پزشکانی که نسخه بی اخلاقی می نویسند ...

برخی‌هایشان تعرفه شان زیاد است، به کنار؛ دیر به دیر وقت می دهند و حال اورژانسی بیمار برای شان اهمیت ندارد، به کنار ؛ هر وقت دل شان بخواهد و بدون اعلام قبلی بیماران را به حال خود رها می کنند و سفر می روند، به کنار ؛ خلق شان همیشه تنگ است و با توهین و پاسخ های یک کلمه ای، بیماران را تحقیر می کنند، به کنار ؛ دفترچه بیمه که می بینند سگرمه های شان تو هم می رود و می غرند « با بیمه قرار داد نداریم »، به کنار ؛ با آزمایشگاه ها و داروخانه ها، زد و بندهای پنهان دارند تا برای شان بیمار بفرستند، به کنار؛ وقتی می فهمند در درمان اشتباه کرده اند طوری طلبکارانه رفتار می کنند که انگار تقصیر شما بوده خوب نشده اید، به کنار؛
کد خبر: ۶۶۷۰۵۳
پزشکانی که نسخه بی اخلاقی می نویسند ...

این یک فقره را که می‌خواهیم برای تان تعریف کنیم نوبرانه رفتارهای غیر حرفه ای برخی اعضای جامعه پزشکی است که با قانون شکنی‌های شان باعث شده اند از خودگذشتگی و انسانیت بقیه همکاران شان هم به چشم مردم نیاید و بدنام شوند.

ماجرا چیست؟ تازگی ها رسمی تازه میان شماری از متخصص ها باب شده که پیش تر سابقه نداشته است. حالا آنها وقتی بیمار درباره مشکلات سلامتی‌اش حرف می زند ناگهان حرفش را قطع می کنند و به او تذکر می دهند که درهر جلسه فقط حق بیان یک مشکل سلامتی‌اش را دارد.

یکی از آن بیماران که این برخورد را تجربه کرده است همکار ماست که وقتی از پزشک پوستش درباره توده چربی زیر چشمش پرسیده و او بی حوصله از بالای عینک نگاهی به آن انداخته و گفته باید از اتاق جراحی برای سوزاندنش وقت بگیرد، خواسته درباره مشکل پوستی دیگرش هم سوال کند که دکتر آشفته شده و گفته است « شما همه درد و مرض هایت را جمع کرده ای یک جا آمده‌ای؟! برو باز وقت بگیر. در هر جلسه فقط یک مشکلت را باید بگویی! »

توجه داشته باشید که این پزشک کمتر از سه دقیقه وقت صرف بیمارش کرده است اما نبودن نظارت بر عملکرد او و باقی همکارانش باعث شده است کار به جایی برسد که علناً به بیمارش توهین کند و از او بخواهد اتاق را ترک کند و اگر می خواهد مشکل تازه ای مطرح کند بار دیگر تعرفه بپردازد.

این داستان، نخستین شنیده ما از رسم تازه پزشکان نیست. پیش تر هم درباره رفتارهایی مشابه ، حرف هایی شنیده بودیم و حتی تجربه اش کرده بودیم اما هر بار به خودمان نهیب می زدیم که شاید این مورد و این متخصص ، فقط یک استثناء است و همکاری شبیه خودش ندارد حالا ولی شنیده های مان درباره این رسم تازه آنقدر زیاد شده است که به نظر می رسد واجب شده ماجرا را عمومی اعلام کنیم تا مردم بدانند پزشک باید دستکم 15 دقیقه به ویزیت هر بیمار اختصاص دهد و بیمار حق دارد درباره بیماری اش صحبت کند و چه بسا مشکلات مختلفی که مطرح می کند مجموعه نشانه های یک بیماری خاص باشد که راه تمیز دادنش از بیماری های مشابه، توضیح علایم بالینی دقیق تر و بیشتر باشد.

با همه این اوصاف اما ، قبول کنید که همه تقصیر ها را نباید فقط گردن برخی پزشکان انداخت ، مردم هم تقصیرکارند. می پرسید چرا ؟ اگر امروز صاحب فروشگاهی هنگام خرید به شما توهین کند دیگر به آنجا نمی روید و شاید حتی آنقدر رفتارش برای تان گران تمام شود که از او به صنفش شکایت کنید؛ اگر در آرایشگاه ، آرایشگری نخواهد به وظایفش عمل کند یا غیر مؤدبانه رفتار کند، نه فقط آرایشگاه تازه ای پیدا می کنید بلکه حتما به آرایشگر بی ادب تذکر می دهید ، اگر مکانیکی بخواهد از سر و ته کارش بزند، تعمیرکارتان را عوض می کنید و به بقیه هم توصیه می کنید خودروشان را به او نسپرند اما اگر پزشکی به شما توهین کند یا نخواهد وظایف حرفه ای اش را به جا آورد، سرتان را پایین می اندازید و سکوت می کنید چون او تافته جدا بافته جامعه است و شما خیال می کنید تنها کسی است که راه درمان بیماری تان را می داند در حالی که در کشورمان صدها متخصص شبیه او وجود دارند که دقیقا مثل او درس خوانده اند و خیلی های شان شاید از او بسیار حرفه ای تر و آگاه تر باشند و در عین حال یاد گرفته اند به بیمارشان احترام بگذارند و بر اساس وجدان و انسانیت به وظیفه حرفه ای شان عمل کنند.

مریم یوشی زاده / خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۵
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
۰
۰
اولا برخی از پزشكان بجای طبابت تجارت میكنند . دوم كو قانون . به كی شكایت كنیم؟ . یكی از خودشون به شكایت ها رسیدگی میكنه . و حق به ان پزشك مثلا قسم خورده میده.
حسین خاكی ازقم
Iran, Islamic Republic of
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
۰
۰
باسلام شما چی میگید به قران قسم می خورم كه هیچ حساب و كتابی بكار نیست بطور مثال عرض كنم كه توی این همه نانوایی ها كه بركت خدا را صددرصد ضایع میكنند وهمه مردم می بینند و به ناچار می خرند ایا كسی جلوی انها رو میگیره حالا اون شخص دكتر بوده كه از مطب شخصی خودش بیمار رو بیرون انداخته ولی توی نانوایی یه نون در بیار كه ه رو از ب نمیشناس ؛ در صورت اعتراض چنان فریادی سرت می زنه كه اگر نون نمی خوای گمشو بیرون پس بهتره مثل همیشه سرمون رو بندازیم زیر و بذاریم هركس هر كاری میخواد بكنه
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
۰
۰
اگر جواب بی احترامی شان را بدهیم ادب می شوند و با عدم مراجعه به آنها كارشان تخته میشود و دیگر فكر نمی كنند كه از دماغ فیل افتاده اند و هرچه دانا تر باشند متواضع تر هستند
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
۰
۰
مورد انحصارگرایی در (بازار) درمان را هم علاوه كنید. دستگاههایی كه معالجه را قطعی تر و ارزانتر می كنند به واسطه ی برخی پزشكان طمعكار از ورود آنها و استفاده از آنها جلو گیری می شود. یكی از این دستگاهها در معالجه دیسك كمر استفاده می شود كه به دستگاه امواج ضربه ای مشهور است و دركشورهای همسایه به شكل وسیعی مورد استفاده قرار می گیرد و 97 درصد نتایج رضایت بخش گزارش شده است. حال آنكه وقتی از پزشكان متخصص در این مورد سئوال می شود اخم می كنند و منكر وجود این دستگاه می شوند و تنها راه حل را عمل جراحی معرفی می كنند. عملی كه تنها نتیجه اش كاهش درد است و هیچ بهبودی در حركت برای بیمار به ارمغان نمی آورد. ولی سود هنگفتی عاید پزشكان می كند.
آریا
Iran, Islamic Republic of
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۶
۰
۰
باسلام .
ممنون از مطلب آگاهی دهنده تان . وقت آن رسیده كه سازمان ویا ارگانی به نحوه عملكرد ورفتار پزشكان نظارت كند . دكترهای ایران بالاترین سطح درآمد را در بین تمام كشورهای دنیا دارند ولی متاسفانه بعضی رفتارهای غیرحرفه ای دارند كه میباید مورد توبیخ ویا حتی ابطال شماره نظام پزشكی قرار بگیرند تا بقیه حساب كار خودشان را بكنند
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها