ایران زمین

راه‌آهن تبریز ـ میانه برقی می‌شود

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی، از برقی کردن خط جدید و قدیم راه‌آهن میانه ـ تبریز خبر داد
کد خبر: ۶۶۳۳۸۷

محمدصادق پورمهدی افزود: پروژه راه‌آهن میانه ـ تبریز ـ‌ که جزو پروژه‌های اولویت دار استان است ـ هم‌اکنون با 77 درصد پیشرفت کار در حال اجراست.

وی گفت: اجرای پل‌های بزرگ و تونل‌ها از میانه تا بستان آباد حدود 90 درصد انجام و کار زیرسازی پروژه به طول 90 کیلومتر انجام شده که تا آخر تابستان امسال به پایان می‌رسد.

پورمهدی دوخطه شدن خط‌آهن مسیر میانه ـ زنجان را نیز جزو پروژه‌های ملی اعلام کرد و افزود: این پروژه در دستور کار قرارگرفته که بعد از اتمام پروژه میانه ـ تبریز، آن را پیگیری خواهیم کرد.تاکنون برای اجرای طرح دوخطه کردن راه‌آهن میانه ـ تبریز 5000میلیارد ریال هزینه شده که برای ادامه و تکمیل آن، به 5000 میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز است.

راه‌آهن تبریز ـ میانه به عنوان حلقه مفقوده اتصال راه‌آهن سراسری به راه‌آهن شمال غرب باعث پیوستگی بیشتر شبکه ریلی کشور خواهد شد و براساس نظر آگاهان صنعت حمل و نقل، در صورت بهره‌داری از این پروژه، استفاده از خط آهن در انتقال کالا، ترانزیت و انتقال مسافر در کشور ـ که در زمان حاضر فقط 2 درصد ارزیابی شده ـ حداقل به 20 درصد خواهد رسید.

راه‌آهن میانه ـ تبریز به صورت دو خطه طراحی شده که در صورت تکمیل آن، ترانزیت ریلی ایران برای نخستین بار به اروپا متصل می‌شود و از سوی دیگر فاصله بین تهران ـ تبریز از نظر مسافت 114 کیلومتر و از لحاظ زمانی از 13 ساعت به شش ساعت کاهش می‌یابد. حداکثر سرعت برای واگن‌های باری این خط آهن 120 کیلومتر و برای واگن‌های مسافربری 160 کیلومتر در ساعت خواهد بود‌./ ‌ایرنا

آغاز کوچ بهاره عشایر خراسان شمالی

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی اعلام کرد: کوچ بهاره عشایر این استان به سوی مراتع ییلاق و دامنه کوه‌های این منطقه آغاز شده است.

جلیل رمضانی با بیان این‌که همه ساله با آغاز فصل گرما و رویش علف در مراتع سردسیر، عشایر پس از یک دوره زمستان گذرانی، مراتع قشلاقی را به سوی مناطق ییلاقی ترک می‌کنند، افزود: محل استقرار قشلاقی عشایر این استان در پاییز و زمستان، مناطق گرمسیری مراوه تپه در استان گلستان و مراتع مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم و اسفراین است.

وی یادآور شد: اکنون با معتدل‌شدن هوا و سرسبزی ییلاقات، عشایر دام‌های خود را به سمت مناطق ییلاقی دامنه کوه‌های شاه‌جهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ اسفراین و بجنورد کوچ می‌دهند که این کوچ 45 روز به طول می‌انجامد.

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: حدود 130 خانوار عشایر استان سمنان نیز که زمستان را در مناطق قشلاقی خراسان شمالی سپری کرده بودند، اکنون به مناطق ییلاقی خود بازمی‌گردند. ‌/‌ ایرنا

‌کاشت نخل‌ برای اولین‌بار در مسجدسلیمان

مدیر جهاد کشاورزی مسجدسلیمان گفت: برای نخستین‌بار در این شهرستان در سطح 11 هکتار نخل خرما کاشته شده است.

ناصر حسین‌پور افزود: امسال برای نخستین‌بار پیش‌بینی می‌شود حدود 20 هزار تن گندم مازاد به نیاز کشاورزان از سوی تعاون روستایی شهرستان خریداری شود که این میزان خرید گندم تاکنون بی‌سابقه بوده است.

وی با بیان این‌که مراکز خرید تضمینی تعاون روستایی و اداره غله و بازرگانی این شهرستان آمادگی کامل برای خرید تضمینی گندم را دارند، یادآور شد: امسال برای نخستین‌بار حدود 200 هکتار صیفی‌جات در این شهرستان کشت شده است. ‌/‌ ایسنا

تکمیل سد «احمد بیگلو» تسریع می‌شود

فرماندار مشگین شهر گفت: تکمیل سد احمد بیگلو به دلیل ضرورت آبگیری آن طی امسال تسریع و با جدیت دنبال می‌شود. ابراهیم امامی با بیان این‌که سد احمد بیگلو با ظرفیت 28 میلیون متر مکعب آب در سال 89 کلنگ‌زنی شد، افزود: با وجود وعده بهره‌برداری از این سد به مدت چهار سال به دلیل محدودیت اعتباری، احداث آن هنوز به پایان نرسیده است.

به گفته وی، این سد با هدف تامین آب و شبکه آبیاری و زهکشی اراضی روستای احمدبیگلو به وسعت 3600 هکتار احداث می‌شود. ‌/‌ مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها