روزنامه السفیر لبنان نوشت: بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه در جریان یکی از دیدارهای خود افزود: کنفرانس ژنو2 موفق نشد زمینه ای مناسب برای دستیابی به راهکار سیاسی در خصوص سوریه فراهم کند.
اسد خاطرنشان کرد: چالشهای بعد از بحران سوریه کمتر از خود بحران نیست و سوریه هرگز در آبادانی خود از کسانی که خواهان ویرانی و تخریب آن هستند، کمک نخواهد گرفت بلکه با کمک خود شهروندان و مردم سوریه، بار دیگر بازسازی خواهد شد چرا که مردم سوریه اولین و آخرین تصمیمگیرنده در سوریه هستند.
وی گفت: سوریه از هر کشوری که با تروریسم مبارزه کند، حمایت خواهد کرد حتی اگر این کشور تنها یک ساعت با ما تعامل داشته باشد زیرا ما میدانیم که اگر سوریه روزی تقسیم شود، جنگ به تمامی کشورهای عربی کشیده خواهد شد.
رییسجمهوری سوریه همچنین تاکید کرد: مصر برای ما مانند سوریه اهمیت دارد و ملت اردن هرگز اجازه نخواهند داد هیچ توطئهای علیه سوریه در خاک کشورشان انجام شود، چرا که میدانند این توطئه بیپاسخ نخواهد ماند.
وی با بیان اینکه سوریه همواره کشوری میانهرو بوده و خواهد بود، خاطر نشان کرد: مشرق عربی در طول تاریخ به میانهروی و وجود تنوع و کثرت طایفهای مشهور بوده و هرگز تندرویهای دینی و تعصبات مذهبی را نمیپذیرد.
درباره مذاکرات کنفرانس ژنو2 نیز اسد گفت: هیات مخالفان در این کنفرانس از خارج دستور میگرفت. دمشق در مذاکرات ژنو با هماهنگی و مشورت مسکو شرکت کرد، چرا که مسکو کشوری است که با ما بر اساس منافع دو کشور تعامل دارد.
رییسجمهوری سوریه افزود: ما به زودی خاک سوریه را به طور کامل از تروریسم نجات خواهیم داد و این تصمیم نهایی است که هیچ بازنگری در آن صورت نخواهد گرفت. ما تلاش میکنیم تا مناطقی را که تروریستها در یبرود، حلب، حمص و الرقه اشغال کردهاند، به هر قیمتی شده باز پس بگیریم و تحت هیچ فشاری تسلیم نشده و حاضر به چانهزنی نیستیم.
در خصوص موضعگیریهای خصمانه برخی از کشورهای عربی در قبال سوریه نیز اسد گفت: ما همواره گفتهایم که تروریسم دیر یا زود دامان این کشورها را خواهد گرفت و این چیزی است که عملاً در حال اتفاق افتادن است و هر کس درباره سوریه دچار خطا شده و علیه سوریه توطئه کرده، روزی بهایش را پرداخت خواهد کرد.
رئیسجمهوری سوریه گفت: برخی از کشورهای حوزه خلیجفارس محرمانه با دمشق تماسهایی را برقرار کرده و پیامهایی پشت پرده دادهاند و حتی برخی کشورهای اروپایی از سوریه خواستهاند که همکاریهای امنیتی و اطلاعاتی با این کشورها برای رویارویی با خطرات تروریسم تکفیری داشته باشد.
در خصوص هویت رئیسجمهور لبنان نیز اسد گفت: برای ما شخصی که روی کار میآید مهم نیست بلکه تصمیمات وی برای ما اهمیت دارد. از نظر ما تمام سلام، نخستوزیر سابق لبنان شخصی سیاسی و با اخلاق بود.
اسد همچنین حمایتهای سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان از سوریه را دلیل وفاداری و نزدیکی مقاومت لبنان با سوریه دانسته و اعلام کرد: در لبنان مردانی هستند که ثابت کردهاند مواضع و انتخابهایشان برخلاف برخی دیگر از متقلبان است.
وی همچنین مردم لبنان را به همبستگی برای رویارویی با خطرات موجود دعوت کرده و نسبت به اختلاف شدید در این کشور که به گروههای تکفیری اجازه میدهند حضورشان در این کشور را تثبیت کنند، هشدار داده و تاکید کرد که امنیت سوریه، امنیت لبنان و امنیت لبنان، امنیت سوریه است.
در خصوص مساله فلسطین نیز اسد تاکید کرد که مساله فلسطین همواره جزو اولویتهای سوریه باقی خواهد ماند و ما با طرح پیشنهادی جان کری، وزیر خارجه آمریکا که هدفش تقسیم فلسطین است، مخالفیم و میگوییم که همچنان به گزینه مقاومت برای آزادی فلسطین پایبندیم.(ایسنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد