تنیس روی میز ایران تا این لحظه به بازی‌های آسیایی معرفی نشده، اما ورزشکاران آن برای حضوری قدرتمند در اینچئون تلاش می‌کنند

تنیس روی میز و تردیدهای رفتن به اینچئون

تنیس روی میز ایران در سطح آسیا با رقبایی دیدار می‌کند که در سطح جهانی قرار دارند. از این‌رو رقابت با نفرات این کشورها برای ملی‌پوشان ایرانی دشوار است. تنیس روی میز در رده‌های سنی پتانسیل خوبی دارد. از این‌رو برنامه‌هایی برای گروه‌های سنی در نظر گرفته شده است. با این حال در ماه‌های گذشته افت ورزشکاران این رشته نگرانی‌هایی پدیده آورده است.
کد خبر: ۶۹۷۶۹۲

محمد زارع‌پور، رئیس فدراسیون تنیس روی میز در این‌باره می‌گوید: برای صعود در رده‌بندی فدراسیون جهانی، پینگ‌پنگ‌بازان باید در مسابقه‌های دارای رنکینگ در هر ماه شرکت کنند. چون نوشاد و نیما عالمیان همراه پوریا عمرانی به دوره آموزش ضرورت خدمت سربازی رفتند، نتوانستیم به مسابقه‌ها برویم. همین امر باعث سقوط پینگ‌پنگ‌بازان ما شد. البته برای اعزام این نفرات به مسابقه‌های برون‌مرزی هماهنگی‌هایی صورت گرفته و انتظار می‌رود دوباره به جایگاه‌مان باز‌گردیم.

تنیس روی میز ایران در آینده مسابقه‌های آسیایی جوانان و نوجوانان و بازی‌های آسیایی اینچئون را در پیش دارد که انتخابی مسابقه‌های آسیایی بعد از ماه مبارک رمضان برگزار می‌شود. باوجود معرفی نشدن تنیس روی میز در بازی‌های اینچئون تا این لحظه، کسی از مسئولان و اعضای تیم‌ها دست از تلاش برنداشته است. تمرینات تیم ملی پینگ‌پنگ دختران هم برای اعزام به مسابقه‌های اینچئون بعد از ماه رمضان در تهران و اصفهان برگزار می‌شود. تیم دختران برای نخستین‌بار به بازی‌های آسیایی اعزام می‌شود. در بخش پسران نیز قرار است پینگ‌پنگ‌بازان برتر به بازی‌های آسیایی بروند. زارع‌پور درباره این‌که چند نفر به بازی‌های آسیایی می‌روند، می‌گوید: ما حداقل سه نفر از پینگ‌پنگ‌بازان را به این بازی‌ها اعزام می‌کنیم.

نیما و نوشاد عالمیان، پوریا عمرانی و افشین نوروزی، چهار عضو تیم ملی تنیس روی میز هستند که تلاش فدراسیون برای اعزام هر چهار نفر است، اما اگر قرار شد سه نفر به اینچئون بروند، آن وقت یک نفر باید خط بخورد.

رئیس فدراسیون تنیس روی میز می‌گوید: اگر قرار بر خط خوردن یک نفر باشد، میزان آمادگی و آخرین رنکینگ ورزشکاران اهمیت پیدا می‌کند و ملاک‌های ما برای انتخاب تیم ملی این موارد است.

زارع‌پور در پاسخ به این پرسش که چقدر امیدوار به معرفی تنیس روی میز به بازی‌های آسیایی است، می‌گوید: ما تابع تصمیم مسئولان وزارت و کمیته المپیک هستیم. تلاش ما این است به بازی‌ها برویم چون اعتلای ورزش‌ها فقط در مدال‌آوری نیست. حضور ما در بازی‌های آسیایی به پیشرفت این ورزش کمک می‌کند. مسئولان قول داده‌اند تا اواخر مرداد ماه تکلیف تیم ملی تنیس روی میز را مشخص کنند.

تا آغاز بازی‌های آسیایی کمتر از سه ماه باقی مانده است و چنانچه تا اواخر مرداد تنیس روی میز در فهرست کاروان اعزامی ورزش ایران در بازی‌ها قرار بگیرد، فرصت چندانی برای ملی‌پوشان باقی نمی‌ماند. زارع‌پور درباره نحوه آماده‌سازی ملی‌پوشان می‌گوید: ملی‌پوشان ما در حال آماده‌سازی هستند. اخیرا سه ملی‌پوش مازندرانی که دوره خدمت سربازی را طی می‌کنند، در تالاری با تجهیزات کامل در بابل تمرینات مستمری دارند. این تالار بتازگی احداث شده و پایگاه مناسب فدراسیون برای استعدادهای این ورزش در شمال ایران است.

تیم ملی در صورت اعزام به بازی‌ها، یک ماه قبل از سفر به اینچئون به کمپ اشلایگر در اتریش می‌رود. در این کمپ نفرات ما با برترین‌های دنیا تمرین می‌کنند. برای دختران نیز حریفانی از مجارستان در نظر گرفته‌ایم تا به اردوهای تهران و اصفهان بیایند. زارع‌پور درباره ندا شهسواری، پینگ‌پنگ‌باز دختر تیم ملی می‌گوید در صورت موافقت مسئولان با تیم دختران او نخستین دختر ایرانی است که در تاریخ این ورزش به بازی‌های آسیایی اعزام می‌شود.

رئیس فدراسیون پینگ‌پنگ از تیم ملی به‌عنوان جوان‌ترین تیم تاریخ تنیس روی میز ایران در بازی‌های آسیایی نام می‌برد و ابراز امیدواری می‌کند که تیم به بازی‌های آسیایی اعزام شود. حضور تیم ملی تنیس روی میز چه تاثیری در آینده این ورزش دارد؟ در گفت‌و‌گو با کارشناسان و مربیان این ورزش ابعاد تازه‌تری پیدا می‌کند.

بهترین در میان راکتی‌ها

مجید احتشام‌زاده، ملی‌پوش سابق پینگ‌پنگ بااشاره به انتخاب برخی رشته‌های ورزشی بدون شانس مدال برای بازی‌های آسیایی 2014 اینچئون کره جنوبی معتقد است در راستای این سیاست حتما باید تیم ملی تنیس روی میز ایران هم در فهرست کاروان اعزامی قرار بگیرد.

احتشام‌زاده می‌گوید: اگر بجز رشته‌های مدال‌آور و نزدیک به مدال که همواره سیاست چندین و چند ساله کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش بود، قرار بر اعزام تیم‌های بدون بخت مدال توام با نگاه توسعه‌ای و انگیزشی باشد، اعزام نکردن تیم ملی تنیس روی میز ظلم بزرگی است. در میان ورزش‌های راکتی مثل اسکواش، بدمینتون، تنیس روی میز و تنیس بدون شک این ورزش چه به لحاظ قدمت و پیشینه گرفتن مدال چند پله جلوتر از بقیه است و نرفتن ورزشکاران تنیس روی میز اثرات نامطلوبی در روحیه جوانان آن خواهد داشت. احتشام‌زاده که خود یکی از چند ورزشکار المپیکی تنیس روی میز ایران است با اشاره به مدال تاریخی برنز بازی‌های آسیایی 1958 توکیو در بخش تیمی ادامه می‌دهد: تنیس روی میز جزو اولین رشته‌های اعزامی به بازی‌های آسیایی بوده و حیف است این میدان را در صورت فراهم بودن شرایط برای سایر رشته‌های همسطح با این رشته از ورزشکاران جوان و با انگیزه آن گرفت.

بدون انگیزه، پیشرفت ممکن نیست

محمد بایرامپور با سابقه‌ای طولانی در عرصه ملی یکی از چهره‌های برجسته تنیس روی میز کشور است. او نیز حضور تیم ملی در بازی‌های آسیایی را در برنامه‌های توسعه‌ای این ورزش بسیار مطلوب و اثر بخش می‌داند.

بایرامپور به تناوب از سال 1366 تا 1389 عضو تیم ملی بود و در این مدت طولانی نیز میدان‌های بزرگ جهانی و آسیایی و تورنمنت‌های مهمی را تجربه کرد. او همانند بسیاری از پیشکسوتان این ورزش اعتقاد دارد حضور تیم ملی در بازی‌های آسیایی 2014 اینچئون کره یک ضرورت جدی و مهم برای ورزشکاران این رشته به شمار می‌رود و از نظر فنی و کیفی تاثیر بسزایی در آینده تنیس روی میز دارد.

رکورددار بیشترین قهرمانی در رده‌های سنی تنیس روی میز ایران می‌گوید: ملی‌پوشان در سال‌های اخیر سیر صعودی خوبی در رنکینگ فدراسیون جهانی داشتند و با وجود بالا و پایین شدن رتبه‌ها در چند وقت اخیر به دلیل مشکلات، باز هم نیاز مبرمی به شرکت در چنین میدان‌های بزرگی دارند. نگاه صرف نتیجه‌گرایی و مدال‌آوری به رشته‌ای مثل تنیس روی میز با حضور قدرت‌های اصلی جهان در آسیا، نوعی جفا در حق ورزشکاران آن است که از کمبود امکانات سخت‌افزاری رنج می‌برند. اگر میدان‌هایی مثل بازی‌های آسیایی را هم از ورزشکاران این رشته دریغ کنیم، مطمئنا دیگر هیچ انگیزه‌ای برای آنان باقی نخواهد ماند.

محمد رضاپور / گروه ورزش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها