در جلسه شورای عالی سلامت مطرح شد

تاکید بر توزیع شیر در مدارس و تولید محصولات کشاورزی سالم

نخستین جلسه شورای عالی سلامت و غذا پس از سه سال، صبح روز گذشته به ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد تا برنامه‌ها و سیاستگذاری‌هایی برای تغذیه سالم و جلوگیری از مخاطرات ناشی از سموم زراعی در تغذیه و محیط‌زیست در سلامت شهروندان تدوین شود.
کد خبر: ۶۶۷۷۴۱

به گزارش فارس، شورای عالی سلامت و غذا در این جلسه بر ادامه اجرای طرح توزیع شیر در مدارس به منظور تامین کلسیم مورد نیاز کودکانی که در مرحله رشد قرار دارند، تاکید کرد.

از دیگر مصوبات این شورا، تولید محصولات کشاورزی سازگار با محیط‌زیست و مبارزه با آثار سموم و آفت‌کش‌ها در کشت محصولات کشاورزی بود. رئیس‌جمهور در این جلسه با تاکید بر اهمیت موضوع پیشگیری بر درمان، اهتمام ویژه دولت برای تامین سلامت و امنیت غذایی در جامعه خاطرنشان کرد: دبیرخانه شورای عالی سلامت و غذا باید ضمن برگزاری جلسات کارشناسی دقیق و هماهنگی با رسانه‌ها بویژه صداوسیما نسبت به مدیریت فرهنگ مصرف و آموزش همگانی در مورد سلامت غذایی اقدام کند.

برنامه دولت برای کنترل قیمت لبنیات

همچنین در این جلسه قرار شد دولت از محل منابع قانونی و درآمد ناشی از اجرای مرحله دوم طرح هدفمندی به تولیدکنندگان محصولات لبنی یارانه اختصاص دهد تا قیمت این محصولات کنترل شود.

حسن روحانی، تغییر در الگوی تغذیه مردم به سمت الگوی مطلوب را امری بلندمدت توصیف کرد و گفت: شورای عالی سلامت و غذا باید با برنامه‌ریزی صحیح، جامعه را نسبت به کاهش مصرف مواد غذایی خطرزا نظیر روغن‌های ترانس و اشباع شده و افزایش مصرف شیر و لبنیات ترغیب کند.

روحانی ضرورت حضور و مشارکت مردم اعم از تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان مواد غذایی برای مبارزه با دلایل و عوارض ناشی از سموم و آفت‌کش‌ها را یادآور شد و تصریح کرد: دستگاه‌های دولتی مانند وزارت جهاد کشاورزی، موسسه ملی استاندارد و سازمان محیط‌زیست باید بر میزان و کیفیت سم و کود مصرفی که مرتبط با سلامت مردم است، نظارت دقیق و گسترده‌ای داشته باشند.

تامین امنیت غذایی؛ اولویت دولت

سیدحسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این مراسم به پیشینه شورای عالی سلامت و غذا اشاره کرد و گفت: تامین سلامت و امنیت غذایی از اولویت‌های دولت تدبیر و امید است و این امر نیازمند همکاری همه اجزای نظام و رسانه‌هاست.

به گفته هاشمی، سهم وزارت بهداشت در همه کشورها برای تامین سلامت جامعه و ترویج فرهنگ سالم تغذیه 20‌تا 25 درصد است و با توجه به پیامدهای شیوع بیماری به دلیل بی‌توجهی به مساله پیشگیری و تغذیه ناسالم، لازم است شورای عالی سلامت که متشکل از دستگاه‌های مختلف است، وارد عمل شده و تصمیمات مقتضی را اتخاذ کند.

همچنین دلاوری، مسئول دبیرخانه شورای عالی سلامت و غذا در گزارش خود سیاست‌های دولت یازدهم در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را مثبت خواند و اظهار امیدواری کرد با توجه به اهداف تعیین شده در برنامه پنجم توسعه کشور بتدریج از عوارض تغذیه ناسالم، مخاطرات زیست‌محیطی و آسیب‌های روانی در جامعه کاسته شود.

وی با مقایسه آمارهای موجود درباره مصرف روغن‌های خوراکی، شیر و لبنیات در کشور با استانداردهای جهان و گسترش بیماری‌های قلبی و عروقی، ‌سکته‌های مغزی و پوکی استخوان، ضرورت کاهش مصرف روغن‌های ترانس و اشباع شده و افزایش مصرف شیر و مواد لبنی را خاطرنشان کرد و اقدام دولت در توزیع مجدد شیر در مدارس را برای تامین سلامت جامعه موثر ارزیابی کرد.

در ادامه این نشست، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی برنامه‌های این وزارتخانه در افزایش سطح زیر کشت دانه‌های روغنی سالم نظیر کلزا، زیتون و نیز تولید لبنیات را تشریح کرد و خواستار تخصیص قسمتی از منابع حاصل از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها به این موضوع به منظور افزایش سرانه مصرف شیر در کشور شد.

وی همچنین از طرح سامانه‌ای برای پایش و تجویز سموم و آفت‌کش‌ها در مزارع و باغ‌های کشور در وزارت جهاد‌کشاورزی به منظور رعایت همه اصول مرتبط به محیط‌زیست خبر داد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها