خون مصنوعی در راه است

محققان موفق شدند گام مهمی را در ساخت خون مصنوعی برداشته و این محصول را به بازار نزدیک کنند.
کد خبر: ۶۸۲۸۲۵
خون مصنوعی در راه است

بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه بیش از 107 میلیون اهدای خون در سراسر جهان صورت می گیرد که بخش عمده ای از آن برای کمک به نجات جان بیماران به کار گرفته می شود. با این حال اگرچه نیاز به خون، جهانی است اغلب این خون اهدایی به دست بسیاری از نیازمندان آن نمی رسد.

اکنون پژوهشگران دانشگاه «اسکس» در انگلیس در حال ساخت جایگزین مصنوعی برای خون هستند که تزریق آن به بدن بی خطر و بدون ویروس باشد.

این جایگزین مصنوعی خون طی پروژه «Haem02» دانشگاه اسکس در حال ساخت است و می توان آن را در دمای اتاق به مدت دوسال نگهداری کرد.

یعنی امکان توزیع آن در سراسر جهان بدون نیاز به یخچال وجود داشته و مناطق دچار بلایای طبیعی می توانند به سرعت به آن دسترسی بیابند.

نکته مهم این پروژه این است که محققان آن ادعا می کنند این خون جایگزین می تواند به همه انسانها بدون توجه به گروه خونی آنها تزریق شود.

پروفسور کوپر زیست شیمیدان، کارشناس خون جایگزین و مجری این تحقیقات گفت: با این پیشرفت می توانیم به برخی از مشکلات ذاتی مرتبط با انتقان خون غلبه کنیم چرا که نیازی به گروه خونی نیست و طول عمر طولانی این خون به معنای آن است که می توان آن را بدون تجهیزات خاصی نگهداری تا در مواقع ضروری به کار آید.

این شیوه فرصت پشتیبانی منظم انتقال خون در آمبولانس ها یا مناطق دور افتاده را فراهم می آورد.

این جایگزین مصنوعی خون، به طور موثری، حامل اکسیژن خون (HBOC) است که با انتقال اکسیژن به سراسر بدن، نقش گلبول های قرمز را در بدن انسان تقلید می کند.

طی 25 سال اخیر، تحقیقات دیگری در این زمینه انجام شده که بخش عمده ای از آن ناکام مانده اند چرا که هموگلوبین- پروتئین حامل اکسیژن در خون- اگر بیرون محیط حفاظت شده گلبول های قرمز خون قرار بگیرد، برای بدن سمی خواهد شد.

طراحان این محصول مهندسی شده در دانشگاه اسکس ادعا دارند کاری کرده اند که این سموم ایجاد شده «HBOC» توسط سیستم دفاعی بدن از بین رفته و در نتیجه به بر این مشکل فائق آمده اند.

پیش از آنکه این جایگزین مصنوعی خون به طور تجاری به بازار عرضه شود تحقیقات بیشتری باید انجام شود.

این پروژه 2.5 میلیارد دلار از شورای تحقیقات علوم زیستی و تحقیقات پزشکی بودجه دریافت کرده است.

پروژه ساخت جایگزین مصنوعی خون در آمریکا و استرالیا بودجه ثبت اختراع دریافت کرده و در انتظار همین بودجه از اتحادیه اروپاست.(مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها