ظریف :

برای شرکت در کنفرانس اسلامی به عربستان نمی روم

وزیر امور خارجه با بیان این که در کنفرانس همکاری‌های اسلامی به خاطر همزمانی با مذاکرات هسته‌ای شرکت نمی کند گفت: هیچ چیز به طور مشترک میان ایران و 1+5 از پیش نوشته نشده است.
کد خبر: ۶۷۹۸۷۱
برای شرکت در کنفرانس اسلامی به عربستان نمی روم

محمد جواد ظریف در گفت‌وگو با ایسنا در حاشیه استقبال از امیر کویت اظهار کرد: در کنفرانس همکاری‌های اسلامی شرکت نمی‌کنم.

وی در پاسخ به اینکه درباره دعوت رسمی از ایران برای شرکت در کنفرانس سازمان همکاری‌های اسلامی که اواخر خرداد در عربستان برگزار می‌شود‌، گفت:‌ از بنده برای شرکت در این کنفرانس دعوت رسمی شده است که مورد بررسی قرار گرفت اما از آنجایی که برگزاری این کنفرانس همزمان با مذاکرات ایران با 1+5 در اواخر خرداد ماه است بنده قادر به شرکت در این کنفرانس نیستم.

وی گفت:‌ زمان برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 از پیش در ماه ژانویه تعیین شده بود و امکان تغییر زمان با وجود شش کشور دیگر امکان نداشت.

ظریف تصریح کرد: در اجلاس وزرای خارجه در الجزایر در دیدار کوتاهی که با آقای عبدالعزیز بن عبدالله قائم مقام وزیر خارجه و پسر پادشاه عربستان داشتم به ایشان اعلام کردم که قادر به شرکت در این کنفرانس نیستم.

وزیر خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به این سوال که نتیجه دیدارتان با کاترین اشتون چه بود، گفت:‌ ما در این دیدار که به طور غیر رسمی برگزار شد مسائل را بررسی و راه‌های مختلف حل مشکلات را صحبت کردیم. همچنین درباره روش پیگیری کار و اینکه کارشناسان چطور و درباره چه موضوعاتی رایزنی کنند گفت‌وگو کردیم.

رییس هیات مذاکره کننده کشورمان فضای مذاکره با اشتون در استانبول را "خیلی جدی و در عین حال مثبت" دانست و افزود:‌ البته توقع از مذاکرات هم همین است؛ چرا که موضوع‌های مهمی را بحث می‌کنیم که چندین سال است بر روی هم انباشته شده و ما نباید توقع داشته باشیم با چند جلسه این موضوعات حل و فصل شود. مخصوصا که الان در حال مذاکره بر روی راه حل نهایی هستیم.

ظریف در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه چرا از سوی مقامات و کارشناسان مختلف کشور به طور مدام می‌شنویم که توافق نهایی صورت می گیرد در حالی که مذاکرات آن در جریان است؟ اظهار کرد: من از سوی خودم می‌توانم دلیل اینکه می گویم توافق می‌شود را بیان کنم؛ اول اینکه اعتقاد دارم غرب روش‌های دیگر را اعمال کرده است؛ از جمله تحریم،‌ فشار و تهدید و هیچ کدام از این روشها آنها را به هدفشان نرساند و آنها را هر روز از اهدافشان دورتر کرد. از طرف ما هم باید بگویم که ما، هیچ چیزی بیش از حقوق‌مان نمی‌خواهیم. آنچه می‌خواهیم صرفا اجرای حقو‌قمان براساس ضوابط بین المللی است؛ ضمن اینکه فکر می‌کنیم منافع ما هم در این است؛ به شرط آن که طرف مقابل نخواهد بهانه جویی کند قانع شود که برنامه هسته‌ای ما صلح آمیز است و بر همین اساس معتقدم رسیدن به توافق ممکن است و کار دشواری نیست.

وی در عین حال تصریح کرد: هیچ چیز از پیش و به طور مشترک بر روی کاغذ نوشته نشده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها