رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت تصریح کرد: در بین بیماریهای مختلف از نظر میزان ناتوانی، حداقل 14 درصد میزان ناتوانی ها در اثر ابتلا به بیماریهای روانی بویژه افسردگی ایجاد می شود.
وی ادامه داد : متاسفانه به رغم واقعیتهای فوق نوعی بی توجهی و یا غفلت در ارتباط با اهمیت سلامت روانی جامعه از سوی سیاستگذاران، دستگاههای اجرایی، نخبگان علمی و اجتماعی وجود دارد که این امر خسارت زیادی را به لحاظ تحمیل هزینه های بهداشتی، درمانی، اقتصادی و گسترش آسیب های اجتماعی به دنبال داشته است.
معین، افزایش فقر، رشد نابرابری ها و تبعیض های اجتماعی و اقتصادی که با روند جهانی شدن اقتصاد در کل دنیا افزایش یافته، گسترش شهرنشینی و اختلال در پیوندهای سنتی و خانوادگی را به عنوان عوامل جهانی شیوع اختلالات روانی دانست و ادامه داد: تضعیف نهادهای مدنی (NGO)، کاهش سرمایه های اجتماعی، تبعیض های جنسیتی، قومیتی و گسترش خشونت و بی اعتمادی به عنوان عوامل گسترش این قبیل بیماریها در کشورهای در حال توسعه شناخته شده اند.
وی تامین و تقویت حقوق شهروندی، ارایه خدمات تشخیصی - درمانی مناسب در نظام مراقبتهای اولیه، ایجاد دسترسی مناسب به داروهای روانگردان، برنامه ریزی آموزشی و ارایه پزشکی جامعه نگر را به عنوان برخی راهبردهای جهانی برای کاهش اختلالات روانی برشمرد.
رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت از برنامه ریزی، ارایه آموزشهای عمومی و بهره گیری از رسانه ها در کنار جلب مشارکت بیماران، خانواده ها و گروههای اجتماعی در امور پیشگیری و درمان به عنوان دیگر راهبردهای جهانی برای کاهش اختلالات روان نام برد و افزود: به همین منظور کرسی یونسکو در آموزش سلامت تلاش دارد تا با فعالیت های آموزشی از قبیل برگزاری همایش های سالانه سلامت روان و رسانه، زمینه اجرای راهبردهای جهانی فوق را فراهم سازد.
وی همچنین از تدوین سیاستها و برنامه های کلان ملی و ضوابط قانونی مرتبط، توسعه منابع انسانی آموزش دیده و متخصص، تدوین و اجرای برنامه های بین بخشی، پایش مستمر سلامت روانی جامعه و حمایت از مطالعات و پژوهشهای گسترده تر در زمینه سلامت روان به عنوان دیگر راهبردهای جهانی کاهش اختلالات روانی نام برد.( مهر)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت