیمان شده باشید؟ و آقای هاشمیرفسنجانی پاسخ میدهد؛ نه.
آیتالله هاشمی در پاسخ به این پرسش که انگیزه شما از نگارش آن نامه سرگشاده به مقام معظم رهبری چه بود؟ چه چیزی شما را مجبور به انتشار آن نامه کرده بود؟ چنین گفته است؛ دیدم کار بسیار زشتی انجام شد. همه میدانستند که نسبت به دیگر نامزدها بیطرف هستم کاری نداشتم که مردم به چه کسی رأی میدهند. ولی همه میدانستند که روحیه کاری من با این شیوه اداره جامعه سازگار نیست. متأسفانه در مناظره، آقای احمدینژاد حرفهایی را زده بود که غیرواقعی بود. تأسف بیشتر از این بود که همان حرفهای دروغ را پایه تبلیغات خویش قرار دادند و در اجتماعات از آنها سوءاستفاده میکردند. انتظار من و همه دلسوزان واقعی نظام این بود که رهبری عکسالعمل نشان دهند. چون من تنها نبودم. در آن مناظره شما نوعی ستیز با روحانیت را مشاهده کردید که به بهانه مخالفت با اشخاص همه دستاوردهای انقلاب را حراج گذاشت و اینگونه القا کرد که روحانیت در اداره جامعه کارایی ندارد. در سالگرد رحلت امام در مرقد به ایشان گفتم حرفهای ناقص گفتهاند. ترجیح میدهم خودشان اصلاح کنند وگرنه ناچارم توضیح بدهم. چند روز هم صبر کردم و جوابی ندیدم. پس از آن نامهای تهیه کردم. چون میبایست جواب آن حرفها داده میشد. میگویند چرا قبل از انتخابات نامه را دادم. این سؤال دیگر سفسطه است چون مگر ایشان هدفی غیر از انتخابات در طرح آن مباحث خلاف واقع داشت؟ نامه را تهیه کردم و در آخرین فرصت قبل از انتخابات که عصر سهشنبه بود، برای رهبری فرستادم. چون اگر سهشنبه میدادم، روزنامهها چهارشنبه مینوشتند و اگر چهارشنبه میدادم، پنجشنبه کسی حق نداشت بنویسد. چون فرصت تبلیغات تمام میشد. میخواستم جواب آن حرفها را بدهم. در کنار آن کارها، در رفت و آمد و اخبار مؤثق شور و اشتیاق مردم را میدیدم. از برنامههای محافل مجریان انتخابات هم خبر داشتم. به هر حال در همان فرصت باقیمانده برای رهبری معظم فرستادم و متأسفانه در آن فاصله ۲ ساعته باقیمانده نامه را به ایشان نداده بودند. چون جوابی به من نرسیده بود. در آخرین لحظاتی که میخواستم خدمت ایشان بروم، منتشر کردم. وقتی رفتم، ایشان گفتند: داشتم نامه شما را از روی کامپیوتر میخواندم. یعنی پس از اینکه پخش شده بود هم، هنوز متن اصلی را به ایشان نداده بودند. پرسیدم از نظر شما چگونه بود؟ گفتند: از لحاظ محتوا هیچ ملاحظهای ندارم و فقط یک نکته دارم که آقای احمدینژاد شخص شما را به فساد متهم نکرد و درباره بچههای شما گفت. گفتم: فضا بهگونهای بود که اگرچه از من اسم نبرد، اما همه چیز متوجه من شد. ایشان گفتند: واقعاً هیچ ملاحظهای روی نامه ندارم. ولی اگر جای شما بودم، بعد از انتخابات منتشر میکردم. گفتم: خواست خدا بود که شما تا قبل از انتشار نبینید، چون اگر میخواندید و به من میگفتید، منتشر نمیکردم و این مناسب نبود. چون اگر بعد از انتخابات منتشر میکردم دو حالت داشت: اگر آقای احمدینژاد شکست بخورد که درست نیست با ایشان درگیر شوم. چون اخلاقاً کار درستی نیست. اگر هم پیروز شود که اصلاً درست نیست با منتخب مردم درگیر شوم و جشن انتخابات را در کام مردم تلخ کنم. ولی الان حق من است که جواب بدهم و دادم. ایشان هم در مقابل این منطق من اعتراض نکرد.
در پاسخی که آقای هاشمیرفسنجانی به نقل از رهبر معظم انقلاب داده است، ایشان گفتهاند که آقای احمدینژاد شخص شما را به فساد متهم نکرد و درباره بچههای شما بود.
اکنون پرونده آقای مهدی هاشمی در قوه قضائیه در جریان است و دو جلسه دادگاه آن برگزار شده و براساس دریافتهایی از جریان دادگاه بیشتر اتهامات او اقتصادی است تا سیاسی.
یک نکته دیگر در نامه آقای هاشمیرفسنجانی و مواضع ایشان در جریان فتنه دیده میشود. ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که آقای هاشمی در همین مصاحبه عنوان میکند که اگر احمدینژاد پیروز شود که اصلا درست نیست با منتخب مردم درگیر شوم و جشن انتخابات را در کام مردم تلخ کنم.
این موضع درست و به حقی است که او عنوان کرده است اما آیا ایشان که خود را بیطرف در انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ معرفی کرده است، به رقیب آقای احمدینژاد یعنی آقای میرحسین موسوی، تذکری و توصیهای درخواستی برای پایان لجبازیهای سیاسی خود نداده است؟
در اتفاقات انتخابات ۸۸ شاید بتوان گفت که هر دو طرف مقصر بودند اما تقصیر کار را تنها یک نفر دانستن دور از عدالت و انصاف است. هر دو طرف مقصر بودند اما درصد تقصیر کدام بیشتر بود؟
آیا نباید در آن نامه به اشتباهات طرف مقابل هم اشاره میشد و حتی پس از آن که انتخابات برگزار شد و احمدینژاد رئیسجمهور شد با رعایت بیطرفی به رقیب انتخاباتی رئیسجمهور منتخب توصیه جدی میشد که به اعتراضات پایان دهد؟
رهبر معظم انقلاب در خطبههای نماز جمعه در همان سال هم به رئیسجمهور تذکر دادند، هم به نخستوزیر دوران ریاست جمهوری خودشان و هم پاسخی به آقای هاشمیرفسنجانی. همانگونه که شخص آقای هاشمی همواره به نزدیکی و قرابت دیرینه خود با رهبر معظم انقلاب اشاره داشته است ایشان نیز به آن اشاره کردند و حتی عنوان کردند که شخص آقای هاشمی از فساد مالی مبراست و بر سرمایه شخصی او افزون نشده که حتی برای نظام هم هزینه کرده است. ایشان در آن نماز جمعه باز هم تأکید کردند شخص آقای هاشمی رفسنجانی.
در هر صورت همانگونه که آقای هاشمیرفسنجانی عنوان کرده است که «این سینه من از اسرار نظام جمهوری اسلامی زخم است» افراد دیگر هم هستند که اسراری از نظام را در سینه داشته باشند اما هیچگاه بر زبان نیاوردهاند و سخنی نگفتهاند که شائبه افشای اسرار نظام باشد.
پس از گذشت ۵ سال از انتخابات ریاست سال ۸۸ و فتنهای که باعث شد علیرغم خسران، سره از ناسره هم روشن شود، نامه شما برای رهبر انقلاب تا زمانی که به دست ایشان نرسیده بود به صلاح بود که منتشر نشود. همانگونه که پاسخ ایشان به شما هنوز پس از گذشت ۵ سال رسانهای نشده است و تنها شما اشارهای کوچک به پاسخ لفظی ایشان داشتید.
تأثیر یک نامه چگونه باید باشد؟ مثبت یا منفی؟!
جام جم
- صدا و سیما برگزار می کند: بچههای ایران؛ بچه های غزه
- وزیر بهداشت هشدار داد روغننباتی در شیرهای پرچرب
- پزشک انگلیسی بیمارستان شفا: درغزه آخرالزمان برپاست
- گفتوگو با احسان علیخانی برخی نقدها به «ماه عسل» بیرحمانه بود
خراسان
- آغاز عقب نشینی ارتش صهیونیستی از غزه
- شماره بیست و هفتم «رصد» با موضوع «ما و مهاجران افغان» منتشر شد
- تخلف صنایع لبنی در استفاده از روغن پالم در شیر
- وزارت اطلاعات دفاتر شبکههای ماهوارهای وحدت شکن و خرافی را تعطیل کرد
کیهان
- زمزمههای شکست رژیم صهیونیستی ژنرال اسرائیلی: از گذشته درس نگرفتیم دوباره به غزه حمله کردیم
- مدیر عامل: 80 درصد معوقات بانک ملی مشکوکالوصول است
- با هوشیاری نیروهای امنیتی عراق طرح تروریستهای داعش برای حمله به بغداد ناکام ماند
- اطلاعات ضروری برای پذیرفته شدگان آزمون سراسری
جمهوری اسلامی
- در ادامه محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در غزه صورت گرفت گسترش تظاهرات ضد صهیونیستی در سراسر جهان
- هشت میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در سه ماه اول سال 93
- تهران امروز میزبان نشست وزرای خارجه کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد
- حجتالاسلام ناطقنوری: متاسفانه دروغ، چاپلوسی و تملق دارد نهادینه میشود
رسالت
- 10 سرویس و 80 خدمت جدید پستی در کشور رونمایی میشود
- پیام کاریکاتور توهینآمیز روزنامه آرمان همان پیام نه غزه نه لبنان است
- جنایات غزه ثابت کرد اعلامیه حقوق بشر کاغذپارهای بیش نیست
- همیشه میخواستم درباره شهید باقری فیلم بسازم
سیاست روز
-ملاحظاتی بر یک نامه
-هیمنهای که غزه تار و پودش را در هم پیچید
-خلع سلاح هستهای صهیونیستها شرط ایران برای توافق نهایی
-کودککشی در غزه سیاست رژیم صهیونیستی است
وطن امروز
- تعداد شهدای حملات وحشیانه صهیونیستها به 1830 نفر رسید کاخ سفید در محاصره حامیان غزه
- متنوعسازی قیمتها به راهآهن رسید بلیت قطار در شیب گرانی!
- وزیر بهداشت هشدار داد وجود پالم در شیرهای پرچرب
- گزارش «وطن امروز» از جدال حق پخش تلویزیونی فوتبال دندان گرد فدراسیون
حمایت
- در اعتراض به رفتار شرم آور بوق های رسانه ای دنیا صورت گرفت فریاد بلند خبرنگاران ایرانی ما را به غزه اعزام کنید
- نمایندگان کارگری در گفت وگو با «حمایت»: ادامه وضعیت فعلی قراردادهای موقت کار قانونشکنی است
- رییس سازمان پزشکی قانونی خبر داد 6 رشته پزشکی ؛ در رأس شکایت بیماران
- در قالب بازخوانی یک پرونده بررسی شد اعلام جرم برای چک بلامحل
ایران
- موج جهانی خشم
- معاونت رئیس جمهوری مستندات خود را منتشر کرد افشای پرونده استخدام های سفارشی
- 4 پیشنهاد برای خروج بنگاههای تولیدی از رکود
- تلاش جهانیان برای مهار هیولای مرگ
مردم سالاری
- با حضور بیش از 30 کشور در ایران برگزار میشود نشست کمیته فلسطین در تهران
- ناطقنوری: بنا ندارم در انتخابات مجلس شرکت کنم
- مجید انصاری: گروهک داعش تیغ را زیر گلوی مسلمین گذاشته است
شهروند
- آخرین وداع با حسین معدنی
- وزیر بهداشت درباره استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی هشدار داد روغن خطرناک در شیرهای چرب
- در دیدار روسای هلالاحمر ایران و صلیبسرخ تانزانیا مطرح شد: آموزش ایران به صلیبسرخ تانزانیا
- ناطقنوری: شکایت از احمدینژاد به رنجنامه تبدیل شد
تفاهم
- پسرها بیشتر از دخترها جذب هرمی ها می شوند فعالیت شرکت های هرمی در قالب بازاریابی اینترنتی
- خرید و فروش اینترنتی خودروهای دست دوم در بازار
- فعالان فرش آمریکا به ایران میآیند
- وزیر نیرو: 500 شهر کشور با خشکسالی مواجه هستند
دنیای اقتصاد
- در یک سند راهبردی تدوین شد قطب نمای آینده بورس آینده بورس
- دامنه دستمزد در اقتصاد ایران
- سرمایهگذاران به شهرهای جدید دعوت شدند فرش قرمز 100 هزار میلیاردی
- مشاور رئیسجمهور در پارلمان اقتصاد تشریح کرد تقسیم کار برای رکودزدایی
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد
در گفتوگوی اختصاصی «جام جم» با رئیس کانون سردفتران و دفتریاران قوه قضاییه عنوان شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه