در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح شد

ماجرای برخورد جالب شریعتی با یک ساواکی

مجلس بزرگداشت هواداران احمدی نژاد برای شریعتی

از این تیتر تعجب نکنید. برخی معتقدند که ارتباط خاصی بین دکتر «علی شریعتی» و «محمود احمدی‌نژاد» وجود دارد.
کد خبر: ۶۸۸۰۴۹
مجلس بزرگداشت هواداران احمدی نژاد برای شریعتی

بعداز‌ظهر سه‌شنبه برخی هواداران محمود احمدی‌نژاد (هما) نشستی هم اندیشانه با عنوان «دکتر شریعتی و احیای اندیشه عدالت» برگزار کردند. آن‌ها معتقدند احمدی‌نژاد احیاگر اندیشه عدالت است و عدالت در اندیشه دکتر شریعتی نیز جایگاه خاصی دارد. دلیل برگزاری آن در تاریخ امروز(3 تیر) نیز به این خاطر است که «محمود احمدی‌نژاد» در انتخابات ریاست جمهوری سال 84 به ریاست جمهوری رسید.

این نشست در زیر زمین خانه شخصی یک از هواداران احمدی‌نژاد در کوچه «شهید جورکش» واقع در بهارستان برگزار شد و میهمانان آن نیز از هواداران احمدی‌نژاد بودند. روی در ورودی سخنی از مقام معظم رهبری درباره دکتر شریعتی مبنی بر اینکه«دکتر شریعتی حق بزرگی به گردن اندیشه روشن بینانه و روشنفکرانه اسلامی دارد» نصب شده بود و راه پله و محل نشست پر بود از تصاویر شریعتی.

در ابتدای این نشست مجری برنامه پس از تلاوت قران گفت: «ما معتقدیم قرابت‌های زیادی بین اندیشه‌های دکتر شریعتی و گفتمان عدالت آقای احمدی‌نژاد وجود دارد. این قرابت شاید ناآگاهانه بود، اما وجود داشت و البته متأسفانه کار تئوریک در این زمینه کم صورت گرفته است.»

پس از آن «رضا واعظی‌راد» دبیر این نشست که خود را از دانشجویان فرزندان دکتر شریعتی معرفی کرد، با گلایه گفت: «سرنوشت فرزندان معنوی شریعتی این است که همیشه تنها باشند. فرزندان دکتر شریعتی تنهایی ما را دیدند اما توجهی نکردند. ما انتظاری نداشتیم که آن‌ها به این برنامه بیایند، اما انتظار هم نداشتیم به گونه‌ای جواب ما را بدهند که دلخور شویم.»

وی افزود: «دغدغه‌ ما برای برگزاری این برنامه این بود که فکر می‌کردیم مثل همیشه تاریخ شریعتی نیز مصادره شده است. از پروژه «عرفان، برابری و آزادی» تنها از آزادی اش گفتند و از برابری اش کم حرف زدند یا لااقل به شکل خاصی از آن گفتند. اصلی‌ترین کاری که شریعتی می‌خواست انجام دهد و از 50 سال پیش آن را آغاز کرد همان چیزی بود که ما در سه تیر 84 انجام دادیم. چیزی که در انقلاب اسلامی در حال کم‌رنگ شدن است مفهوم عدالت بود که پشت شعارها گم شده بود، اما در سال 84 این شعار زنده شد.»

در ادامه «عبدالرضا داوری» از مشاوران احمدی‌نژاد که چندی پیش به مدت یازده روز به اوین منتقل و به تازگی آزاد شده بود نیز به سخنرانی پرداخت و «نهضت بازگشت به خویشتن» را مهم‌ترین شاخصه تفکر شریعتی خواند و گفت: «این کار شریعتی نقطه‌ی درستی بود که ما هم به عنوان علاقه‌مندان به اندیشه عدالت باید یکی از رویکردهایمان همین بازگشت به اصول باشد.»

وی افزود: «اگر به نشانه‌های گفتمانی شریعتی توجه کنیم، خواهیم دید که بسیاری از مفاهیم خاک‌خورده را غبارروبی کرده است مانند مفهوم امامت و ولایت. اندیشه امام و رهبری که در کتاب علی (ع) شریعتی آمده با آنچه امام خمینی درباره ولایت و مدل حکومت دینی مطرح کرده است همخوانی دارد و یک روایت جامعه‌شناسانه از مفهوم امامت و رهبری است.»

داوری همچنین گفت: «اندیشه شریعتی فرصت مناسبی است که ما به‌عنوان حامیان گفتمان عدالت در این دورانی که گفتمان سرمایه‌داری مرزهای جامعه ما در نوردیده است آن را بسط دهیم. آنچه از 3 تیر 84 آغاز شد و حرکتی که دکتر احمدی‌نژاد آغاز کرد، بخش مهمش بازگشت به خویشتن بود که از مسیر آن مفاهیم جدیدی را تعریف کردیم.»

کسانی که در این نشست حضور داشتند طبق گفته واعظی‌راد از دانشجویان فرزندان دکتر شریعتی بودند.

وی درباره دلیل عدم حضور فرزندان دکتر شریعتی در این برنامه گفت: ما می‌دانیم که آنها به هرجایی نمی روند، اما انتظار داشتیم حضور پیدا کنند.

واعظی‌راد در پاسخ به این‌که آیا انتساب این برنامه به آقای احمدی نژاد دلیل رد این دعوت بوده است، گفت: نه، فرزندان دکتر شریعتی از این بابت وارث پدر بوده اند و آزاد اندیش هستند.

او همچنین گفت: ما طرفدار اندیشه عدالتیم و فکر می‌کنیم که متبلورترین شخصیت سیاسی که امروز پرچم‌دار عدالت است بعد از رهبری، آقای احمدی‌نژاد هستند.

وی درباره اخذ مجوز برای برگزاری این برنامه نیز گفت که این برنامه چون در جمع محدودی و بدون حضور مسئول خاصی برگزار شد، نیازی به مجوز نداشت.

در اواسط این برنامه از پلیس اطلاعات بهارستان برای اطلاع از برگزاری این مراسم در محل حاضر شدند که پس از توضیحات دبیر نشست محل را ترک کردند.

29 خردادسالروز درگذشت دکتر علی شریعتی است که از سال 88 به این سو تنها به جمعی اندک محدود شده است و آخرین بار امسال پس از عدم صدور مجوز برای برگزاری مراسم یادبود وی در حسینیه ارشاد، در خانه «احسان شریعتی» برگزار شد. (ایسنا)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
حمیدرضا
-
۰۶:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۸
۰
۰
شباهتهای بسیاری بین این دو استاددانشگاه (شریعتی احمدی نژاد )وجوددارد ازجمله صراحت وجسارت درگفتار پایگاه عمیق مردم وطیف دانشگاهی و ضربه خوردن هم ازدوست وهم ازدشمن و.... بااین تفاوت كه احمدی نژاد هنوز زنده اس وماهنوز عادت نداریم برای زنده ها شانی قائل باشیم وگوش به فرمان شایعات وهوچی گریهاهستیم شاهدمثال صحبتم رو در دردودلهای استادشریعتی بیابید
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها