برگزاری انتخابات عراق با وجود جنایات گسترده صهیونیست​ها

در پی انفجار دو بمب در یک بازار در استان دیالی عراق 22نفر کشته و 35 نفر زخمی شدند. همچنین در حمله انتحاری به یک مرکز ایست بازرسی در جنوب بغداد دو نیروی امنیتی کشته و 9 نفر زخمی شدند.
کد خبر: ۶۶۸۵۸۵
برگزاری انتخابات عراق با وجود جنایات گسترده صهیونیست​ها

این درحالی است که انتخابات پارلمانی عراق از دو روز پیش شروع شده و امروز مرحله سوم آن برگزار می‌شود. در این مرحله عراقی‌ها به پای صندوق‌های رای می‌روند تا از میان بیش از 9000 نامزد 328 عضو جدید پارلمان این کشور را تعیین کنند. در ساختار فدرالی عراق پارلمان نقش مهمی دارد و علاوه بر تعیین نخست‌وزیر و کابینه آینده، سرنوشت رئیس‌جمهور را هم تا حدود زیادی تعیین خواهد کرد. زیرا رئیس‌جمهور نیز فردی است که دو سوم از اعضای پارلمان او را قبول داشته باشند.

به گزارش ایسنا و به نقل از شبکه خبری اسکای‌نیوز عربی، روز گذشته تروریست‌ها دو بمب را در داخل یک بازار محلی در شمال‌شرقی استان دیالی عراق منفجر کردند. روز دوشنبه نیز گروه‌های تروریستی همزمان با دومین روز از انتخابات پارلمانی این کشور در خارج از مرزهای عراق دست به چند انفجار تروریستی زدند که در پی آن حدود 50نفر کشته شدند. به گزارش ایرنا و به نقل از رویترز، این افراد در حملات انفجاری انتحاری به تجمع سیاسی کردها و حمله به دیگر مراکز رای‌گیری کشته شدند.

روز دوشنبه نیروهای امنیتی و نظامی، پرسنل بیمارستانی و بیماران و همچنین زندانیان پای صندوق‌های رای رفتند و قرار است امروز حوزه‌های رای‌گیری به روی عموم مردم عراق گشوده شود. این چهارمین انتخابات پارلمانی است که در عراق از زمان سقوط رژیم صدام حسین در سال2003 برگزار می‌شود. کمیساریای عالی انتخابات عراق، میزان مشارکت مردمی در روزهای گذشته را ۹۱ درصد اعلام کرد.

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد با بیان این‌که برگزاری انتخابات پارلمانی در عراق اقدامی به سمت تحقق صلح، ثبات و دموکراسی است، از رهبران سیاسی خواست تا شرایط لازم را برای مشارکت مردم عراق در انتخابات فراهم کنند. وی با تسلیت به خانواده‌های قربانیان حوادث تروریستی در عراق، اقدامات خشونت‌آمیزی را که رهبران سیاسی، نامزدها و مسئولان برگزاری انتخابات را هدف قرار داده بشدت محکوم کرد.

نظام پارلمانی عراق

نظام پارلمانی عراق، حق انتخاب نخست‌وزیر یعنی مصداق قدرت اجرایی کشور را به نمایندگانی داده که قرار است بیشترین کرسی را داشته باشند. از این رو با انتخاب نمایندگان هم قوه مقننه و هم قوه مجریه، توأمان انتخاب می‌شوند. از سوی دیگر اهمیت کشوری چون عراق برای تمام کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای قابل انکار نیست. بنابر‌این انتخابات عراق؛ انتخاباتی سرنوشت‌ساز در تمام ابعاد داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی است.

انتخابات پارلمانی 2014 عراق به شکل حوزه‌های انتخاباتی است که در آن برای هر استان عراق، براساس قانون انتخابات و جمعیت آن، تعداد مشخصی کرسی‌های مجلس تخصیص داده شده است. بنابر گزارش کمیساریای عالی انتخابات عراق، 9045 نفر برای نامزدی در انتخابات پارلمانی ثبت نام کرده‌اند که 2700 آنان زن هستند. بعد از سقوط صدام و بنابر قانون اساسی نوشته شده، 25 درصد اعضای پارلمان باید زن باشد و این موضوع بین کشورهای عربی منحصربه‌فرد است. استان‌های هجده گانه عراق عبارتند از؛ بغداد، صلاح‌الدین، نینوا، نجف، بصره، کرکوک، ذیقار، واسط، بابل، قادسیه، سلیمانیه، میسان، انبار، دهوک، اربیل، کربلا، دیاله و المثنی. عراق کشوری با قومیت‌های گوناگون کرد، عرب، مسیحی و مسلمان با اکثریت شیعه است.

براساس مصوبه کمیساریای عالی مستقل انتخابات، ائتلاف‌ها و گروه‌های شرکت کننده در انتخابات در مجموع، 40 هزار و 95 ناظر در حوزه‌های اخذ رای خواهند داشت. همچنین 1200 ناظر بین‌المللی نیز بر فرآیند انتخابات نظارت خواهند کرد. رأی‌‌گیری در این دور از انتخابات عراق، با کارت‌های الکترونیکی هوشمند انجام می‌‌شود.

مهم‌ترین ائتلاف‌ها

به گزارش فارس، مهم‌ترین گروه‌ها و ائتلاف‌های عراق عبارتند از:

الف) ائتلاف‌های شیعه عراق

1ـ دولت قانون به ریاست «نوری‌مالکی» نخست‌وزیر فعلی 2ـ ائتلاف «المواطن (شهروند)» به ریاست عمار حکیم 3ـ ائتلاف «الاصلاح‌الوطنی» به ریاست ابراهیم جعفری 4ـ ائتلاف «نینوی الوطنی» به ریاست محمدتقی المولوی 5ـ ائتلاف «الاحرار» ـ جریان صدر ـ به ریاست ضیاء نجم عبدالله احمد 6ـ ائتلاف «العراق» به ریاست عبدالسلام ابراهیم حمود 7ـ ائتلاف «الفضیله و النخب المستقله» 8ـ ائتلاف «دیالی الوطنی» به ریاست هادی العامری

ب) ائتلاف‌های اصلی اهل تسنن

1ـ ائتلاف «قائمة الوطنیه» به ریاست ایاد علاوی 2ـ ائتلاف «متحدون للاصلاح» به ریاست اسامه نجیفی رئیس فعلی پارلمان 3ـ ائتلاف «العربیه» به ریاست صالح مطلک 4ـ ائتلاف «دیالی هویتنا» به ریاست عامر حبیب خیزران 5ـ ائتلاف «عرب کرکوک» به ریاست عبدالرحمن منشد عاصی

ج) ائتلاف‌های اصلی کردها

1ـ‌ ائتلاف «الکردی الموحد» (یکپارچه کرد) 2ـ فهرست «السلام الکردستانیه» به ریاست شیرکو محمد صالح 3ـ فهرست «التحالف الوطنی الکردستانی» به ریاست محمد حاج محمود سان احمد 4ـ فهرست «التحالف الکردستانی فی نینوا» به ریاست مسعود بارزانی 5ـ فهرست «تحالف التآخی والتعایش» به ریاست ظاهر حکیم علی

د) ائتلاف‌های ترکمن

1ـ ائتلاف «ترکمان کرکوک» 2ـ فهرست «جبهه ترکمان کرکوک» 3- فهرست «شهداء ترکمان صلاح الدین»

ه) ائتلاف‌های متفرقه و اقلیت‌‌ها

1ـ «التحالف المدنی الدیمقراطی» 2ـ ائتلاف «التغییر الجدید» 3ـ ائتلاف «نعمل للعراق» 4ـ ائتلاف «البدیل العراقی» 5ـ «تحالف اوفیاء للوطن» 6ـ ائتلاف «بلاد النهرین الوطنی» (مسیحی) 7ـ ائتلاف «الوفاء العراقی» 8ـائتلاف «الجبهه العربیه للانقاذ» 9ـ ائتلاف «الرفاه والسلام» 10ـاتحاد «النجف الدیمقراطی» 11ـ الائتلاف الوطنی فی صلاح الدین» 12ـ ائتلاف «ذی قار الموحد» 13ـ«ائتلاف «کفی» 14ـ ائتلاف مستقل «البدیل الوطنی»

کمیساریای عالی انتخابات عراق دیروز از آغاز تدابیر امنیتی شدید در استان‌های عراق برای انتخابات پارلمانی خبر داد. در همین جهت تمام ورودی‌ها و خروجی‌های استان بغداد بسته شده و منع آمد و شد به این استان اعلام ‌شد. به این منظور 534 مرکز رای‌گیری در سراسر این کشور مستقر شده و 35 مرکز رای‌گیری نیز برای مهاجران و 27 مرکز برای زندانیان اختصاص داده شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها