به گفته مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، مفهومی بودن سوالات به معنی دشوار بودن سوالات نیست، بلکه افرادی که کتابهای درسیشان را با دقت مطالعه کردهاند، قادر خواهند بود به همه سوالات پاسخ دهند.
حسین توکلی در گفتوگو با جامجم تاکید میکند: در کنکور امسال، همه سوالات بهصورت مفهومی تنظیم شده است؛ به این معنی که اگر داوطلبی فقط مطالب کتابهای درسیاش را خوب خوانده باشد، نتیجه خوبی میگیرد و نیازی به خواندن مطالب کمک آموزشی و شرکت در کلاسهای کنکور ندارد.
این مقام مسئول یادآوری میکند که در سالهای اخیر تلاش شده است سوالات کنکور به صورت مفهومی تنظیم شود تا داوطلبی نتواند با استفاده از حدس و گمان یا فن تست زنی به جواب سوالات برسد.
به اعتقاد توکلی، همین رویکرد موجب شده است که در سالهای اخیر، رتبههای برتر کنکور از شهرستانهایی باشد که در آن شهرها امکانات چندانی برای برگزاری کلاسهای کنکور وجود ندارد و این مساله نشان میدهد داوطلبان برتر مقیم این شهرستانها، صرفا با تکیه بر محتوای کتابهای درسیشان توانسته اند به موفقیت برسند.
در حالی که تب کنکور در دهه 90 به نسبت دهههای قبل، فروکش کرده است، اما رقابت برای قبولی در دانشگاههای مطرح دولتی و پذیرش در رشتههای پرطرفداری مثل حقوق، پزشکی و برخی مهندسیها، همچنان داغ است و همین موضوع موجب شده است که در تبلیغات برخی موسسههای کنکور، قول قبولی 100درصد به داوطلبان این رشتهها داده شود؛ وعدههایی که به گفته توکلی، صحت ندارد و صرفا میتوان با مطالعه دقیق کتابهای درسی به نتیجه دلخواه رسید.
حضور 60 درصدی زنان در کنکور امسال
داوطلبان شرکت در آزمون سراسری برای دریافت کارت شرکت در آزمون و برگ راهنمای مربوط میتوانند از روز یکشنبه اول تیر به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند.
حسین توکلی درباره آمار شرکتکنندگان کنکور امسال به فارس میگوید: ثبتنام از داوطلبان آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو در دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمهحضوری، مجازی و بینالملل دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و کدرشتههای تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد، پیام نور و موسسات آموزش عالی، غیرانتفاعی و غیردولتی در دو مرحله انجام شد که در مجموع یک میلیون و 31 هزار و 322 نفر متقاضی شرکت در آزمون سراسری بودند.
به گفته وی، از این تعداد 608 هزار و 852 نفر زن و 422 هزار و 470 نفر مرد هستند. با این حساب میتوان عنوان کرد که امسال حدود 60 درصد جمعیت شرکتکنندگان کنکور سراسری را خانمها تشکیل دادهاند.
آمار شرکتکنندگان کنکور 93 نیز نسبت به آمار داوطلبان آزمون سراسری 92، حدود 52 هزار و 249 نفر، نسبت به سال 91 تعداد 34 هزار و 952 نفر، نسبت به سال 90 تعداد 101 هزار و 658 نفر و نسبت به سال 89 تعداد 255 هزار و 491 نفر کمتر شده است.بنابراین میتوان تحلیل کرد که از سال 89 تا امروز، تعداد شرکتکنندگان کنکور سیر نزولی داشته است؛ بهطوری که میتوان گفت در پنج سال اخیر، حدود 255 هزار نفر از جمعیت کنکوریها کم شده است.
تجربیها؛ پرجمعیتترین گروه کنکور
در آزمون سراسری سال 93 همانند سال گذشته به هر یک از داوطلبان گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی و زبانهای خارجه اجازه داده شده بود که در صورت علاقه در گروه آزمایشی هنر نیز علاقه خود را در فرم ثبتنام اعلام کنند که بر این اساس تعداد 43 هزار و 514 داوطلب علاقهمندی خود را اعلام کردند.
مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور عنوان میکند که در گروه آزمایشی زبانهای خارجه نیز تعداد 119 هزار و 793 داوطلب علاقه مندی خود را اعلام کردند.
به گفته توکلی، با توجه به آمار داوطلبان واقعی (ثبتنامکنندگان) یعنی یک میلیون و 31 هزار و 322 نفر، آمار علاقهمندان هنر و زبانهای خارجی علاوه بر گروههای اصلی تعداد 163 هزار و 307 نفر است بنابراین برای برگزاری آزمون تعداد یک میلیون و 194 هزار و 629 کارت صادر شده است.
براساس آمارهای سازمان سنجش، برای داوطلبان گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی تعداد 222 هزار و 507 نفر، گروه آزمایشی تجربی 522 هزار و 833 نفر، گروه آزمایشی علوم انسانی 263 هزار و 72 نفر، گروه آزمایشی هنر با توجه به آمار علاقهمندان 57 هزار و 241 نفر و گروه آزمایشی زبان خارجه با توجه به آمار علاقهمندان 128 هزار و 976 کارت صادر شده است.
5 تیر؛ آغاز ماراتن کنکور
براساس برنامه زمانی پیشبینی شده، آزمون سراسری سال 93 در صبح و بعدازظهر پنجشنبه پنجم تیر، جمعه ششم تیر و صبح شنبه هفتم تیر در 364 شهرستان و بخش کشور و 15 کشور خارجی برگزار میشود.
آزمون گروه ریاضی و فنی صبح و آزمون گروه هنر بعدازظهر پنجشنبه پنجم تیر، آزمون گروه علوم تجربی صبح و آزمون گروه زبانهای خارجه بعدازظهر جمعه ششم تیر و آزمون گروه علوم انسانی صبح شنبه هفتم تیر برگزار میشود. نتایج نهایی کنکور 93 هم در نیمه دوم شهریور امسال اعلام میشود.
امین جلالوند - گروه جامعه
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت