از هر نقطه‌ای از اتاق به تلفن خود جواب دهید

تحول وسایل هوشمند با فناوری ایرانی

پژوهشگران آمریکایی به سرپرستی محقق ایرانی، فناوری جدیدی ابداع کرده اند که می توان با آن از هر نقطه ای از اتاق، تلفن خود را پاسخ داد، خودروی خودران از چندین متر دورتر وجود یک کودک را در خیابان تشخیص می دهد و یا حتی در حیاط خانه به طور مجازی تنیس بازی می کند.
کد خبر: ۶۷۹۱۷۴
تحول وسایل هوشمند با فناوری ایرانی

این سیستم لیزری جدید توسط دکتر بهنام بهروزپور در دانشگاه کالیفرنیا برکلی و همکارانش طراحی شده و می تواند از فاصله 9 متری اشیا را حس کند؛ این فاصله 10 برابر بیشتر از آن چیزی است می توان با سیستم های لیزری کم توان کنونی به آن دست یافت.

بهروزپور گفت: از این فناوری می توان در ساخت سیستم های تصویر برداری سه بعدی کوچک تر و ارزان تری استفاده کرد که بویژه کاربرد بالقوه ای در خودروهای خودران، تلفن های هوشمند و بازی های رایانه ای تعاملی مانند کینکت مایکروسافت دارند؛ همگی این وسایل در حالت عادی نیازمند حمل جعبه های تجهیزات جاگیر وسایل الکترونیکی یا اوپتیکی هستند.

این سیستم جدید بر «رادار نوری» (LIDAR) تکیه دارد. لیدار فناوری سه بعدی تصویربرداری است که از نور برای فراهم آوری بازخورد از جهان اطرافش استفاده می کند.

سیستم لیدار، نور لیزری از خود متساطع می کند که با برخورد به اجسام، فاصله آنها را با اندازه گیری تغییرات در فرکانس نوری که بازگردانده می شوند، نشان می دهد.

در مقابل، لیزرهای کنونی که در تصویربرداری لیدار با شفافیت بالا می شوند، بزرگ، پرمصرف و گرانقیمت هستند.

سیستم های بازیسازی نیازمند جعبه های بزرگ، جاگیر و تجهیزاتی هستند که برای عملکرد خوب آنها، باید در فاصله چند 10 سانتی متری این سیستم ها بایستید.

جاگیر بودن این تجهیزات برای خودروهای خودران مانند خودروهای گوگل که باید دوربین های سه بعدی بزرگی را بر روی سقف خود حمل کنند، یک مشکل و چالش محسوب می شود.

بهروزپور مجری این تحقیقات افزود: در حالی که فاصله عملیاتی برپایه متر برای بسیاری از تجهیزات اندازه گیری سنتی مطلوب است، اما این فاصله برای کاربردهای نوظهور مصرفی و روباتیک بیش از این میزان و حدود 10 متر است.

این دامنه اندازه، فضای اتاق نشیمن معمولی را پوشش می دهد و در عین حال از اتلاف برق جلوگیری کرده و نگرانی های خطر برای چشم را از بین می برد.

از مدتها پیش محققان در تلاش بودند تا بتوانند اندازه و قدرت سیستم های لیدار را بدون تاثیر منفی عملکرد آنها در زمینه فاصله کاهش دهند.

آنها در سیستم جدید از نوعی لیدار به نام امواج مداوم فرکانس تعدیل شده (FMCW) لیدار استفاده کردند. سیستمی که به گمان آنها می تواند تضمین کننده تصویر شفاف با مصرف برق کمتر باشد. (مهر)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
صمد بهروزپور
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۹
۰
۰
باسلام خسته نباشید لطفا عكسی كه ربطی به این خبر نداره یا بردارین ویاعوض كنید متشكرم .

نیازمندی ها