رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری خبرداد:

۱ تا ۵ سال زندانی برای مجرمان سوالات کنکور

توصیه هایی برای والدین کنکوری ها

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش خطاب به داوطلبان کنکور گفت: داوطلبان کنکور نگرانی را از خود دور کنند و هر گاه احساس نگرانی کردند، چند نفس عمیق بکشند تا آرام شوند.
کد خبر: ۶۸۸۳۰۰
توصیه هایی برای والدین کنکوری ها

این روزها تب و تاب کنکور جوانان، دانش‌آموزان و تمام جامعه را فرا گرفته است و یکی از مهمترین رخدادهای موجود در زندگی این دانش‌آموزان اتفاق خواهد افتاد.

ابوالقاسم عیسی‌مراد، مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس خطاب به داوطلبان کنکور اظهار داشت: با توکل بر خدا، اطمینان خاطر و آرامش کامل در امتحان شرکت کنید؛ مثبت اندیش باشید و همواره این جملات را در ذهن خود تکرار کنید، «من برای امتحان کاملاً آماده‌ام و به خوبی از عهده آن بر می‌آیم».

وی افزود: داوطلبان نگرانی را از خود دور کنند و هر گاه احساس نگرانی کردند، چند نفس عمیق بکشند تا آرام شوند؛ داوطلبان قبل از امتحان با دوستانشان راجع به اضطراب و دلشوره صحبت نکنند و بهتر است بدانند که نگرانی همچون یک بیماری مسری قابل سرایت به دیگران است و کنکور آخر دنیا نیست.

این مقام مسئول در اداره کل امور تربیتی و مشاوره آموزش و پرورش ادامه داد: داوطلبان آرام ولی هوشیار باشند و به پشتی نیمکت تکیه دهند و راحت باشند؛ آنچه باید به ذهن بسپارند، این است که بیش از سه چهارم افرادی که در کنکور شرکت می‌کنند سیاهی لشگر هستند و داوطلب هیچگونه هراس و ترسی را به خود راه ندهند که سایر داوطلبان بر من رجحان و برتری دارند؛ هنگام حضور در جلسه کنکور، آنچه را که نباید از یاد برد آن است که حتماً باید زمان کنکور را در کنترل خود داشته باشند.

عیسی مراد همچنین با اشاره به موضوعاتی که والدین باید در خصوص کنکور فرزندانشان رعایت کنند، گفت: والدین خواب فرزندانشان را کنترل کنند و قبل از خواب، بیش‌تر به عوامل خنده‌آور به جای نصیحت بپردازند تا فرزندشان با آرامش بخوابد؛ این مسئله را توجیه کنند که به دنبال استراحت حدود هشت ساعت در شبانه‌روز می‌توان به طرز موفقیت‌آمیزی مطالعه کرد.

وی ادامه داد: در خانواده موفق جایی برای بحث بی‌نتیجه نمی‌ماند، به جای آن بیش‌تر به حل مشکل بپردازند؛ رقابت شخصی را سرلوحه‌ کار قرار دهند و تبعیض و مقایسه را کنار بگذارند و در نتیجه به آرزوی قلبی خود یعنی موفقیت و آرامش فرزند خود خواهند رسید.

وجود 6 دلیل کلی برای اضطراب در زمان امتحان

مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش، دلایل کلی اضطراب را مشتمل بر 6 موضوع در زمان امتحان عنوان کرد و خاطرنشان کرد: «سخت گیری های بیش از حد والدین برای کسب نمره عالی و هشدار بیش از حد درباره امتحان» نخستین دلیل، و دومین موضوع «ترس و تهدید» است؛ هنگامی که والدین شرایط سختی را در ایام امتحانات برقرار می‌کنند و فرزند خود را از گرفتن نمره کم و یا عدم قبول شدن ترسانده و تهدید می‌کنند، دانش آموز مضطرب می شود.

وی افزود: سومین موضوع «والدین مضطرب» است که وجود اضطراب در والدین باعث انتقال آن به فرزند و تشدید اضطراب او در ایام امتحانات می شود و چهارمین موضوع «مقایسه کردن» است که هرگاه والدین یا معلمان دائماً توانایی‌های فرد را با توانایی‌های فرد دیگر سنجیده و این امر با سرزنش همراه باشد، اعتماد به نفس فرد کم شده و بر اضطراب او افزوده می‌شود.

مدیر کل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش به پنجمین دلیل اضطراب امتحان اشاره و گفت: «پاداش نامناسب» زمانی رخ می‌دهد که اطرافیان برای قبول شدن و یا گرفتن نمره عالی، پاداش بیش از حد در نظر می‌گیرند و ششمین موضوع «انتظارات بیش از حد» است که گاهی اضطراب امتحان به این دلیل است که انتظارات والدین از فرزندان یا فرد از خود بیش از توانایی‌های اوست.

ارائه 12 راهکار برای کاهش اضطراب کنکور

این مقام مسئول در آموزش و پرورش همچنین 12 راهکار برای کاهش اضطراب کنکور مطرح کرد و بیان داشت: نخست بر توانایی های فرزندمان تأکید کرده تا اعتماد به نفس او تقویت شود و دوم این است که انتظارات خود را با توانایی های فرزندمان هماهنگ کرده و از او توقع بیش از حد نداشته باشیم؛ سومین موضوع این است که تلاش فرزندمان را برای کسب موفقیت‌های هرچند کوچک را قدر دانسته و او را تشویق کنیم.

وی اضافه کرد: چهارمین موضوع، عملکرد فرزندمان را با خودش مقایسه کرده، در صورت پیشرفت او را تشویق کرده و در غیر این صورت در صدد علت و رفع آن باشیم و پنجمین موضوع، امتحان جزئی از فرآیند آموزش است که آن را عملکرد طبیعی و معمولی آموزش بدانیم و از حساسیت بی مورد نسبت به آن بپرهیزیم؛ ششمین موضوع، به فرزندمان اطمینان خاطر بدهیم که در کنارش خواهیم بود و اگر مشکلی داشت او را یاری خواهیم کرد و هفتمین موضوع، به فرزندمان یادآور شویم که تمام تلاشش را صرف یادگیری درسها نماید نه کسب نمره.

عیسی مراد ادامه داد: هشتمین موضوع، با فرزندمان به گونه‌ای رفتار کنیم که او بتواند عقاید و نگرانی های خود را درباره امتحان آشکارا بیان کند؛ نهمین موضوع، آخرین وضعیت درسی فرزندمان را از معلمش جویا شویم تا بهتر بتوانیم به او کمک کنیم؛ دهمین موضوع، ساعت خواب فرزندمان را طوری تنظیم نماییم که خواب مورد نیازش تنظیم شود. به عبارت دیگر شب‌ها زود بخوابد تا صبح‌ها زودتر بیدار شود؛ یازدهمین موضوع، در ایام امتحانات فضای خانواده را شاد و از مشاجره و برخوردهای لفظی پرهیز کنیم و آخرین موضوع، تشویق، تحسین و تأکید روی نقاط قوت فرزندمان را فراموش نکنیم زیرا این رفتارها انگیزه آنان را برای پیشرفت تحصیلی بیشتر می‌کند. (فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها