سیاست روز:چرخش ۱۸۰ درجهای به سمت تخریب
«اصلاحطلبان قطعاً برای انتخابات آینده مجلس در حال برگزاری جلسه، بحث و گفتوگو و برنامهریزی هستند تا خاکریزهای از دسترفته را یکی پس از دیگری به دست آورند.»
این جمله را یکی از نمایندگان سابق شورای شهر چهارم و البته معاون فعلی رئیسجمهور محترم در همان هفتههای ابتدایی پیروزی روحانی عنوان کرده بود. آنها پس از موفقیت روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و سند زدن آن به نام خود، توانستند ریاست شورای شهر را هم به مسجدجامعی بسپارند. اما سنگری که آنها نتوانستند فتحش کنند و به نوعی شکست خوردند، ماندن قالیباف در ساختمان بهشت بود. شکستی که آنقدر برایشان سنگین به نظر میرسید که با انواع و اقسام ابزارها سعی در پایین کشیدن قالیباف داشتند، اما نشد. شکست در سنگر شهرداری تهران آنقدر سنگین بود که آنها هنوز و همچنان از حمله به شهردار دست برنداشتهاند و با کوچکترین مشکلی در شهر، تفنگ رسانهای خود را به سمت قالیباف میگیرند و خواستار استیضاح و برکناری او میشوند.
اما مجلس برای اصلاحطلبان و البته برخی دولتیها موضوع ویژهای است. سنگری که رویای فتح آن باعث میشود تا به هر روشی فکر کنند و عمل کنند.
درست پس از انتخابات ریاست جمهوری و بیرون آمدن نام حسن روحانی از صندوقهای رای بود که جبهه رسانهای اصلاحطلبان برنامهریزی خود را برای مجلس دهم آغاز کرد. با پایان دولت احمدینژاد رویکرد رسانههای حامی جریان اصلاحات در مواجهه با مجلس شورای اسلامی تغییری ۱۸۰ درجهای داشت.
سرمای هوای دوران احمدینژاد!
در دوران احمدینژاد و به خصوص در دوره دوم ریاست جمهوری وی، نوع برخورد شخصیتها و رسانههای اصلاحات، به گونهای بود که در همه چالشها و اختلافات بین دولت و مجلس، به سمت و سوی بهارستان میرفتند و خانه ملت را در آغوش میکشیدند! در آن دوران صرف نظر از موضوع اختلاف، همواره حق با مجلس شورای اسلامی بود.
اگر مصوبه دولت از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی ملغی اعلام و ابلاغ میشد، نشان از قانونشکنی احمدینژاد و دولتش داشت. اگر وزیری از سوی نمایندگان برای پاسخگویی به سوال احضار میشد، نشان از ضعف مدیریتی وزیر داشت.
اگر وزیری استیضاح میشد این حق نمایندگان بود که وزیر نالایق را به صحن مجلس بکشانند و درصورت عدم اقناع، رای اعتماد خود را از او پس بگیرند. حتی نمایندگان این حق را داشتند که رئیسجمهور را به صحن مجلس بیاورند و برای اولینبار در تاریخ جمهوری اسلامی از او طرح سوال کنند.
در روزهای پرچالش میان دولت و مجلس، رسانههای اصلاحطلب، همواره حامی خانه ملت بودند. در واقع شیوه برخورد آنها به گونهای بود
که گویی مجلس شورای اسلامی، متشکل از نمایندگان این جناح سیاسی بود. در کنار این برخوردها، مصاحبهها، یادداشتها و تحلیلهایی نیز منتشر میشد که به دفاع از مجلس میپرداخت و البته در مقابل دولت صفآرایی میکرد. در آن زمان مدام یادآوری میشد که مجلس در راس همه امور است. آن زمان اگر احمدینژاد (به غلط) رای خود را با رای نمایندگان قیاس میکرد، توهین به مردم و نمایندگانشان بود. اگر نمایندهای به دفاع از دولت میپرداخت لقب وکیلالدوله را از سوی این رسانهها دریافت میکرد و... اما واقعیت چیز دیگری بود.
گرمای هوای دوران روحانی
اما با شروع دولت یازدهم، داستان شکل دیگری گرفت و اصلاحطلبان سعی کردند هرچه بیشتر از مجلس شورای اسلامی فاصله بگیرند و اینبار برخلاف سالهای گذشته نه در کنار مجلس که به عنوان منتقد و مخالف خانه ملت موضع بگیرند. گویی گرمای شدید عصر روحانی سبب شده بود تا فاصله اصلاحطلبان با مجلس به بیشترین میزان خود طی سالهای اخیر برسد.
حتی رای بالای مجلس به کابینه روحانی هم سبب نشد تا برخیها از صرافت تخریب مجلس بیفتند و همان ۳ وزیری هم که نتوانستند اعتماد مجلس را جلب کنند بهانهای برای نقد مجلس شدند. از آن پس اگر نمایندهای از وزیری سوال کند، قطعا حق با وزیر است و نمایندگان میخواهند بهانهتراشی کنند. اگر بحث استیضاح وزیری مطرح شود، قطعا قوه مقننه قصد تضعیف دولت را دارد! اگر مجلس مصوبه دولت را نپذیرد، این اشکال را هم باید در بهارستان جستوجو کرد و نه پاستور. حالا زمان آن است که مدام فریاد بزنند برخی پیام مردم در ۲۴ خرداد را درک نکردند و به رای دولت ببالند و همان روش غلط احمدینژاد را برای تخریب مجلس به کار گیرند. حالا ظاهرا مجلس در راس همه امور نیست و این دستگاه اجرایی است که باید در راس باشد. حالا تعداد کمی از نمایندگان که حتی برای سرفه دولتمردان در صحن مجلس فریاد "احسنت، احسنت" سر میدهند، نامشان وکیلالدوله نیست. آنها معتدل شدهاند! اما واقعیت چیز دیگری است.
واقعیت اول
واقعیت نوع برخورد در زمان احمدینژاد را باید در دو انتخاب مردم در سالهای ۸۴ و ۸۸ جستوجو کرد. شکست اصلاحطلبان در دو مقطع زمانی و به خصوص خرداد ۸۸ سبب شده بود که جریان رسانهای آنها تمام تلاش خود را به کار بندد تا انتقام آن شکست را بر روی صفحات کاغذی و البته رسانههای اینترنتی بگیرد. تلاشی که تا حدود زیادی موفقیتآمیز بود و این جریان رسانهای توانست حتی نقاط قوت دولتهای نهم و دهم را به صورتی نشان دهد که گویی نقطه ضعف دولت بوده است.
البته در دولت کنونی هم هستند افرادی که خدمتهای دولت گذشته را خیانت میپندارند و اعتدال را فراموش میکنند. رهبر انقلاب در ۱۴ خرداد سال گذشته خطاب به کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری فرموده بودند: «من به برادرانی که میخواهند اطمینان این مردم را به سمت خودشان جلب کنند، نصیحت میکنم که منصفانه حرف بزنند؛ انتقاد کنند، لیکن انتقاد به معنای سیاهنمایی نباشد؛ به معنای انکار کارهای بسیار برجستهای نباشد که چه در این دولت، چه در دولتهای قبلی انجام گرفته است و کسانی مثل خود آنها سر کار آمدهاند و شب و روز تلاش کردهاند و آن کارها را انجام دادهاند. انتقاد به معنای انکار جهات مثبت نیست؛ انتقاد این است که انسان کار مثبت را بگوید، نقص و ضعف را هم بگوید.» اما متاسفانه این سیاه نماییها همچنان ادامه دارد و برخی از همین راه نان میخورند!
واقعیت دوم
ایفای نقش وکیلمدافع دولت در مقابل مجلس، امری است که قطعاً اصلاحطلبان به عنوان تاکتیک موقت از آن استفاده میکنند.
آنها برای فتح صندلیهای سبز مجلس دهم، برنامهریزی ویژهای را در دستور کار قرار دادهاند و در نخستین ترفندشان، قصد تخریب چهره مجلس فعلی را دارند.
در واقع نشان دادن یک مجلس ناکارآمد با هر روشی جزو برنامههای آنهاست. به عنوان مثال نوع موضعگیری رسانههای اصلاحات در قبال کارت زرد هفته گذشته وزیر کشور از مجلس شورای اسلامی موید همین مسئله است.
«دولت پنجمین اخطار را هم از مجلس اصولگرا گرفت/ کارت زرد به وزیر به دلیل ساپورتپوشی بانوان»، «کارت زرد، اینبار با نشان ساپورت»، «مجلس نگران بدحجابی و جمعیت»، «بهارستان به رحمانیفضلی کارت زرد داد/ توبیخ وزیر بابت زنان ساپورتپوش»، «جنجال بر سر بانوان ساپورتپوش به توبیخ وزیر انجامید/ پنجمین کارت زرد مجلس» و... بخشی از تیترهایی بود که رسانههای اصلاحطلب و حتی حامی دولت برای صفحه اول خود در نظر گرفته بودند.
اما تغافل این رسانهها آنجایی مشخص میشود که فردی که باعث کارت زرد گرفتن وزیر از مجلس شده است، همان فردی است که طی یکی دو سال اخیر با کوچکترین اظهارنظری که همسو با تفکرات اصلاحات باشد به عکس و تیر یک همین رسانهها تبدیل شده است. مروری بر آرشیو همین روزنامهها و رسانهها نشان میدهد که تفکرات و سخنان او همواره با استقبال اصلاحطلبان همراه بوده است، اما وقتی همین نماینده مجلس با طرح سوال از وزیر و نمایش قابل تامل برخی تصاویر که شأن مجلس را دچار خدشه میکند، باعث گرفتن کارت زرد رحمانیفضلی میشود، همین رسانهها بدون پرداختن به دلیل اصلی و باعث و بانی این کارت زرد، کل مجلس را زیر سوال میبرند.
اخطار وزیر کشور حاصل قانع نشدن همان نمایندهای است که تا پیش از این به عنوان حامی دولت مطرح میشده و در آینده نیز چنین خواهد بود و اگر مطهری از پاسخ وزیر اتفاقا اصولگرای دولت قانع شده بود، نیازی به رایگیری در صحن علنی نبود.
نکته دیگر آنکه بسیاری از هواداران (فعلی) دولت، مخالف حضور رحمانیفضلی بر مسند وزارت کشور هستند و حضور او را با توجه به انتخابات مجلس پیش رو به صلاح نمیدانند. به خصوص آنکه این وزیر در مقابل بسیاری از تغییرات مدیران با استفاده از «داس» مقاومت کرده و حتی گلایههایش هم رسانهای شده است.
در واقع استیضاح و برکناری وزیر کشور، بازی دوسر برد آنها محسوب میشود. از سویی خط تخریب مجلس ادامه مییابد و از سویی دیگر وزیری که دل خوشی از او ندارند کنار میرود.
درسی برای همه
عملکرد دوگانه اصلاحطلبان در برخورد با مجلس شورای اسلامی نشان از آن دارد که آنان در آیندهای نزدیک ممکن است حمایت کلامی خود از دولت را هم کنار بگذارند و وقتی منافعشان اقتضا میکند، در مقابل دولت یازدهم هم بایستند. چنانکه در اظهارات اخیر برخی از تئوریسینهای این جریان هم میتوان به وضوح دید که آنان به نوعی طلبکاری خود از دولت را اعلام میکنند و سعی در جداسازی رای خود از آراء روحانی دارند.
آنها تا زمانی همراه با دولت خواهند بود که منافعشان در تقابل با دولت یازدهم نباشد و هر زمان که احساس کنند میتوانند روی پای خود بایستند، نه تنها از دولت فاصله میگیرند که نقش منتقد و مخالف را ایفا خواهند کرد. کاری که مرور تجربه سالهای اخیر به وضوح آن را پیشروی همه قرار خواهد داد.
جام جم
-رهبر معظم انقلاب:عراق صحنه جنگ انسانیت با وحشی گریهاست
-رشد 40 درصدی اقبال عمومی به والیبال
مدارک دانشگاههای غیر معتبر پزشکی دیگر ارزشیابی نمیشود
تمدد اعصاب در استخر پول
خراسان
-رهبر معظم انقلاب:سرمایهگذاری امروز دشمن جنگ داخلی میان ملتهاست
-افزایش ۷ درصدی ولادت در خراسان رضوی
-درخواست چین برای تشکیل پیمان امنیتی با حضور ایران و روسیه
-آیت ا... جوادی آملی: عراق گورستان عمومی داعش خواهد شد
کیهان
- رهبر انقلاب در جمع خانواده شهیدان هفتم تیر و شهر تهران: حوادث عراق تقابل شیعه و سنی نیست جنگ انسانیت و بربریت است
- بهرهبرداری از 19 هزار واحد مسکن مهر در اردبیل
- وزیر خارجه روسیه مطرح کرد آمریکا، انگلیس و فرانسه داعش را تروریست نمیدانند!
- گفت و گوی اختصاصی کیهان با حاج صادق آهنگران این قافله عزم کرب و بلا دارد...
جمهوری اسلامی
- رئیس جمهور به کنکوریهای زاهدان و ایرانشهر سهمیه داد
- رهبر انقلاب در دیدار خانوادههای معظم شهیدان هفتم تیر و شهیدان شهر تهران: حوادث عراق، جنگ تروریسم با مخالفان تروریسم است
- راهکار نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بر مصوبات دولت برای اجرا ابلاغ شد
- پیشروی ارتش عراق برای آزادسازی شمال استان بابل
رسالت
- افزایش 7 درصدی ولادت در خراسان رضوی لیبرالها اعتقاد داشتند دولت در امر دین بی طرف است
- اعطای درجه سرتیپی توسط رهبر معظم انقلاب به سردار گرجیزاده
- کاهش 2 درصدی نرخ بیکاری کشور تا پایان برنامه پنجم توسعه
- عراق برای داعش یک گورستان عمومی خواهد بود
سیاست روز
-چرخش ۱۸۰ درجهای به سمت تخریب
-قضایای عراق جنگ دلبستگان غرب با طرفداران استقلال ملتهاست
-زرشناس:«ایران در گذر روزگاران» تحریف آشکار تاریخ است
-نه عراق و نه منطقه نیازی به حضور امریکا ندارد
وطن امروز
- دیدار خانواده معظم شهدای هفتم تیر با رهبر انقلاب جنگ آمریکا علیه استقلال ملتها
- مادر سیده زهرا حسینی به فرزند شهیدش پیوست «دا» درگذشت
- پایگاه اطلاعرسانی «آرشیو امنیت ملی» آمریکا فاش کرد جزئیاتی جدید از نقش انگلیس در کودتای 28 مرداد
- فرار تروریستها و بازگشت آوارگان کنترل ارتش بر تکریت
حمایت
- رهبر معظم انقلاب در دیدار خانواده شهدای هفتم تیر: عوامل ترورهای خونین ملت ایران درآغوش مدعیان حقوق بشر هستند
- گزارشی از رویکرد و مواضع رییس قوه قضاییه چرا خط و نشانها اثری در مواضعآیتالله ندارد؟
- گفتگو با بهمن ابراهیمی، روانشناس چگونه با آلزایمر مبارزه کنیم؟
- مدالهایی که دوپینگ از ورزش ایران میگیرد قهرمانی به قیمت بیآبرویی!
اعتماد
- گفتوگو با معاون امور زنان و خانواده رییسجمهوری برخی تبعیض ها علیه زنان نامریی است
- وزیر اطلاعات مطرح کرد علوی: عدهیی با نسبتهای دروغ با حیثیت و شخصیت سران کشور بازیمی کنند
- رهبر معظم انقلاب در دیدار خانوادههای شهیدان هفتم تیر تبیین کردند تلاش جبهه استکبار برای راهاندازی جنگ شیعه و سنی
ابتکار
- رهبرمعظم انقلاب:حوادث عراق جنگ شیعه و سنی نیست
- کشمکشهایی برای دموکراسی دانشگاهی
- وزیر اطلاعات مطرح کرد؛ هشدار درباره تکرار فاجعه7تیر
- کمیته بررسیکننده تخلف بورسیه: تخلفات از جانب معاونت دانشجویی انجام شده است
مردم سالاری
- سه گزارش تخلف دولتاحمدینژاد
- سیدعلی خمینی:دشمنان ما از ابتدای انقلاب راه افراط را انتخاب کردند انقلاب ما مثل اسلام ما بر پایه عقلانیت و تفکر استوار است
- دور ششم مذاکرات هستهای،یازدهم تیر ماه برگزار میشوددستاوردهای پنج دور ماراتن هستهای
- هشدار وزیر اطلاعات:اندکی غفلت میتواند ما را دچار فاجعه 7 تیر کند
فرهیختگان
- تعابیر برخی منتقدان دولت روزبهروز بیپرواتر میشود پایداری در تندروی
- واشقانیفراهانی، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی: مشکلکمبود استاد را برطرف میکنیم
- مقام معظم رهبری در دیدار خانوادههای شهدای هفتم تیر تاکید کردند مردمسالاری اسلامی نسخهای شفابخش برای مقابله با دشمنان
- محمد موسوی، بهترین مدافع لیگ جهانی در گفتوگو با فرهیختگان: در حضور تماشاگران آزادی جشن صعود میگیریم
دنیای اقتصاد
- مقام معظم رهبری با اشاره به حوادث منطقه و عراق مطرح کردند جنگ «انسانیت» با «بربریت»
- سقوط سهم مسکن از وامهای بانکی
- خروج از زیر صفر با رشد 9 درصد همراه شد جهش صنعتی در بهار 93
- دیدار پرحاشیه «جان کری» با پادشاه عربستان
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: