هجری شمسی
16 خرداد 1294
قوای روس از قزوین به سمت تهران حرکت کردند.
16 خرداد 1299
میرزا کوچک خان جنگلی در رشت اعلام حکومت جمهوری کرد.
16 خرداد 1305
کابینه مستوفی الممالک شکل گرفت. این کابینه یک سال بعد در 6 خرداد 1306 به کار خود پایان داد.
16 خرداد 1307
امان الله خان پادشاه افغانستان متعاقب سفری شش ماهه به چند کشور اروپایی ، برای ملاقات با رضاشاه و دیدار از ایران از طریق روسیه وارد بندر انزلی شد.
16خرداد 1330
سرکنسولگریهای ایران در تلآویو و قدس به دستور دولت محمد مصدق تعطیل شد.
16 خرداد 1358
بر اثر بمباران دهکدههای مرزی ایران توسط 4 جنگنده عراقی. 10 نفر کشته یا مجروح شدند. در این رابطه به سفیر عراق اعتراض شد.
هجری قمری
8 شعبان 561
ابن رومیه محدّث و گیاه شناس مسلمان درگذشت. ابوالعباس احمدبن محمد اِشبیلی معروف به ابن رومیّه محدث، گیاهشناس و داروشناس مسلمان در شهر اشبیلیه، پایتخت مسلمانان در اندلس به دنیا آمد. پس از تحصیلات مقدماتی، از دانشمندان و محدثان بزرگ عصر خود، حدیث فراگرفت و همزمان با تحصیل علوم دینی، به پژوهش در علم گیاهشناسی نیز همّت گماشت. ابن رومیّه علاوه بر مطالعه و شناخت ویژگیهای گیاهان و انجام سفرهای تحقیقاتی در این زمینه، کتابهایی نیز تألیف کرد که مقاله فی ترکیبِ الادویه و تفسیر اسماءِ الادویةِ المفرده از آن جمله اند. وفات ابن رومیّه در سال 637 ق در 76 سالگی واقع شد.
میلادی
6 ژوئن 1099
بیتالمقدس توسط صلیبی ها محاصره شد. مسیحیان اروپا بواسطه وعده های کشیش ها و استقف ها به منظور تصرف سرزمین مقدس به سمت فلسطین حرکت کردند. در آن زمان، دولت های اسلامی با هم اختلاف داشتند و از این رو، مسیحیان از فرصت استفاده کردند و با تدارک نیرو و بنیه نظامی و مالی و انعقاد قرارداد با بعضی از امیران اسلامی سرانجام بعد از چهار سال راهپیمایی بین المقدس را محاصره کردند و در نیمه ژوئن همین سال موفق به تصرف شهر شدند.
6 ژوئن 1982
نیروهای رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله و این منطقه را اشغال کردند. پس از امضای قرارداد کمپ دیوید توسط انورسادات انورسادات، مصر در میان همپیمانان خود و به ویژه کشورهای عربی منزوی شد و ترور سادات نیز تا سالهای بعد از این انزوا نکاست. همچنین امضای این قرارداد باعث ایجاد تفرقه و اختلافات در بین کشورهای عرب گردید. ادامه این اختلاف و نیز اوضاع بحرانی لبنان، اسرائیل را به عملیات تجاوزکارانه جدیدی در منطقه تشویق کرد. در نتیجه نیروهای رژیم نژادپرست اسرائیل در روز ششم ژوئن 1982م، به این بهانه که لبنان به مرز عملیات تروریستی علیه اسرائیل تبدیل شده و امنیت رژیم اشغالگر قدس را به خطر انداخته است،به آن کشور حمله بردند. همچنین در این روز اردوگاههای فلسطینیها در بیروت که در محاصره نیروهای اسرائیلی قرار گرفته بود مورد حمله فالانژهای مسیحی لبنان قرار گرفت. قتل عام صدها زن و مرد و کودک فلسطینی در این اردوگاهها، موجی از خشم و نفرت عمومی در جهان به راه انداخت. در این میان، واحدهای مسلح سازمان آزادی بخش فلسطین، برای اینکه بهانهای به دست اسرائیلیها ندهند بیروت را تخلیه کردند و مقر این سازمان از بیروت به تونس انتقال یافت. با وجود این، نیروهای متجاوز اسرائیلی تا سال 1985م در بیروت ماندند و پس ازتخلیه بیروت، در جنوب لبنان مستقر شدند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد