ساعت بیولوژیک بدن هر انسان نقش مهمی در زمانهای خواب، مواقع اوج هوشیاری و زمان برخی فرآیندهای روانی خاص بازی میکند. در حقیقت، این ساعت بیولوژیک بیان حداکثری برخی ژنها را در زمانهای خاصی از روز موجب میشود. در صورتی که این ساعت بیولوژیک از کار افتد، مشکلات بعدی ناشی از آن در انسان بروز میکند.
«ماکوتو آکاشی» یکی از متخصصان این مطالعه گفت: عدم سازگاری و انطباق بین ریتمهای روانی و زیستمحیطی نه تنها به بهداشت روانی انسان آسیب میزند بلکه خطر ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت، اختلال خواب، سرطان و بیماریهای قلبی - عروقی را نیز تشدید میکند. این ساعت دو مسیر اصلی دارد. مسیر اول به نور واکنش نشان میدهد که به دفعات نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. مسیر دوم نیز به مواد خوراکی پاسخ میدهد.
متخصصان در این آزمایش به منظور مطالعه دقیقتر روی مسیر دوم که به تغذیه وابسته است، روی سلولهای تعدادی از موشهای آزمایشگاهی بررسی کرده و دریافتند هورمون انسولین که در ارتباط با نوع تغذیه است در تنظیم مجدد ساعت بیولوژیک بدن نقش دارد. به بیان سادهتر انسولین به همزمانی ساعت معده با زمان مصرف وعده غذایی کمک میکند. این هماهنگیها بین تغذیه و ساعت بیولوژیک در بهبود سلامت جسمی و روانی انسان تاثیر حیاتی دارند.(ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد