یواشکی روزنامه ها

آمار‌سازی برای انصرافی‌ها

شما هر روز چقدر بابت خرید روزنامه پول می پردازید؟ چند تا روزنامه را می توانید بخرید؟ چند تا از آن روزنامه ها را فرصت می کنید، بخوانید؟ بیشتر مشتری کدام روزنامه هستید؟ اگر از شما بپرسند آیا دلتان می خواهد بدانید روزنامه های دیگر چه نوشته اند احتمالا سرتکان می دهید و می گویید « کاشکی ممکن بود ...» ما از آرزوهای شما خبر داریم و به همین علت می خواهیم به جای تان، هر روز همه روزنامه ها را بررسی کنیم و جالب ترین خبرهای شان را برای تان دستچین کنیم و به نقل از آن روزنامه ها در ستون « یواشکی روزنامه ها» بنویسیم.
کد خبر: ۶۶۵۲۹۸
آمار‌سازی برای انصرافی‌ها

دستور یک مسئول درباره مرخصی زایمان کارمندان

روزنامه خراسان نوشت:در حالی که بر اساس قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده، دولت می تواند مرخصی زایمان مادران را تا 9 ماه و همسرانشان را تا 2 هفته افزایش دهد، براساس بخشنامه یک مسئول اجرایی به مدیران زیرمجموعه، مقرر شده لیست کارمندانی که قرار است طی 6 ماه اول سال جاری از این مرخصی استفاده کنند، در اسرع وقت اعلام و آمارگیری شود.

رد درخواست مجلسی ها درباره وضعیت برخی کارمندان توسط دولت

خراسان آورده:پس از آنکه تعدادی از نمایندگان مجلس از دولت خواستند با توجه به اینکه در احکام تعدادی از کارکنان دولت از واژگانی چون «رسمی- کارگری» استفاده شده و این عده از کارکنان نمی توانند از امتیازات قانونی مانند حق تأهل – بدی آب و هوا- حق تسهیلات – سختی کار برخوردار باشند، ترتیباتی فراهم شود تا وضعیت این کارکنان تغییر کند، گفته می شود مسئولان دولتی این پیشنهاد را خلاف قانون توصیف و با آن مخالفت کرده اند.

درخواست 233 استاد دانشگاه از روحانی

روزنامه ایران درخبر اول نوشت:233 استاد ایرانی از دانشگاه‌های مختلف، در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهوری خواستند تا به اجرایی شدن وصیت «ریچارد فرای» - ایران‌شناس امریکایی - و دفن او در کنار زاینده‌رود اصفهان کمک کند.در این نامه خطاب به حسن روحانی آمده است: «استاد ریچارد فرای، ایران‌شناس مشهور‌ و خدمتگزار صادق تاریخ و فرهنگ ایران که در 60 سال گذشته، خدمات درخشانی در شناساندن فرهنگ و تاریخ ایران و بخصوص نقش آن در بسط تمدن اسلامی داشته است‌، اخیرا به رحمت ایزدی پیوست.

بنا به وصیت آن مرحوم، قرار است پیکر او در شهر اصفهان و در کنار زاینده‌رود به خاک سپرده شود.» امضا کنندگان نامه می افزایند:«کوشش‌های این‌گونه افراد در چند دهه‌ی اخیر باعث شده است که علی‌رغم تبلیغات بسیار نامساعد رسانه‌ها‌، مفهومی به‌عنوان فرهنگ غنی ایرانی در جوامع غربی شکل گرفته و گسترش یابد، به‌طوری که حتی سیاستمداران دنیای غرب نیز همواره با احترام فراوان از فرهنگ غنی ایران یاد می‌کنند.» استادان دانشگاه در پایان تاکید کردند:«جامعه‌ی دانشگاهی ایران با توجه به سال فرهنگ، از جنابعالی و دولت محترم انتظار دارد که نسبت به اجرای وصیت‌نامه‌ی استاد ریچارد فرای با احترام و تشریفاتی که شایسته‌ی آن خدمتگزار عزیز است، اقدام لازم انجام شود. طبیعی است که تعلل در این امر، نتایج ناگواری برای منافع ملی و سابقه‌ی فرهنگی کشور خواهد داشت.»

امضای استادان دانشگاه‌های «صنعتی شریف»، «تهران»، «امیرکبیر»، «علم و صنعت»،‌ «صنعتی اصفهان»، «یاسوج»،‌ «شیراز»، «فردوسی مشهد» و... پای این نامه دیده می‌شود. تقاضا برای عمل به وصیت ریچارد فرای در شرایطی است که برخی رسانه‌ها و نمایندگان مجلس با طرح ادعای «جاسوسی» وی درباره دفن او در حاشیه زاینده رود هشدار داده‌اند. «احمد سالک» رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس یکی از این نمایندگان بود که روز گذشته به تسنیم گفت: «اسناد جاسوس بودن ریچارد فرای را داشته و آن را منتشر می‌کنم.»

ادامه دردسرهای طرح مهرآفرین

ایران درخبر دیگری نوشت:روز گذشته تعدادی از بازرسان وزارت صنعت و معدن برای چندمین بار مقابل مجلس تجمع کردند. نمایندگان این عده نیز وارد مجلس شده و در راهرو‌ها با نمایندگان به گفت‌وگو پرداختند. «طرح مهر‌آفرین» از مصوبه‌های دولت قبل بود که براساس آن تعداد زیادی از نیروهای شرکتی به وضعیت قراردادی تبدیل می‌شدند اما در پی ابطال این مصوبه از سوی رئیس مجلس نیروهای قراردادی از جمله 3800 بازرس این وزارتخانه باید به وضعیت قبل برگردند. همین موضوع باعث اعتراض و تجمع مشمولان شده است. یکی از نمایندگان معترضان به خبرنگار پارلمانی ایران گفت این بازرسان که اکثرشان هم از اعضای فعال بسیج بودند از سال 87 و پیش از قانون مهر آفرین وارد بدنه وزارت صنعت شدند. یکی از نمایندگان مجلس هم که مسائل کارگران را دنبال می‌کند، در توضیحات خود به معترضان تأکید می‌کرد که این موضوع ارتباطی با دولت ندارد و باید از طریق مجلس حل و فصل شود.

ادامه خبرسازی علیه خانواده رئیس جمهوری

ایران آورده:شنیدیم که چند روز بعد از انتشار اخبار کذب از «دیدار دختر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان با خانواده مولوی عبدالحمید» این بار برخی منابع خبری حضور همسر رئیس جمهوری در مراسم بزرگداشت مقام زن در تالار حافظیه کاخ سعدآباد را آماج «تهمت » و «افترا» قرار داده و مدعی شدند در این مراسم شئونات اخلاقی رعایت نشده است.این در حالی است که بنا بر همین گزارش‌ها مهمانان مراسم که همگی خانم بودند به محض ورود گوشی‌های تلفن و دوربین‌های عکاسی خود را تحویل می‌دادند تا دستاویزی برای خلق حاشیه به وجود نیاید اما به نظر می‌رسد برخی مخالفان دولت، این بار خانواده رئیس جمهوری را نشانه رفته‌اند.

ایران، در صدر اخبار جهان

ایران نوشت:با خبر شدیم که ویزا ندادن امریکا به نماینده پیشنهادی ایران به سازمان ملل، مصادره ساختمان خیریه بنیاد علوی در نیویورک و سخنان اخیر «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره تأسیسات هسته‌ای کشورمان سه موضوعی است که روز گذشته در روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های جهان انعکاس داده شد. خبرگزاری «آسوشیتدپرس» و مجموعه دیگری از مطبوعات و رسانه‌ها، بخشی از سخنان صالحی را مورد توجه قرار داده‌اند که از حل و فصل مسائل مربوط به رآکتور آب سنگین اراک سخن گفته است. خبرگزاری کویت و روزنامه «تایمز اسرائیل» نیز به تحلیل سخنان صالحی پرداختند. روزنامه «گالف تودی» و مجله «فارین پالسی»، خودداری امریکا از صدور روادید برای حمید ابوطالبی را موضوع گزارش خود قرار دادند و روزنامه «گاردین» نیز واکنش ایران به مصادره اموال بنیاد خیریه علوی را منتشر کرده است.

درخواست وزارت کشور از برخی نمایندگان

ایران نوشت:خبر رسیده که سخنگوی وزارت کشور در واکنش به برخی «اتهام‌های» علیه پنجمین مرزبان ایرانی درخواست کرد اظهار نظر و انتشار اخبار در این باره با توجه به موازین اخلاقی، شرعی و قانونی باشد. حسینعلی امیری در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان درباره گروهبان جمشید دانایی‌فر گفت: باید در رابطه با مسائل امنیتی با دقت بیشتری اظهارنظر شود. بویژه زمانی که این اظهارنظرها با آبروی افراد در ارتباط باشد. از نظر اخلاقی، قانونی و شرعی باید ملاحظه آبروی افراد را کرد.دانایی فر،یکی از پنج مرزبان ربوده شده از سوی «جیش العدل» است که این گروهک مدعی است وی را به شهادت رسانده اما وزارت کشور اعلام کرد چون پیکر وی تحویل نشده و شواهد دیگری نیز وجود ندارد، شهادت وی را تأیید نمی‌کند.اخیراً برخی از نمایندگان مجلس مدعی پیوستن او به «گروهک جیش العدل» شده‌اند.

آمار‌سازی برای انصرافی‌ها

روزنامه ایران دریک خبر دیگرنوشت:همزمان با اتمام مهلت قانونی سازمان هدفمندی‌ها برای ثبت نام متقاضیان دریافت یارانه برخی خبرگزاری‌های رسمی و سایت‌های غیر رسمی اقدام به انتشار آمار «غیر واقعی» انصراف‌دهندگان کرده‌اند.این منابع خبری در گزارش‌های خود آمارهای متفاوتی از میزان انصراف مردم ارائه می‌دهند. این در حالی است که تنها منبع رسمی و مورد وثوق سازمان هدفمندی یارانه‌هاست که اعلام آمار نهایی را به اتمام وقت اضافه‌ای موکول کرده است که برای ثبت نام در نظر گرفته شده.

تفاضل گل منفی مجلس نهم

روزنامه ایران نوشت:مطلع شدیم که سایت «الف» وابسته به احمد توکلی نماینده اصولگرای تهران در گزارشی درباره مصوبات مجلس نهم، تصویب هر قانون جامع را «یک گل زده» و اصلاحیه‌های قوانین را «یک گل خورده» توصیف کرده و نتیجه گرفته: «تفاضل گل مجلس با اختلاف قابل توجهی منفی است». سایت الف از نمایندگان خواسته اولویت را به لوایح دولت بدهند و تأکید کرده: «این‌که مجلس نهم در بین مجالس پس از انقلاب رکورد دار ارائه طرح باشد و از سوی دیگر، رکورد دار تبدیل نشدن طرح‌ها به قانون باشد، یعنی مجلس نهم از داشتن بدنه کارشناسی قدرتمند رنج می‌برد»

تکذیبیه بانک مرکزی

ایران دست آخرنوشت:یک مقام آگاه در بانک مرکزی در پی اظهارات قاضی‌پور نماینده مجلس شورای اسلامی که اعلام کرده بود بانک پاسارگاد از بانک مرکزی 8 میلیارد دلار وام دریافت کرد و در دبی سرمایه‌گذاری کرده است، واکنش نشان داد.به گزارش صباایران، این مقام آگاه گفت: به طور کلی بانکی که از بانک مرکزی وام ریالی یا ارزی دریافت کند وجود ندارد و در ارتباط با ریال، خط اعتباری برای بانک‌ها در نظر می‌گیرند که آن هم با سود بالایی که دارد، بانک‌ها سعی می‌کنند سریعاً نسبت به بازپرداخت مبلغی که از خط اعتباری خود استفاده کرده‌اند اقدام کنند.ضمن این‌که بانک پاسارگاد هیچگونه خط اعتباری ریالی هم از بانک مرکزی درخواست نکرده است.وی ادامه داد: بنابراین پرداخت 8 میلیارد دلار وام به یک بانک خصوصی و سرمایه‌گذاری آن در دبی تکذیب می‌شود.

پاسخ ایران به حمله احتمالی صهیونیستها

روزنامه قدس از قول سایت جهان نوشت: در پویانمایی«پیام راشل کوری 2» که در بازار منتشر شده، نبرد احتمالی نیروهای مقاومت، علیه رژیم صهیونیستی در آینده با تکنیک سه بعدی به تصویر کشیده شده است و در این نبرد، جنگنده‌های نیروی مقاومت جمهوری اسلامی مأمور مهار حمله موشکی اسراییل می‌شوند که به فتح بیت‌المقدس توسط نیروهای مقاومت منتهی می‌شود.

دعوت رئیس سازمان زندانها به مجلس

روزنامه قدس به نقل از سایت الف آورده: رئیس کمیسیون سیاست خارجی، از رئیس سازمان زندانها و همچنین رئیس زندان اوین دعوت کرد در این کمیسیون حضور یابند و توضیحاتی را به نمایندگان ارایه کنند.

میشل اوباما بازیگر می‌شود

قدس آنلاین نوشت: میشل اوباما همسر رئیس‌جمهور آمریکا بازی در یک فیلم تلویزیونی دیگر را پذیرفته است.

سران فاسد رژیم صهیونیستی به روایت هاآرتص

قدس به نقل از سایت فانوس نوشت: روزنامه صهیونیستی ها آرتص خبر داد تاکنون بسیاری از مقامهای اسراییلی در مناصب حکومتی مختلف به دلیل فساد گسترده مالی، اخلاقی و ... پیش از موعد مقرر یا برکنار شده یا کنار گذاشته شده اند. به نوشته هاآرتص، ایهود اولمرت(نخست وزیر)، موشه کاتساو(رئیس دولت)، زاچی هانگبی(قانونگذار)، وراهام هیرچسون(وزیر دارایی) و هایم رامون(وزیر دادگستری) از جمله این افرادند.

اقدام‌حامیان احمدی‌نژادی‌ در سالمرگ چاوز!

روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که اعضای هیات منتظران بهار، هفته گذشته برای درگذشت چاوز مراسم سالگرد گرفتند و تصاویری از این هیات در صفحات فضای مجازی پخش کردند. مشرق نوشت؛ این اقدام حامیان محمود احمدی‌نژاد درحالی است که وی روز 16/12/91 به‌مناسبت درگذشت هوگو چاوز با شهید خطاب‌کردن وی در پیام تسلیتش نوشته بود: «چاوز شهید راه پاسداری از ارزش‌های انسانی و انقلابی است و تردید ندارم که او بازخواهد گشت و به همراه همه صالحان و حضرت مسیح(ع) و تنها باقیمانده از نسل پاکان، انسان کامل، خواهد آمد و جامعه بشری را در استقرار صلح و عدالت کامل و مهربانی و کمال یاری خواهد کرد.» این پیام تسلیت احمدی‌نژاد برای چاوز و شهید خطاب‌کردن وی با اعتراضاتی در داخل مواجه شد و حواشی به‌همراه داشت.

احضار وکیل شهید خلیلی به دادسرای اوین

آرمان نوشت:شنیده شد که وکیل خانواده شهید «علی خلیلی» گفت که در ارتباط با پرونده موکلش به دادسرای اوین احضار شده است. ایرنا نوشت؛ «احسان اسکندری» افزود: در ارتباط با شکایت موکلش از 18 بیمارستان پایتخت به دادسرای اوین احضار شده است. وکیل مدافع خانواده شهید خلیلی درباره شکایت موکلش از 18 بیمارستانی که در زمان مجروحیت شهید خلیلی از پذیرش او اجتناب کرده بودند، گفت: دادستانی به‌طور جدی پیگیر این پرونده است و این شکایت در شعبه بازپرسی دادسرای اوین پیگیری می‌شود. اسکندری همچنین درباره پرونده ضارب شهید خلیلی که اکنون در بازداشت به‌سر می‌برد، توضیح داد: همچنان منتظر اعلام‌نظر پزشکی‌قانونی هستیم.

درخواست وکیل شهرام جزایری از دادستان

آرمان نوشت:شنیده شد که وکیل مدافع شهرام جزایری از دادستان کل کشور خواست به‌منظور پایان دادن به اختلاف درمورد تاریخ آزادی موکلش، رسیدگی دقیقی از سوی وی صورت گیرد. لعیا باقری در واکنش به اظهارات رئیس سازمان زندان‌ها گفت: تا این تاریخ هیچ تصمیم جدیدی از ناحیه مراجع قضایی (دادگاه‌ها) درخصوص به تاخیرافتادن اجرای حکم قطعی شعبه 69 دادگاه تجدید نظر در تاریخ 17 آذرماه سال 92 مبنی بر آزادی آقای جزایری در تاریخ 11 مهر ماه سال گذشته اتخاذ نشده است. باقری افزود: به‌نظر می‌رسد درباره نحوه محاسبه وضعیت قضایی موکلم خلاف سیستم اتوماسیون سازمان زندان‌ها گزارش شده است.

خانم ترکمن فرماندار بندرترکمن شد

آرمان آورده:شنیده شد که مشاور استاندار گلستان از انتصاب یک زن ترکمن به نام مرجان نازقلیچی به‌عنوان فرماندار بندرترکمن خبر داد. انصاف‌نیوز نوشت؛ جلسه معارفه نازقلیچی ساعت 15 روز یکشنبه در بندرترکمن برگزار ‌شد. وی از کارمندان باسابقه فرمانداری بندرترکمن بوده و در سال‌های 83 و 84 نیز به‌عنوان بخشدار مرکزی این شهرستان فعالیت می‌کرده است. گفته می‌شود نازقلیچی از بخشداران موفق استان گلستان بوده است.

دختر کوچک زاده عروس کیست؟

آرمان نوشت:شنیده شد که حسین مظفر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در برنامه «شناسنامه» در مورد وصلت پسرش با خانواده آقای کوچک زاده گفت: او یک سلیقه‌ای دارد و آقای کوچک زاده هم سلیقه خاص خودش را دارد. زمانی که ما داشتیم به خواستگاری می رفتیم نمی دانستیم خواستگاری چه کسی می رفتیم. داستان این آشنایی از اعتکاف مسجد دانشگاه اتفاق افتاد که خانم و دخترم این دخترخانم را می‌بینند و از آنجا جذب او می شوند. خانم ما هم تصمیم گرفت برای صحبت کردن پا پیش بگذارد. وقتی جلو رفتیم متوجه شدیم ایشان دختر آقای کوچک زاده است.

غنی‌سازی 20 درصد مهم نبود راکتور اراک هم مهم نیست!

روزنامه کیهان نوشت:در پی توافق ایران با غرب برای تغییر طراحی راکتور آب سنگین اراک، وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی گفت این راکتور مشکل اصلی نیست و تغییر طراحی آن بی‌اهمیت است.پیش از این علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان گفته بود: «قرار شده با باز طراحی راکتور آب سنگین اراک، سوخت آن را از طبیعی به سوخت غنی شده تبدیل کنیم و راکتور را به یکی از مدرن‌ترین راکتورهای تحقیقاتی جهان مبدل کنیم. درخصوص تولید رادیوایزوتوپ‌ها هم سریع‌تر آنها را تولید خواهیم کرد. جزئیات به اطلاع 5+1 رسیده و آنها نیز موافق هستند چون نگرانی آنها در خصوص پلوتونیوم بود و ما این مشکل را به این شیوه حل کردیم و از این پیشنهاد ایران استقبال کردند».

به گزارش رادیو فردا اما یووال اشتاینیتز وزیر اطلاعات و راهبردی اسرائیل در واکنش به این سخنان صالحی گفت اصلی‌ترین مشکل، ادامه توان ایران در غنی‌سازی اورانیوم است و از این‌رو، تعداد سانتریفیوژهایی که ایران با آن غنی‌سازی را انجام می‌دهد، اهمیت دارد».اشتاینیتز که پیگیری پرونده ایران در دولت اسرائیل را در دست دارد، در گفت‌وگو با شبکه دوم تلویزیون اسرائیل گفت ایران با مطرح کردن این ادعاهای جدید، می‌خواهد توجهات را از مسئله اصلی، که غنی‌سازی اورانیوم است، منحرف کند ایران اگر بخواهد بمب اتم تولید کند، آن را از اورانیوم غنی شده تولید می‌کند نه از تولیدات نیروگاه اراک.

اشتاینیتز در حالی تغییر کارکرد نیروگاه آب سنگین اراک را «بی‌اهمیت» دانست که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر دولت اسرائیل بارها در ماه‌های گذشته بر لزوم برچیدن این نیروگاه، به عنوان یکی از شرط‌های مهم برای «رفع خطر» از برنامه اتمی ایران تاکید کرده بود.نتانیاهو گفته بود: وجود سایت هسته‌ای اراک راه میان‌بر برای دستیابی به تولید بمب‌اتمی، از طریق تولید پلوتونیوم است.پیش از دست‌یابی ایران و قدرت‌های جهانی به توافق هسته‌ای موقت، لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه با حمایت از درخواست اسرائیل، بر لزوم برچیدن سایت هسته‌ای اراک تاکید می‌کرد. اصرارهای او امضای توافق را مدتی با تاخیر روبرو کرده بود.مقامات صهیونیستی و برخی سیاستمداران پیش از این، خواستار توقف تولید اورانیوم 20 درصد در تأسیسات فردو شده بودند اما وقتی طرف مذاکره‌کننده ایرانی توقف تولید اورانیوم 20 درصد و اکسید یا رقیق کردن تمام ذخایر 20 درصد را پذیرفت، همین محافل مدعی شدند این موضوع اهمیتی ندارد و آنچه مهم است 19هزار سانتریفیوژ ایران است که در نطنز می‌چرخد! اکنون همین رفتار شیادانه بر سر راکتور آب سنگین اراک تکرار می‌شود.

سازهای مخالف در میان اعضای تیم اقتصادی دولت

کیهان نوشت:یک روزنامه حامی دولت نسبت به ادامه ناهماهنگی در تیم اقتصادی دولت هشدار داد.روزنامه جمهوری اسلامی با بیان اینکه ناهماهنگی‌ها و تشتت در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دولت به وضعیت نگران‌کننده‌ای رسیده و در صورت تداوم می‌تواند دولت را گرفتار مارپیچ تصمیمات متناقض و سیاست‌های یک‌شبه کند، نوشت: نمونه بارز این ناهماهنگی‌ها را می‌توان این روزها در رویکردهای به شدت متفاوت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد مشاهده کرد. شبکه بانکی کشور با چراغ‌ سبزهای عملی و با استفاده حداکثری از سکوت بانک مرکزی، وارد جاده افزایش نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات بانکی شده است. از سوی دیگر فعالان بازار سرمایه بابت افزایش جذابیت بازارهای رقیب خصوصا بانک‌ها برای صاحبان نقدینگی و کوچ منابع از بورس به بانک، دچار زیان‌های هنگفتی شده‌اند چرا که شاخص این بازار فقط طی چند روز گذشته حدود 3 هزار واحد افت کرد.

این روزنامه اضافه کرد: پس از این اتفاق که به نظر می‌رسد معلول هم‌افزایی چند عامل یعنی افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی، کاهش حاشیه سود صنایع تاثیرگذار در بازار مانند شرکت‌های فولادی، معدنی و...و دغدغه‌های نشأت گرفته از اجرای قریب‌الوقوع مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها است، حال وزیر اقتصاد تحت فشار اهالی بورس از بررسی مجدد نرخ سود سپرده‌های بانکی خبر داده است تا نمونه‌ایتام و تمام از عدم ثبات در سیاست‌ها و تناقض رویکردها به نمایش دربیاید.در ادامه تحلیل جمهوری اسلامی آمده است: ظاهرا در بر پاشنه چند ماه قبل نمی‌چرخد و فشار فعالان و ذی‌نفعان بازار سرمایه بر وزیر اقتصاد که بنا بر قانون، مسئولیت این بازار را برعهده دارد، کارگر افتاده است چرا که وزیر اقتصاد از بازنگری نرخ سود سپرده‌های بانکی در شورای پول و اعتبار خبر می‌دهد؛ اتفاقی که در صورت بروز، تیر خلاصی بر پیکر ضرورتا هماهنگ تیم اقتصادی دولت خواهد بود.

نویسنده تصریح می‌کند: سخن بر سر این نیست که آیا نرخ سود سپرده‌های بانکی باید تغییر کند یا خیر، عملکرد بانک‌ها و بانک مرکزی طی این چند ماه در مورد جذب سپرده‌ها با نرخ‌های بالاتر و رقابتی صحیح بوده است یا خیر، تاثیر رویکردهای مالی دولت در بودجه سال جاری که محصول تیم سازمان برنامه و بودجه تلقی می‌شود، بر سودآوری صنایع مختلف کم بوده است یا زیاد و... سخن در این است که چرا دولتمردان این کابینه که ادعا و استدلالشان برای ضرورت هماهنگی در رویکردها و ثبات در سیاست‌ها، گوش منتقدان و مدافعان را پر کرده بود، این‌چنین پراکنده، ناهماهنگ، غیرمنسجم و متفرق می‌اندیشند و عمل می‌کنند؟

آیا پیش‌بینی نتایج روش جمع‌آوری نقدینگی با استفاده از ابزار نرخ سود برای مسئولان دولت این قدر سخت بوده است که اکنون و با آشکار شدن همان نتایج برخی از آنان به فکر بازنگری در این روش افتاده‌اند؟ آیا بانک مرکزی از ظرفیت‌ها و اولویت‌های شبکه بانکی تحت نظارتش این قدر بی‌اطلاع بوده است که نتواند پیش‌بینی کند رقابت بانک‌ها بر سر جذب منابع بیشتر، چه پیامدهایی به دنبال دارد؟ وزیر اقتصاد که مسئول بازار سرمایه کشور است نمی‌توانست با تغییر در مدیران سازمان بورس، ایده‌هایی نو و همسو با سایر بخش‌های اقتصادی کشور به این بازار تزریق کند؟ آیا تیم اقتصادی دولت نمی‌توانست تاثیر تصمیماتی مانند وضع عوارض بر صادرات سنگ آهن، افزایش قیمت خوراک پتروشیمی‌ها و بالا رفتن قیمت حامل‌های انرژی حاشیه سود صنایع مهم بورسی را بسنجد تا بازار سرمایه کشور این چنین از همه طرف مورد تهدید قرار نگیرد؟جمهوری اسلامی در پایان نوشت: پاسخ این پرسش‌ها بر اهل فن و ناظران آگاه روشن است؛ هماهنگی و تعامل در قالب یک مرکز فرماندهی مقتدر، مدبر و مدیر در حوزه اقتصاد، چاره‌ رهایی از تکرار این قبیل مسائل است.

فاکس‌نیوز: 80 درصد آمریکایی‌ها اوباما را دروغگو می‌دانند

کیهان نوشت:نظرسنجی‌های جدید حاکی از آن است که اکثر مردم آمریکا به اوباما اعتماد ندارند.نظرسنجی جدید شبکه فاکس‌نیوز نشان می‌دهد بیش از 80 درصد از رای‌دهندگان آمریکایی به باراک اوباما اعتماد ندارند و معتقدند که رئیس‌جمهور اکثر اوقات و در خصوص مسائل مهم به مردم دروغ می‌گوید.وینی راجرز تحلیلگر فاکس‌نیوز در این باره گفت: رسانه‌ها از برملا کردن دروغ‌های اوباما خودداری می‌کنند به همین علت است که اوباما در میان چپ‌گراها محبوبیت دارد. اوباما 252 بار به مردم آمریکا دروغ گفته است و سند آن نیز وجود دارد. او درباره طرح‌های خود از جمله طرح خدمات درمانی دروغ می‌گوید اما رسانه‌ها به آن نمی‌پردازند.

باز هم گُلی به جمال منتقدان بی‌سواد دولت!

کیهان از قول مشرق نوشت: با اینکه مسئولان دولت در ماه‌های اخیر به شدت به منتقدان تاخته و هر نوع نقیصه اجرایی در کار خود را ناشی از سنگ‌اندازی رسانه‌های اصولگرا دانسته‌اند، اما ماجرای قبوض برق که با پیگیری رسانه‌های اصولگرا اصلاح شد، نشان داد کدام دسته رسانه‌ها به سود دولتند؛ رسانه‌هایی که فقط تملق دولت را می‌گویند یا رسانه‌هایی که اشتباهات را گوشزد می‌کنند.پس از آن که حسن روحانی منتقدان توافق ژنو را بی‌سواد خواند و به تدریج چند رسانه منتقد دولت، توقیف شدند و هفته گذشته نیز سخنگوی دولت، چند رسانه منتقد را به سنگ‌اندازی در انصراف مردم از دریافت یارانه، متهم کرد، عدم دعوت از خبرنگاران رسانه‌های اصولگرا به جلسات و برنامه‌های دولت، آخرین بی‌مهری دولت روحانی به منتقدان رسانه‌ای است. این در حالی است که از زمان آغاز به کار دولت روحانی، رسانه‌های اصلاح‌طلب به حمایت تمام قد از تمامی اقدامات و فعالیت‌های دولت پرداخته‌اند؛ حتی اگر معایب و ضعف‌های این طرح‌ها همچون سبد کالا آنچنان فاجعه‌بار باشد که خود دولتی‌ها نیز مجبور به عذرخواهی شوند.

مشرق می‌افزاید: در ماجرای اقدام وزارت نیرو در افزایش شدید قبوض برق، این رسانه‌های اصولگرا بودند که نسبت به تخطی وزارت نیرو از مصوبه دولت هشدار دادند و نوشتند: در حالی وزارت نیرو متوسط افزایش قیمت برق از اول بهمن 92 را 24 درصد اعلام کرده بود که با صدور اولین قبض برق در سال جدید مشخص شد قیمت هر کیلووات ساعت برق در 7 پله مصرفی از 34 تا 90 درصد گران شده است.پس از انتشار این خبر در رسانه‌های اصولگرا، رئیس دولت نیز به آن واکنش نشان داد و با دستور روحانی، پنجشنبه گذشته اقدام وزارت نیرو اصلاح شد. روحانی با اشاره به مصوبه دولت برای افزایش قیمت آب و برق تا 24 درصد گفت: در اجرا به محض اینکه گزارش‌هایی به من رسید، روز پنجشنبه مسئولان وزارت نیرو را خواستم و دیدم که تفسیر دیگری از مصوبه دولت برای افزایش قیمت برق صورت گرفته است.

چرا 90 درصد مردم از دریافت یارانه انصراف ندادند؟

کیهان نوشت:با پایان گرفتن ثبت‌نام از متقاضیان دریافت یارانه‌ها،‌ آمارها و تحلیل‌های مختلفی در این باره منتشر شده است.هر چند مقامات رسمی دولت هنوز آمار روشنی منتشر نکرده‌اند اما خبرگزاری مهر اعلام کرد حدود 70 میلیون نفر ثبت‌نام کرده‌ و حدود 7 میلیون نفر انصراف داده‌اند.وبسایت خبر نیز که به دولت نزدیک است و دو تن از گردانندگان آن معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد و معاون اطلاع‌رسانی و ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور هستند، اعلام کرد حدود 90 درصد مردم از دریافت یارانه نقدی انصراف نداده‌اند. خبر آنلاین می‌نویسد: در حالی که تلاش‌های دولت و رسانه‌ها برای کمتر شدن افراد ثبت‌نام کننده دریافت یارانه نقدی همچنان ادامه دارد، خبرهای رسمی نشان می‌دهد بیش از 70 میلیون نفر برای دریافت یارانه‌ها ثبت‌نام کرده‌اند.

خبر آنلاین همچنین از مخاطبان خود علت عدم انصراف 90 درصدی مردم را جویا شده که در پاسخ به نکاتی نظیر عدم برنامه‌ریزی مدون، عدم اطمینان، عدم کنترل تورم و... اشاره کرده‌اند.روز گذشته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده بود منتظر نیستیم تا 30 الی 40 درصد مردم انصراف دهند. بلکه به هر میزان که باشد فرصتی برای دولت فراهم می‌شود تا بتواند در درمان و سلامت کشور از آن استفاده کند.وی همچنین اشاره کرده: راه انصراف را در خصوص دریافت یارانه نقدی تا پایان سال 93 باز خواهیم گذاشت.تابناک در این باره نوشت: این سخنان جهانگیری بیانگر یک امر واضح است، و آن اینکه رقم انصراف‌دهندگان از یارانه نقدی چندان بزرگ نیست و شاید در حد همان ده درصدی است که در اخبار غیررسمی به آن اشاره شده است. بیان صریح جهانگیری در این باره که امکان انصراف از یارانه تا پایان سال 93 ادامه دارد نشانی از آن است که دولت هنوز هم امیدوار به انصراف متقاضیان از دریافت یارانه نقدی است. گویا ارقام انصرافی‌ها کمتر از میزان پیش‌بینی دولت بوده است.

در این میان روزنامه دولتی ایران نوشت: باید پذیرفت که نحوه اطلاع‌رسانی درخصوص مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها با دو ضعف عمده روبه‌رو بوده است. نخستین ضعف اطلاع‌رسانی در این بخش، گسترده و جامع نبودن آن است. ضرورت دارد برای اجرای این قانون مهم و تاثیرگذار در زندگی تک‌تک ایرانی‌ها، ضمن اطلاع‌رسانی از نحوه ثبت‌نام متقاضیان به تمام سؤال‌ها و ابهام‌های بی‌شمار مردم پاسخ داده شود. در این میان دولت و وزارتخانه‌های مسئول تلاش کردند تا با صدور اطلاعیه‌ها و بسته‌های خبررسانی این کار را انجام دهند ولی تا حدودی خلأ موجود در این بخش قابل لمس بود.

روزنامه دولت، دومین نقطه ضعف استراتژی اطلاع‌رسانی دولت در مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها را «به هنگام نبودن اطلاعاتی» دانست که در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. با وجودی که میزان انصراف از دریافت یارانه نقدی در این مرحله از هدفمندی یارانه‌ها نقش مهمی دارد ولی اعلام برنامه‌های جبرانی دیر هنگام صورت گرفت.روزنامه ایران همچنین از عدم اعلام میزان افزایش قیمت‌ها نیز انتقاد کرده و نوشته است: «از سوی دیگر تعیین اعلام قیمت بنزین وگازوئیل مورد دیگری بود که مردم انتظار داشتند آن را زودتر و پیش از آغاز ثبت‌نام بشنوند که با وجود شایعات گسترده مخالفان دولت همچنان در ابهام باقی مانده است.»

در همین حال عبدالله ناصری مدیر عامل اسبق ایران در مصاحبه با تدبیر گفت: انصراف یا عدم انصراف از دریافت یارانه مبنای محبوبیت یا رفراندوم برای دولت نیست و پرونده رفراندوم 24 خرداد بسته شده است.او ضمن انتقاد از دولت ادامه می‌دهد: دولت باید در آینده در زمینه یارانه‌ها افکارسازی عمومی داشته باشد که به نظر می‌رسد متاسفانه دولت در این زمینه و در حوزه رسانه‌ای منفعل هستند. ما شاهد بودیم که در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها هیچ حرکت سازنده منسجم و قابل دفاعی در حوزه رسانه‌ای از سوی دولت صورت نگرفت.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها