به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، حبیب ایل بیگی مدیرعامل انجمن سینمای جوان، در حاشیه اختتامیه گردهمایی سالانه فیلمسازان و عکاسان اردبیل با اعلام این خبر، افزود: هم اکنون یک گروه از کارشناسان در حال جمعآوری و آرشیو مجموعهای ارزشمند از فیلمهای کوتاه ایران به صورت دیجیتال هستند تا گنجینه سینمای کوتاه به شکل استانداردی حفظ و نگهداری شود.
وی گفت: در جمع آوری این مجموعه، تنها به تولیدات انجمن سینمای جوانان ایران در طول دوره های گذشته محدود نشده ایم، بلکه طی یک فرآیند گسترده، فیلمهای کوتاه دیگری که در جشنواره ها و رویدادهای مختلف به نمایش در آمده اند و تهیه کنندگانی فارغ از انجمن دارند را نیز به صورت دیجیتال آرشیو می کنیم.
ایل بیگی به گستردگی این کار اشاره کرد و افزود: با توجه به حجم بالای تولیدات کوتاه در داخل کشور، در حال گردآوری بیش از 10 هزار عنوان فیلم کوتاه در مرحله اول هستیم که ضمن تهیه فهرستهای قابل مطالعه از آنها، به صورت دیجیتال نیز آرشیو میشوند. در مرحله اول فقط فیلم های موجود در ستاد مرکزی آرشیو شده، سپس آثار دفاتر و پس از پایان فیلم های تولیدی انجمن سینمای جوان، سایر افراد و گروه ها به صورت داوطلب می توانند فیلم های خود را برای نگهداری در گنجینه فیلم کوتاه ایران ارایه کنند.
وی افزود: در اختیار بودن این آرشیو، برای تمامی دفاتر سینمای جوان در سراسر کشور، امکان مناسبی برای انتخاب و پخش فیلم های کوتاه از شبکه های تلویزیونی، اینترنتی و شبکه نمایش خانگی فراهم می کند و این مساله از فواید دیگر گردآوری آرشیو فیلم های کوتاه است. فیلم های 8 میلیمتری، 16 میلیمتری، 35 میلیمتری، SHVS، بتاکم، دی وی کم، دیجیتال اخیر همگی به صورت دیجیتال آرشیو و نگهداری می شود.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران گفت: طبقه بندی اطلاعات و آمار فیلم های کوتاه از ضرورت های مطالعاتی و تحقیقاتی سینمای کشور است و دسترسی آسان و پیشرفته به اطلاعات مورد نیاز، به گسترش دانش تئوریک و علمی سینمای ایران کمک می کند. سینمای ایران نیازمند است که طی جریانی متناسب و همراه با تولید و اکران فیلم به جنبه های آموزشی و علمی نیز توجه کند.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران افزود: بسیاری از فیلمسازان صاحب نام سینمای کشور در کارنامه هنری خود آثار کوتاه ارزشمندی ساخته اند که از دید اغلب علاقمندان به دور مانده است. در آرشیو دیجیتال انجمن سینمای جوانان ایران که در حال گردآوری است این آثار نیز به صورت دیجتال حفظ و نگهداری می شوند. این فیلم ها می تواند چشم انداز خوبی از چگونگی آغاز فعالیت این هنرمندان و مسیر رشد و تعالی آنها در اختیار دانش پژوهان قرار دهد. از سوی دیگر در جشنواره هایی که به مروری بر آثار هنرمندان سینمای کشور می پردازند، نمایش این آثار به معرفی بهتر آن ها کمک خواهد کرد.
ایل بیگی به لزوم مستندسازی تاریخچه سینمای کوتاه تاکید کرد و افزود: این آثار راوی بخشی از تاریخ، فرهنگ و اندیشه کشور هستند و نگهداری آنها به دلیل جنبه های ملی و هویتی از ضرورت های کار ماست. جدای از آن، سینمای کوتاه معرف بخشها و طبقات مختلف اجتماع در دوره های تاریخی معاصر است و همچنین آداب و رسوم و سنتهای مناطق مختلف را ثبت کرده که میتواند منبعی برای شناخت بهتر مردم کشور باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت