«یار دبستانی» متعلق به هیچ حزبی نیست

جام جم نوا: خواننده یار دبستانی من، یکدلی و یکرنگی را رمز ماندگاری و دلنشینی سرودهای انقلابی دانست و گفت: «یار دبستانی من» متعلق به هیچ گروه و ‏دسته و یا حزبی نیست.
کد خبر: ۶۷۰۵۷۰
«یار دبستانی» متعلق به هیچ حزبی نیست

موسیقی ایرانی بزرگ و غنی است
خواننده سرود «یار دبستانی من» با بیان اینکه 29 سال است با نسل جوان کشور سر و کار دارم، گفت: تغییر اندیشه جوانان بزرگ‌ترین نگرانی من بوده و علاقه آنها به موسیقی غربی امری اجتناب‌ناپذیر است.

وی با اشاره به اینکه بزرگان موسیقی غرب با زیرکی برای نسل‌های بعد از خود موسیقی تدوین کرده‌اند، گفت: ما به خوبی نتوانستیم موسیقی اقوام خود را به جوانان نشان دهیم.

جم، درباره موسیقی غنی اقوام ایرانی، تصریح کرد: وجود گروه «کر» از زمان ساسانیان نشان‌دهنده قدمت و غنای موسیقی ایران است.

وی موسیقی ایرانی را بسیار بزرگ خواند و گفت: موسیقی ایران نیاز به تدوین و انسجام برای انتقال به نسل‌های آینده را دارد.

به گفته این خواننده سرود انقلابی، موسیقی ایرانی از هفت دستگاه موسیقی ، پنج مقام آوازی دارد و موسیقی غرب در مقابل ما بسیار ضعیف است.

وی با بیان اینکه در موسیقی غربی تنها دو گام ماژور و مینور وجود دارد، یادآور شد: آن هم از دستگاه ماهور (ماژور) و همایون (مینور) ایران گرفته شده است.

جم، تعداد دستگاه‌های شور ایران را سه‌گاه و چهار‌گاه بیشتر از غرب عنوان کرد و متذکر شد: این حرف نیست و واقعاَ وجود دارد.

موسیقی سنتی سینه به سینه منتقل شده

وی با تأکید بر ثبت نت‌ها و آهنگ‌های سنتی و قدیمی برای انتقال به نسل آینده، ادامه داد: آن چیزی که از موسیقی سنتی مانده است سینه به سینه منتقل شده و بزرگان موسیقی امروز باید بنشینند و آنها را مدون کنند.

این نویسنده و گوینده رادیو، بخش بزرگی از موسیقی ایران را بداهه‌سرایی و بداهه‌نوازی خواند و افزود: هیچ دفترچه نتی از گذشتگان به نسل ما نرسیده است.

وی با بیان اینکه بیشتر الگوها و موسیقی‌دانان بزرگ کشور به سن کهولت و پیری رسیده و یا از دنیا رفته‌اند، گفت: تنها یادگارشان صدا یا کاستی است که از آنها بر جای مانده است.

موسیقی غرب به بن بست رسیده است

جم تصریح کرد: غربی‌ها از لحاظ ملودی به بن‌بست رسیده‌اند و تنها تکنیک و تکنولوژی دارند و در صنعت موسیقی پیشرفت کرده‌اند.

وی همراه شدن ملودی و نغمه‌های ایرانی با تکنیک را موجب ایجاد یک دگرگونی بزرگ در موسیقی ایرانی دانست و اظهار کرد: موسیقی‌دانان جوان خود را دست کم نگیرند.

یکدلی رمز ماندگاری سرودهای انقلابی

خواننده سرود یار دبستانی من، درباره خواندن این سرود در اوایل انقلاب گفت: «یار دبستانی من» و دیگر سرودهای انقلاب در اذهان مردم ماندگار شده و فراموش شدنی نیستند.

وی یکدلی و یکرنگی را رمز ماندگاری سرودهای انقلابی خواند و خاطرنشان کرد: پیروزی انقلاب اسلامی در کشور جریانی را بین مردم ایجاد و آنها را نسبت به یکدیگر بسیار نزدیک کرده بود.

جم اضافه کرد: اگر امروز همان نویسندگان بنشینند دیگر نمی‌توانند چنین سرودهایی بنویسند.

وی ظلم‌ستیزی، استکبار و استثمارستیزی و مبارزه با ‏دیکتاتورهای بزرگ جهان را از جمله پیام‌های اصلی این سرود عنوان کرد.

این هنرمند کشورمان، با تاکید بر اینکه «یار دبستانی من» متعلق به هیچ گروه و ‏دسته و یا حزبی نیست، متذکر شد: آغاز کار این سرود از سال 57 بود و امیدوارم تا 150 سال دیگر با ‏مردم و خاطرات انقلاب آنها همراه باشد.

وی با اشاره به اینکه جوانان نماز را با رعایت اصول تلاوت با صوت بخوانند، تصریح کرد: از جوانی به مکبر بودن در مسجد علاقه داشتم.

خواننده یار دبستانی من، موسیقی غربی را مانند عروسک‌های کوکی خواند و یادآور شد: هیچ‌گونه تفکر و نگرش در این نوع موسیقی به‌کار نرفته است.

به گفته وی، ‏در موسیقی اصیل ایرانی کلام خواننده و ترانه و ملودی هر کدام از جایگاه ویژه‌ای ‏برخوردار هستند.‏(فارس)

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها